celica-vysoký volnoběh
- miguellito
- Navigátor
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Takže hříbek je EGR ventil paráda, teď teda ale nechápu to, že ho některý 3S-GE nemaj... co tam maj místo toho... na ty hadičky bych se juknul... třeba na srazu...
Jestli to má zlepšovat emise, tak v tom případě bysme měli mít Euro2 a ne Euro1... i když ty Euro nesmysly jsou stejně nesmysly.
Jestli to má zlepšovat emise, tak v tom případě bysme měli mít Euro2 a ne Euro1... i když ty Euro nesmysly jsou stejně nesmysly.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- miguellito
- Navigátor
prosim ta to si fotil pri zapnutom motore alebo vypnutom---to vyzera podla bubienka acisu-ze v momente fotenia mas podtlak v bubienku-acis-a mas teda zavrete klapky vo variabilnom sani? ale to by si musel fotit pri 5200 ot. a to asi nie ze ? ja uz som z toho debil...micron píše:Pokračování UFO story alias dědeček hříbeček.
Zahřál se motor a
Točil jsem točil... na obě strany... a zjistil jsem: mam to nastavený skoro na doraz, takže nebyl problem štelovat to pak do původní pozice .... takže utáhnout to skoro nešlo (+cca 20stupňů) pak sem s tim točil na opačnou stranu, chilli povoloval asi min o 2x-3x 360 stupňů a ono NIC otáčky držej fest...což nechápu, protože sem si byl jistej, že kdysi to s těma otáčkama hejbalo (je taky ale možný, že hříbeček ufonek reaguje jen při startech... tzn, když ještě motor neni zahřátej- což byl možná případ, kdy se mi to kdysi povedlo...
Do ufona/hříbečka vedou celkem 4 hadice... více viz videa:
http://www.load.to/e6DDwVFeAX/ufo_zblizka.AVI
http://www.load.to/ZXU576yt6R/pokra_%EF ... %C3%AD.AVI
http://www.load.to/64dnrCYkpW/drzacek.AVI
K čemu tedy hříbeček je? a k čemu byl ten držáček? ten by se dal využít jako držáček paňáčků do kokpitu
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
to sem fotil na neutral natural 95 volnoběh /motor běžel... víc se snad dozvim na srazu... mohly by tam růst houby, tak nějaký najdu a dáme houbičkovou párty, ale lysohlávky hledat neumim, tak choroš party ps: no zajímavý údaje si z toho vyčet... ale nerozumim už ničemu asi jako ty žádný klapky sem nezavíral
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
na šumavě rostou obří kolonie lišek- tyhle houby miluju... jak krásně svítěj v tom lese a chutnaj mňami... fakt se v posledních letech přemnožily a maj rozměry větší než dlaň- dřív byly jen takový pidi. Ale nesrostou tam vůbec žádný bedly. Ty rostly v jižních čechách u Jindřichova Hradce... a nejradši kolem silnice, asi maj rádi vůni benzinu, olejů a pangejty u silnic. Ale dal bych si, na pánvi klobouky libozní... ty mi chyběj lahůdka ejjj teď si vzpomínám na tu vůůůůůůni klobouku... to bych si dal do polštáře na geniální sny... sakra to byl fet... sem to čichal třeba 1/2 hodiny... na bedly bych zajel připomenout si tu vůůůůni absolutní extáze.
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Potřebuju poradit - zjistit kam je zapojen jeden vývod podtlakového ventilu klimatizace.
Když jsem si tento topic četl asi před měsícem tak jsem bral jako fakt že hříbek souvisí s TVIS nebo ACIS nebo xxx co jste zde psali - protože byl namontovaný a nepřipojený na špatně swapnutém původním motoru mé Gti čičiny.
Stále doskládávám auto a na pořadu dne bylo zapojit nezapojený podtlakový ventyl klimatizace označený na obrázku jako "A". Když jsem prolézal EPC zjistil jsem že tento ventyl ovládá váš hříbek . Takže sepne se klimatizace - ta sepne ventyl, ten sepne hříbek a ten pak zvýší volnoběh tak, že přepustí vzduch mezi dvěma trubkami - stejně jak to dělá tlakový ventyl na čerpadle posilovače řízení - když otáčíte volantem taky mírně zvyšuje otáčky. Takže hříbek přímo nesouvisí ani s ERG ale s KLIMATIZACÍ. Šroubem na hříbku by se mělo dát nastavit okolik zvedne otáčky motoru.
Na zamontovaném 3SGE motoru hříbek nebyl protože v autě nebyla klimatizace, a trubky které mají být do hříbku zapojeny jsou jen zaslepeny gumovými nátrubky viz foto "B".
Takže když se podíváte na obrázek, vím jak zapojit 2 hadičky od ventilu "A", k hříbku "B", vím díky micronovu fotu kam zapojit tlustší hadice mezi hříbkem a motorem, ale nevím kam zapojit poslední vývod na ventylu "A", který jsem označil "a1". Mohl by někdo kouknout pod kapotu a vyfotit mě to ??? Díkec. Mám ale pocit že ten vývod možná ani není zapojenej a je na něm jen nějaké prachové těsnění do vzduchu.
To micron, myslím že bys klidně ten hříbek mohl vyhodit taky, ale ty dvě trubky zaslepit...
EPC kód hříbku 88606-20191
Když jsem si tento topic četl asi před měsícem tak jsem bral jako fakt že hříbek souvisí s TVIS nebo ACIS nebo xxx co jste zde psali - protože byl namontovaný a nepřipojený na špatně swapnutém původním motoru mé Gti čičiny.
Stále doskládávám auto a na pořadu dne bylo zapojit nezapojený podtlakový ventyl klimatizace označený na obrázku jako "A". Když jsem prolézal EPC zjistil jsem že tento ventyl ovládá váš hříbek . Takže sepne se klimatizace - ta sepne ventyl, ten sepne hříbek a ten pak zvýší volnoběh tak, že přepustí vzduch mezi dvěma trubkami - stejně jak to dělá tlakový ventyl na čerpadle posilovače řízení - když otáčíte volantem taky mírně zvyšuje otáčky. Takže hříbek přímo nesouvisí ani s ERG ale s KLIMATIZACÍ. Šroubem na hříbku by se mělo dát nastavit okolik zvedne otáčky motoru.
Na zamontovaném 3SGE motoru hříbek nebyl protože v autě nebyla klimatizace, a trubky které mají být do hříbku zapojeny jsou jen zaslepeny gumovými nátrubky viz foto "B".
Takže když se podíváte na obrázek, vím jak zapojit 2 hadičky od ventilu "A", k hříbku "B", vím díky micronovu fotu kam zapojit tlustší hadice mezi hříbkem a motorem, ale nevím kam zapojit poslední vývod na ventylu "A", který jsem označil "a1". Mohl by někdo kouknout pod kapotu a vyfotit mě to ??? Díkec. Mám ale pocit že ten vývod možná ani není zapojenej a je na něm jen nějaké prachové těsnění do vzduchu.
To micron, myslím že bys klidně ten hříbek mohl vyhodit taky, ale ty dvě trubky zaslepit...
EPC kód hříbku 88606-20191
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
michalS> tak hříbek už je identifikován koukám, dobrá policejní práce... budeš povýšen ale měl jsem trochu pravdu nakonec s tim, že mi to regulovalo otáčky... jojo asi ještě než sem tu klimu vyhodil... ono to regulovalo i když klima nechladila, ale byla zaplá... hříbečka si tam nechám, jako zábavnou vzpomínku.
Se na to podivám, nafotim... tohle tam určitě zůstalo... já tam mam všechno, i hadice... jen se vyhodil kompresor a chladič klimy.
Buďto dneska, nebo zejtra... sem po STK a musim tam píchnout ty nový oranžový diody do poziček... sem zvědavej na to výsledný světlo, už se těšim...
Se na to podivám, nafotim... tohle tam určitě zůstalo... já tam mam všechno, i hadice... jen se vyhodil kompresor a chladič klimy.
Buďto dneska, nebo zejtra... sem po STK a musim tam píchnout ty nový oranžový diody do poziček... sem zvědavej na to výsledný světlo, už se těšim...
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
tovole to je hláška prej "sem po STK a musim tam píchnout ty nový oranžový diody do poziček... sem zvědavej na to výsledný světlo, už se těšim..."
jen tak dál...
jen tak dál...
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
PS: tě taky povýším, ale až zjistíš ten OK monitor...micron píše:michalS> tak hříbek už je identifikován koukám, dobrá policejní práce... budeš povýšen ale měl jsem trochu pravdu nakonec s tim, že mi to regulovalo otáčky... jojo asi ještě než sem tu klimu vyhodil... ono to regulovalo i když klima nechladila, ale byla zaplá... hříbečka si tam nechám, jako zábavnou vzpomínku.