celica-vysoký volnoběh
celica-vysoký volnoběh
Motor 3sge,tak jsem nechal vyčistit vstřiky ultrazvukem a v pořádku akorád jsem ale vyčistil sání a klapky nad sáním a auto mi drží vysoký volnoběh a ecomomy mer mi pořád svítí oranžově tak jestly někdo nevíte čím je to zpusobeno.
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
re
kolik to stalo?
celica-vysoky volnobeh
Stálo to komplet 1500 a dělají to na Neptun Harfa a i ty vstřiky otestují kolik mají procent.
že by prohozené nějaké podtlakové hadičky? když mi dělali hlavu tak mi auto nešlo do otáček a vždy při přidání oranžová kontrolka - u mě to tedy byly prohozené hadice podtlaků, je jich tam opravdu hodně ale u tohole motoru je tolik věcí že to může být i zcela nečim jiným ) ale tipoval bych to na nějaké hadičky
celica-vysoký volnoběh
Tak to byly dvě prohozené hadičky podtlaku ale volnoběh mám 1100 a níž nastavit nejde tak bych potřeboval radu čím by to mohlo být,diagnostika nic neukazuje,svíčky,kabely,vstřiky,lambda,těsnění,víčko rozdělovače,palec to vše je nové.
celica-vysoký volnoběh
asi to bude tím a i otáčky mírně pohupujou a když to vytočím tak se to občas začne hádat a na kolik to mám nastavit 10stupnu?
celica-vysoky volnobeh
Tak jsem koukal na předstih a má 10st. a ruzne jsem ho nastavoval a nemohl jsem se ani rozjet tak jsem ho nastavil zpět na 10st. ale volnoběh mám pořád 1100 a měnil jsem i regulátor volnoběhu a pořád stejný a mírně pohupujou otáčky tak už nevím a určitě si vezmu ten rozdělovač a co by to ještě mohlo být?
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
co teplota motoru - teplotní čidlo, jsou otáčky zpusobené regulátorem nebo je proste zapnutý sytič?
Muže ukazovat dobrou teplotu na palubce a přesto muže ECU registrovat jinou teplotu motoru ( a nechat zaplý sytič ) - cidlo pro palubku a ECU bývá vetšinou rozdílné.
Muže být tedy vadne tepl. čidlo pro ECU nebo muže být zavzdušnený chladič ( čidlo snímá teplotu vzduchu - byt ohřátý není tak tepklý jako voda - jde sytič - když na nej stříkne torkšu vody tak se ohřeje a ecu zareaguje vypnutím sytiče - reps. 5. vstřiku - jakmile jde opet jen vzduch opet ho zapne... )..
Muže ukazovat dobrou teplotu na palubce a přesto muže ECU registrovat jinou teplotu motoru ( a nechat zaplý sytič ) - cidlo pro palubku a ECU bývá vetšinou rozdílné.
Muže být tedy vadne tepl. čidlo pro ECU nebo muže být zavzdušnený chladič ( čidlo snímá teplotu vzduchu - byt ohřátý není tak tepklý jako voda - jde sytič - když na nej stříkne torkšu vody tak se ohřeje a ecu zareaguje vypnutím sytiče - reps. 5. vstřiku - jakmile jde opet jen vzduch opet ho zapne... )..
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
((( dotaz úplně mimo - mám na 4AFE taky "5. vstřik na volnoběh" ? podle jednoho schémata jsem pochopil že ANO - je to tak ? může to někdo potvrdit / vysvětlit - díky. )))
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
5tej vstřik? no tak jak by řekl Bender: jdu se vožrat
ne teď z jinýho soudku: já sem si všim po výměně a "očistě" těsnění pod palicí, že celice trvá o hoooodně dýl než dřív než se zahřeje motor na standardní teplotu.... dřív sem ani nedojel k benzince kousíček pro cíga a pivo... a na 1/2 cesty byl motor zažehnut a teplota ukazovala na 1/2 cca... teď dojedu nakoupim a dojedu domu a až když parkuju tak ukazuje teplota 1/2. otáčky jsou cca tim pádem zvýšený na cca 1200... ale pak klesnou na standard 900-1000. Ten motor si upravuje volnoběh podle toho, jak je mu horko a jak je vytáčenej... studeno- nad 2.000 pak 1200 až 900... ale hází si to asi hlavně kvůli teplotě. a teplota je nižší než bejvávala s tim sajrajtem kdysi. orange ekonoměr mi ale nesvítí, pokud na to nedupnu, takže to bude něco jinýho... jen postřeh rozdílu kdysi a teď.
Dave> 1100 neni podle mě problem... ale nesmí to "ZDECHNOUT" 1100 pohoda... až 900 to si řití ŘITÍ ECU... a nechal bych jí řitit dál spotřeba nestoupá, jen si to tam hází podle náladičky-teploty... HIGHer? LOWER? ...ať si hraje tohle neni problem... Až na tu orange kontrolku teda a jestli ti nestoupá spotřeba benzinu.... pak to problem je
ne teď z jinýho soudku: já sem si všim po výměně a "očistě" těsnění pod palicí, že celice trvá o hoooodně dýl než dřív než se zahřeje motor na standardní teplotu.... dřív sem ani nedojel k benzince kousíček pro cíga a pivo... a na 1/2 cesty byl motor zažehnut a teplota ukazovala na 1/2 cca... teď dojedu nakoupim a dojedu domu a až když parkuju tak ukazuje teplota 1/2. otáčky jsou cca tim pádem zvýšený na cca 1200... ale pak klesnou na standard 900-1000. Ten motor si upravuje volnoběh podle toho, jak je mu horko a jak je vytáčenej... studeno- nad 2.000 pak 1200 až 900... ale hází si to asi hlavně kvůli teplotě. a teplota je nižší než bejvávala s tim sajrajtem kdysi. orange ekonoměr mi ale nesvítí, pokud na to nedupnu, takže to bude něco jinýho... jen postřeh rozdílu kdysi a teď.
Dave> 1100 neni podle mě problem... ale nesmí to "ZDECHNOUT" 1100 pohoda... až 900 to si řití ŘITÍ ECU... a nechal bych jí řitit dál spotřeba nestoupá, jen si to tam hází podle náladičky-teploty... HIGHer? LOWER? ...ať si hraje tohle neni problem... Až na tu orange kontrolku teda a jestli ti nestoupá spotřeba benzinu.... pak to problem je
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
je tam, kdyz se podivas na palivovou listu jde z ni trubicka skoro uprostred do 5teho vstriku ktery je vyusten do toho "tubusu" sani - jde k nemu samozejme i elektrika , kdyz se tam podivas tak to uvidisMichalS píše:((( dotaz úplně mimo - mám na 4AFE taky "5. vstřik na volnoběh" ? podle jednoho schémata jsem pochopil že ANO - je to tak ? může to někdo potvrdit / vysvětlit - díky. )))
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
celica-vysoky volnobeh
čidlo teploty jsem měnil a stále stejný tak to jedině musí být zavzdušněný a jakou metodou to nejlépe ovydušnit?
celica-vysoký volnoběh
Tak jsem to ovzdušnil i když mi přišlo že to zavzdušněný není a rovnou jsem vyměnil kompletně chladící kapalinu plus jsem vyndal teplotní čidla na krčku a vyčistil jsem je a jelikož to dlouho startovalo za studena tak jsem vyměnil pátý vstřik ale stále pohupujou volnoběžný otáčky mezi 1100 a 1200 otáčky tak už nevím čím by to mohlo být ale jde to krásně za plynem a jede to super.