E11 - Problém se stěrači
E11 - Problém se stěrači
Tak v téhle zimě se mi objevila zajímavá věc se stěračema, stírají zhruba o polovinu pomaleji než dřív a zastavují se asi o 1,5 cm výš než dřív, nemáte někdo podobnou skušenost??, doufám že to bude stačit promazat, ale v téhle zimě se mi to nechce rozebírat. asi před 14 dnama se mi to stalo taky, ale za chvilku to přešlo, ted uz to dela porád 

arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
garáž mám bohužel jenom u našich a dělat to na parkovišti před panelákem v -10 je masochismusTonda píše:nemáš vytápěnou garáž co?

arcci
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
Re: E11 - Problém se stěrači
je to ztuhlé, jsme na tom stejně... každou zimuarcci píše:Tak v téhle zimě se mi objevila zajímavá věc se stěračema, stírají zhruba o polovinu pomaleji než dřív a zastavují se asi o 1,5 cm výš než dřív, nemáte někdo podobnou skušenost??, doufám že to bude stačit promazat, ale v téhle zimě se mi to nechce rozebírat. asi před 14 dnama se mi to stalo taky, ale za chvilku to přešlo, ted uz to dela porád

mě momentálně spíš točí náhon tachometru. Je mechanický a když je kosa, tak mi dělá pěkný rachot. Zatím jsem neměl čas ani sílu v té kose rozebírat palubovku a zkoušet s tím trochu potočit, ale asi mě to nemine.
btw. máte někdo zkušenost s výměnou celého náhonu?
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
arcci píše:garáž mám bohužel jenom u našich a dělat to na parkovišti před panelákem v -10 je masochismusTonda píše:nemáš vytápěnou garáž co?, takže to nechám až pojedu k našim a rozeberu to, ale porád doufám, že až přestane mrznout, že se to zlepší
Ono právě někdy stačí zavřít auto na pár dní do vytápěné garáže a bude klid. Ti tam mohlo nějak šikovně natéct (vysrážet se) voda,zmrzlo to a teť to dělá neplechu
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
podle předpovědi to vypadá, že si to ještě nějakej ten tejden užijuTonda píše:arcci píše:garáž mám bohužel jenom u našich a dělat to na parkovišti před panelákem v -10 je masochismusTonda píše:nemáš vytápěnou garáž co?, takže to nechám až pojedu k našim a rozeberu to, ale porád doufám, že až přestane mrznout, že se to zlepší
Ono právě někdy stačí zavřít auto na pár dní do vytápěné garáže a bude klid. Ti tam mohlo nějak šikovně natéct (vysrážet se) voda,zmrzlo to a teť to dělá neplechu

dík všem za info trochu mě uklidnilo, že v tom nejsem sám..
arcci
Pravdepodobne bude kopa bordelu na tých tiahlach, ktoré idú od motorčeka k ramienkam....treba zhodiť celé ramená stieračov, odmontovať plastovú mriežku, ktorá je pod predným oknom a vypucovať to tam...niekedy sa rady upchávajú aj tie otvory na odtok vody a robí to bordel, takže to ber aj ako prevenciu.
Keď to vyčistíš, tak to treba poriadne vystriekať WD40kou, ale niečím podobným na vytesnenie vody, poutierať to a ešte raz prestreknúť najlepšie suchou vazelínou na moto reťaze....tú používam najčastejšie skoro na všetko
Keď to vyčistíš, tak to treba poriadne vystriekať WD40kou, ale niečím podobným na vytesnenie vody, poutierať to a ešte raz prestreknúť najlepšie suchou vazelínou na moto reťaze....tú používam najčastejšie skoro na všetko

Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
FAIL - sundal jsem mřížku, prostříkal mechanismus WD40, dal to celý dohromady a je to pomalejší jak před tím
Tak zítra zřejmě udělám další pokus, ta mřížka se dává pryč i zpět celkem na houby.

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
uz jsem to tady jednou psal. Me osobne pomohlo, kdyz jsem (po demontazi mrizky) sterace zvednul, pustil na max. rychlost a WD prostrikl jejich ulozeni. Okamzite zrychlily. Tam + klouby v tahlech je lozisko problemu. Od te doby o.k. Pokud jsi to prostrikaval ve statickem stavu, tak se olej patrne nedostal do potrebnych mist.Beaver píše:FAIL - sundal jsem mřížku, prostříkal mechanismus WD40, dal to celý dohromady a je to pomalejší jak před tímTak zítra zřejmě udělám další pokus, ta mřížka se dává pryč i zpět celkem na houby.
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mhm, strikal jsem to tam za chodu, na cyklovac. Ono to tam asi trochu nakonec zavzlinalo, protoze jsou ted prece jenom o neco rychlejsi. Zatim nevim, proc se ale tak line tahly po tom, co jsem to slozil, mam za to, ze jsem nikde nic neutahnul tak, abych je "skripnul" a i samotny ramena jsem vracel zhruba do stejne polohy. Nicmene ten posun k lepsimu je malej, takze asi zkusim nekdy jak budu mit volno to vyndat uplne komplet a vycistit.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
na cyklovac?? no to nevim. Zadrhle to bylo ve vsech kloubovych castech, ale nejvice asi primo na osickach na ktere jsou nasazeny ramenka. Takze bych zacal tam a vytrvale strikal a strikal a nechal to bezet dlouho. Ono se to case rozjede, jen co se olej dostane kam ma.Beaver píše:Mhm, strikal jsem to tam za chodu, na cyklovac. .
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun