problem s dennym svietenim
problem s dennym svietenim
Pekny vecer prejem vsetkym. mam taky mensi preblem s dennym svietenim.namontoval som si ho sam pekne pdla planu ´plus a minus na bateriu a ten zvisny na parkovacky. Ono v podstate funguje ale len vtedy ak motor ide volnobeh, akonahle mu zvisim otacky po niekolkych sekundach zhasne a zase naopak. Uz som mal odskusane aj druhe rele alebo ten modul co ktomu ide a problem neprestal. Nainom aute to funguje v pohode. Mam Avensis 2.0 TD rv 98.dik za radu.
Prijde mi to ako nedobra zem (minus).
Ked ide motor na volnobeh tak je dostatocny rozdiel potencialov medzi plusom a zemou.
Ked pridas otacky, tak sa ten potencial zmensi a LEDky zhasnu.
Niektory kabel bude zle zapojeny, su len 3 tak isto najdes chybu.
Ked ide motor na volnobeh tak je dostatocny rozdiel potencialov medzi plusom a zemou.
Ked pridas otacky, tak sa ten potencial zmensi a LEDky zhasnu.
Niektory kabel bude zle zapojeny, su len 3 tak isto najdes chybu.
Toyota Avensis kombi, r.98, 2.0.TD - 2C-TE, black
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
JJ stejný problém jsem měl i já na ave, ten modul na automatické sepnutí jsem vyřadil a dal to přes relátko, ale jak uvádí Kobo, koukni na kontaky na baterce, já cca po půl roce nenastartoval a musel jsem utáhnout +kontakt, otázkou je jestli to bylo tím, to už teď neověřím...
leo
byl ave 2,0D4D 12/2001 kombi
už je Avesro 2,0D4D T25 EXECUTIVE 2004
a Corolla Verso 1,8VVTi 2005
byl ave 2,0D4D 12/2001 kombi
už je Avesro 2,0D4D T25 EXECUTIVE 2004
a Corolla Verso 1,8VVTi 2005
Špatně fungující denní svícení téměř vždy značí problém s dobíjecí soustavou nebo jak píší kolegové výše špatnou zem.
Relé se dá použít jakékoliv 12V, protékající proud přes kontakty je (díky LED) velmi malý. Jen doplním, denní svícení musí zhasnout při zapnutí parkovacích a tlumených i dálk. světlech. Existují ještě typy které se při zap. světel přepnou na poziční - pokles intenzity světla cca na 1/3.
Pokud bude problém přetrvávat, tak doporučuji autoelektrikáře.
Relé se dá použít jakékoliv 12V, protékající proud přes kontakty je (díky LED) velmi malý. Jen doplním, denní svícení musí zhasnout při zapnutí parkovacích a tlumených i dálk. světlech. Existují ještě typy které se při zap. světel přepnou na poziční - pokles intenzity světla cca na 1/3.
Pokud bude problém přetrvávat, tak doporučuji autoelektrikáře.