1.8 VVT-i výrobní vada motoru
Opět po delší době zdravím - po absolvování cca 5500 km (Bulharsko a zpět) musím konstatovat, že výměna stíracích kroužků snad pomohla. Za celou dobu úbytek oleje 0,0nic. Jinak oprava vyšla na 14 kilo kreditů.Mitti píše:Tak mi právě volal servisák, jedná se o kroužky - ovalita je prý OK. Pro jistotu vymění i gufera ventilů a těsnění u vodní pumpy. Prý se vejdu do 20 kilo kreditů.Bere hodně, vyjeto půl nádrže (cca 500km po výměně oleje) a byl jsem na suchu.. . Teď je auto v servisu a hledá se příčina. Jinak kolik cca stojí výměna polomotoru? Beru tu nejhorší variantu.
Jinak Avensis kombi, motor 1.6 VVT-i, rok výroby 2001
Mitti
Toyota Avensis 1,6 VVT-i, 2001
Toyota Avensis 1,6 VVT-i, 2001
-
- Člen Týmu
Zkuste kontaktovat Toyota Motor Czech - www.toyota.cz. Je tam kontaktní mail...
tady je asi nejlíp popsaný a (na obrázku je porovnání nový píst x starý píst) vysvětlený problém s konzumací oleje,píše se zde,že se jednalo zejména o motory s provozem na krátké trasy s častými studenými starty.
v roce 2OO5 (přesné datumy viz servisní buletin zde v tomto tématu)došlo k úpravě motoru, kde byly přidělány další olejové otvory v pístu pro lepší mazání a zesíleny pístní kroužky.
snad jsem to přeložil dobře.
http://au.toyotaownersclub.com/forums/i ... opic=11848
v roce 2OO5 (přesné datumy viz servisní buletin zde v tomto tématu)došlo k úpravě motoru, kde byly přidělány další olejové otvory v pístu pro lepší mazání a zesíleny pístní kroužky.
snad jsem to přeložil dobře.
http://au.toyotaownersclub.com/forums/i ... opic=11848
Tak je to tady! Zjistil jsem že i moje auto má vadný motor. Schválně jsem dolil maximální úroveň oleje a jel do Brna z Prahy a zpět, max. rychlost 140-150, a vycucalo to 0,550l oleje za 430 km. Motor 1ZZ 1,8, Avensis T25, 2005, najeto má poctivých 144 tís. Olej vždy Liqui Molly 5w40 High Tech po 10tís. A teď mi někdo poraďte, zda bych měl měnit polomotor nebo stačí vyměnit pisty a kroužky(možná nějaký tip na dobrý servis v Praze, pro jaký by nebyla taková oprava motoru mimořádnou události, nebo se vůbec daji sehnat pisty do toho motoru s 12 otvory?). Každopádně děkuji všem za radu.
hoď jsem VIN ať víme jaký měsíc výroby auta máš,můžu ti dát tip na dobrýho servisáka,co tyto opravy dělá doma.stef píše:Tak je to tady! Zjistil jsem že i moje auto má vadný motor. Schválně jsem dolil maximální úroveň oleje a jel do Brna z Prahy a zpět, max. rychlost 140-150, a vycucalo to 0,550l oleje za 430 km. Motor 1ZZ 1,8, Avensis T25, 2005, najeto má poctivých 144 tís. Olej vždy Liqui Molly 5w40 High Tech po 10tís. A teď mi někdo poraďte, zda bych měl měnit polomotor nebo stačí vyměnit pisty a kroužky(možná nějaký tip na dobrý servis v Praze, pro jaký by nebyla taková oprava motoru mimořádnou události, nebo se vůbec daji sehnat pisty do toho motoru s 12 otvory?). Každopádně děkuji všem za radu.
Kupoval jsi funglovku, nebo starší? Když starší, kolik mělo najeto?stef píše:Tak je to tady! Zjistil jsem že i moje auto má vadný motor. Schválně jsem dolil maximální úroveň oleje a jel do Brna z Prahy a zpět, max. rychlost 140-150, a vycucalo to 0,550l oleje za 430 km. Motor 1ZZ 1,8, Avensis T25, 2005, najeto má poctivých 144 tís. Olej vždy Liqui Molly 5w40 High Tech po 10tís. A teď mi někdo poraďte, zda bych měl měnit polomotor nebo stačí vyměnit pisty a kroužky(možná nějaký tip na dobrý servis v Praze, pro jaký by nebyla taková oprava motoru mimořádnou události, nebo se vůbec daji sehnat pisty do toho motoru s 12 otvory?). Každopádně děkuji všem za radu.
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
Kupovali jsme spolu pro kolegu z práce v Plzní v Toyote. Celou dobu měl jsem většinou to auto na starosti já-servisní prohlídky, STK a td. Tak že znám historii toho auta. A pak jsem to auto minuly rok odkoupil. A svoje je svoje, začal jsem dávat vše do pořádku a pak jsem přišel na spoustu hyb a závad. Postupně jsem opravil a odstranil drobné vady a chybičky. Začal jsem číst na netu o tom autě, tak jsem se dozvěděl tolik věcí! Že Toyota si dovolí prodávat takový šmejd, to by mně nikdy ne napadlo! Kdybych četl vaše forum dříve, tak bych to auto ne kupoval. Ale stalo se, už jsem se něj zvyknul, a teď jsem celkem spokojený až na tu spotřebu oleje.
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Montovala Toyota tento motor i do Rav4? Chci si nejakou poridit a videl jsem i Ravky s motorem 1,8 wtt-i
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Mě žere taky , taky jsem doufal že to nepříjde , teď jsem dolíval , a páplo to 1l za nějakých 2500km , což není tak strašné , až to bude horší tak to prostě prodám a bude .......stef píše:Tak je to tady! Zjistil jsem že i moje auto má vadný motor. Schválně jsem dolil maximální úroveň oleje a jel do Brna z Prahy a zpět, max. rychlost 140-150, a vycucalo to 0,550l oleje za 430 km. Motor 1ZZ 1,8, Avensis T25, 2005, najeto má poctivých 144 tís. Olej vždy Liqui Molly 5w40 High Tech po 10tís. A teď mi někdo poraďte, zda bych měl měnit polomotor nebo stačí vyměnit pisty a kroužky(možná nějaký tip na dobrý servis v Praze, pro jaký by nebyla taková oprava motoru mimořádnou události, nebo se vůbec daji sehnat pisty do toho motoru s 12 otvory?). Každopádně děkuji všem za radu.
Avik Kombi 1,8 vvt-i r.v. 2004
Ten samy motor ma RAV4 ale i Celica.Ivan.66 píše:Montovala Toyota tento motor i do Rav4? Chci si nejakou poridit a videl jsem i Ravky s motorem 1,8 wtt-i
Jestli se tomu chces vyhnout hledej dle VIN s vyrobou po 5/2005.
Good luck.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost