problem s dennym svietenim

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
stumar
Člen Týmu

problem s dennym svietenim

Příspěvek od stumar »

Pekny vecer prejem vsetkym. mam taky mensi preblem s dennym svietenim.namontoval som si ho sam pekne pdla planu ´plus a minus na bateriu a ten zvisny na parkovacky. Ono v podstate funguje ale len vtedy ak motor ide volnobeh, akonahle mu zvisim otacky po niekolkych sekundach zhasne a zase naopak. Uz som mal odskusane aj druhe rele alebo ten modul co ktomu ide a problem neprestal. Nainom aute to funguje v pohode. Mam Avensis 2.0 TD rv 98.dik za radu.
kobo
Navigátor

Příspěvek od kobo »

Prijde mi to ako nedobra zem (minus).
Ked ide motor na volnobeh tak je dostatocny rozdiel potencialov medzi plusom a zemou.
Ked pridas otacky, tak sa ten potencial zmensi a LEDky zhasnu.

Niektory kabel bude zle zapojeny, su len 3 tak isto najdes chybu.
Toyota Avensis kombi, r.98, 2.0.TD - 2C-TE, black
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
šoel
Navigátor

Příspěvek od šoel »

JJ stejný problém jsem měl i já na ave, ten modul na automatické sepnutí jsem vyřadil a dal to přes relátko, ale jak uvádí Kobo, koukni na kontaky na baterce, já cca po půl roce nenastartoval a musel jsem utáhnout +kontakt, otázkou je jestli to bylo tím, to už teď neověřím...
leo
byl ave 2,0D4D 12/2001 kombi
už je Avesro 2,0D4D T25 EXECUTIVE 2004
a Corolla Verso 1,8VVTi 2005
stumar
Člen Týmu

Příspěvek od stumar »

prosim ta ake relatko si pouzil moze to byt napr rele na zopnutie dialkovych svetiel bude to stacit.
Mih
Člen Týmu

Příspěvek od Mih »

Špatně fungující denní svícení téměř vždy značí problém s dobíjecí soustavou nebo jak píší kolegové výše špatnou zem.
Relé se dá použít jakékoliv 12V, protékající proud přes kontakty je (díky LED) velmi malý. Jen doplním, denní svícení musí zhasnout při zapnutí parkovacích a tlumených i dálk. světlech. Existují ještě typy které se při zap. světel přepnou na poziční - pokles intenzity světla cca na 1/3.
Pokud bude problém přetrvávat, tak doporučuji autoelektrikáře.
stumar
Člen Týmu

Příspěvek od stumar »

dobre pises ale prve co ma napadlo si ist dat premerat dobijanie .tiez som si myslel ze mito prebija ale je to v poriadku dobija na 14,35 a to je este v norme le ci to neni na ti rele vela ci to nema vsebe nejakupiostku na ktoru je tych 14,35 vela a preto to hasne.
stumar
Člen Týmu

Příspěvek od stumar »

uz to funguje ten modul som vyradil a dal tam rele len mi to teraz preblikava spolu so smerovkou. neviem ci mam hladat ine plus alebo mam spatnu kostru.ale kedze u nas prsi a v garazi mam vsetko mozne tak sa mi do toho ani moc nechce mozno neskuor.caves
Odpovědět

Zpět na „Avensis“