Klimatizace - Yaris

vše ohledně modelové řady Yaris
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

muco píše:bavoraky...mercedesy...- aj ja viem byť frajer a trhať asfalt s takými autami...ale naše yarisy lietaju "pri zemi" a hlavne na tých našich "letiskách" nám uplne stačia :lol: :lol:
A ešte jednu vec som chcel napísať.Pozor! -vraj klima by sa mala zapínať pri volnobehu-teda aspoň vymačknuť spojku,počkať tie 2 sekundy pokial klesnu otačky a tak to potom zapnuť.Vraj sa tým niečo rýchlo opotrebáva,-či ničí(?)
A to je práve vtedy tým "pribrzdením". Ale čo sa ničí pri tom,to neviem..Počuli ste o tom?
Neznám nikoho kdo by záměrné kvůli klimatizaci daval spojku :D
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

muco píše:bavoraky...mercedesy...- aj ja viem byť frajer a trhať asfalt s takými autami...ale naše yarisy lietaju "pri zemi" a hlavne na tých našich "letiskách" nám uplne stačia :lol: :lol:
A ešte jednu vec som chcel napísať.Pozor! -vraj klima by sa mala zapínať pri volnobehu-teda aspoň vymačknuť spojku,počkať tie 2 sekundy pokial klesnu otačky a tak to potom zapnuť.Vraj sa tým niečo rýchlo opotrebáva,-či ničí(?)
A to je práve vtedy tým "pribrzdením". Ale čo sa ničí pri tom,to neviem..Počuli ste o tom?
Neznám nikoho kdo by záměrné kvůli klimatizaci daval spojku :D
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Niečo som o tom počul, že sa rýchlejšie opotrebuje elektromagnetická spojka na kompresore pri zapínaní klímy pri vyšších otáčkach, ale neviem čo je na tom pravdy.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

klima ložisko...

Příspěvek od aczasa »

Nesmysl..... SPojka, otáčky... všechno jedno.... Je to dělané na provozní podmínky, ne na syntetický stav..... 745 otáček a zmáčklá spojka. To by byl nesmysl. :-)
Back in Czech.
muco
Věčnej rejpal

Re: klima ložisko...

Příspěvek od muco »

Nemám na mysli napr. to,že ak stojíš,musíš vymačknuť spojku(pri 700ot..) a potom zapnuť klimu .
Ide o to,že by motor mal vraj mať tých 750ot-ako pri volnobehu.,pri zapinaní klimy...
To znamená,že ak sa už rútiš po ceste napr.90tkou a chceš zapnuť počas jazdy klimu,tak na chvilu vymačkneš spojku-aby klesli otáčky na tých 750,alebo vyradíš na 2-3 sekundy a zaradíš znova 5tku..to je jedno.Teda ide čisto o otáčky motora a nie aby bola vymačknutá spojka.
Asi pred mesiacom sa o tom bavili kolegovia z roboty-či to už mal info zo servisu niekto,alebo čo... 8)

------------------------------------------------------------------
(Inak Colli,dávaš sem dva krát ten istý príspevok za sebou-teraz sa ti podarilo 4x...Asi ti to hned na prvý krát neprejde a zmačkneš "odoslať" znova a znova potom ti to hodí 2x a viac to isté-duplicitne...Aj mne to hned neide-niekedy musím čakať po stlačení "odoslať" aj 30sek. tak skus aj ty počkať chvilu) :wink:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
aczasa
Věčnej rejpal

klima ložisko

Příspěvek od aczasa »

Opět jen podotknu, že je to nesmysl. Klíňák na klimakompresoru se stejně točí, takže ložisko sviští jako motor. Jen se připne, nebo odepne elektromagnetická spojka. Takže není nikde žádná rázová zátěž, ani další extra důvod proč mít otáčky u 750ti. Naopak bych spíše byl proto, aby se připojovala klima při vyšších otáčkách, aby rychlost rotace lépe absorbovala případné neideálnosti rotace ložiska a řemenice. :-)
Back in Czech.
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Klima

Příspěvek od Bobešek »

Pepa píše:Nemí motor 1,0 na tu klimošku dost slabý? :shock:
Když nemáš klimu na plné kule tak to nepoznáš. Klima se dává i do sparku 38kW a utáhne to.
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Mám čerstvě domontovanou klimu do Yarise 1.0 2002

Příspěvek od Bobešek »

nwx píše:Tak jsem si nechal namontovat klimu. Do Yarise 1.0 2002. Ptali se, jestli mám prý Japonce, nebo Francouze. Do japonce z toho roku to prý nejde. Stálo mě to 37 000,- Kč. Posháněl jsem prachy a splácím. :) To vedro bylo totiž naprosto smrtelné! Teď je to OK. Funguje bezvadně. Ochladí tak, až je uvnitř klidně zima, takže není nijak poddimenzovaná. Záleží na mém nastavení. Ke klimě jsem se přemluvil taky proto, že při otevřených oknech jaksi jinak obtéká vzduch, než u Felicie. Tam jsem nikdy neměl problém, ale tady jsem si strašně nachladil krk, hlavu a záda. To mám Yaris půl roku. Dal jsem klimu a pohoda. Takové ty bláboly, že pak z toho má člověk angínu a tak ... bla bla. Naopak. Z otevřeného okna hrozí víc nebezpečí. Ptal jsem se předtím své dlouholeté kamarádky, rodilé američanky, jak to je u nich s klimou v autech. Prý se tam nové auto bez klimy koupit nedá už 5 let. Neexistuje něco jako rozlišení extra výbava je s klimou a normál je bez klimy, tak jako v Evropě. Tam je to prostě samozřejmost. A nijak významně, tak jako u nás, to nenavyšuje cenu. Naopak. Auta jsou tam mnohem levnější, než v E.U. A to mají lepší výbavu. Nebezpečí užívání klimy tam nikdo neřeší, tak jako tady. Jsou zvyklí. No ale zpět k tomu mému autu. Klima je tam. Díval jsem se dovnitř a navíc je tam jen asi motorek, pár hadiček, trubek, druhý chladič (za tím prvním), pak nový větší řemen a v autě tlačítko. To je vše. Můj dojem z jízdy je ten, že ať mám klimu zaplou nebo ne, výkon auta se mi zdá naprosto stejný. Co se týče spotřeby, mám běžně 4.5. Pokud klimu používám, mám 5.5.
Cože? Litr navíc? To není možný. Mě se to zvedne max. o 0,2L!
Obrázek
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

A to bereš podle počítače?..protože realita je uplne jina..
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Colli píše:A to bereš podle počítače?..protože realita je uplne jina..
Jo. Mě počítač ukazuje úplně přesně. Teď mám spotřebu 4,1. A 80% času mám zapnutou klimu na 1.rychlost. Najeto mám už 780km a to jsem nepral nádrž doplna. Ještě mi to ukazuje čtvrt nádrže a na 89km benzín. Musím ale dodat že jezdím max.90 :D a to i na dálnici!!! Vždycky se upíchnu do vzduchové kapsy za kamion a pak to žere jak motorka!!! Člověk hold nesmí pospíchat. Když to valím 160 po dálnici tak nejdu nad 6,4L ve čtyřech lidech na palubě. Hold jsem si ho dobře zajel no.
Obrázek
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Bobešek píše:
Colli píše:A to bereš podle počítače?..protože realita je uplne jina..
Jo. Mě počítač ukazuje úplně přesně. Teď mám spotřebu 4,1. A 80% času mám zapnutou klimu na 1.rychlost. Najeto mám už 780km a to jsem nepral nádrž doplna. Ještě mi to ukazuje čtvrt nádrže a na 89km benzín. Musím ale dodat že jezdím max.90 :D a to i na dálnici!!! Vždycky se upíchnu do vzduchové kapsy za kamion a pak to žere jak motorka!!! Člověk hold nesmí pospíchat. Když to valím 160 po dálnici tak nejdu nad 6,4L ve čtyřech lidech na palubě. Hold jsem si ho dobře zajel no.
Jo tak to ti věřím...jestli nejedeš víc jak 90. :-D
Odpovědět

Zpět na „Yaris“