chcipnuti motoru pri 1800ot.

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Matess
Člen Týmu

chcipnuti motoru pri 1800ot.

Příspěvek od Matess »

Jsem vlastníke vozu Carina SW 1.6 16V. R. v. 1996. Typ motoru 4A-FE.
Chci požádat o pomoc a zkušenosti. Setkal se již někdo s tímto problémem??? Po nastartování auto běží zcela normálně na volnoběh. Motor však nesmí překročit otáčky cca 1800/hod. Při těchto otáčkách "chcípne". Jestliže tyto otáčky překonám se zařazeným rychlostním stupněm setrvačností vozu z většího kopce, tak při těch 1800ot. auto škubne a rozjede se... Poté jede naprosto normálně. Můžu vyřadit, nechat auto běžet na volnoběh, poté se znovu rozjet atd... Nesmím však motor vypnout. Při dalším nastartování se totiž problém objeví znovu. Lze opět odstranit výše uvedeným způsobem. Žádný servis si s tím neví rady. Po přečtení řídící jednotky - o chyb... Děkuji za postřehy a rady... Matess

EDIT: upraven nadpis :roll:. wong
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

nazdar, v těch servisech se omezili jenom na přečtení chyb? Na testeru se dají monitorovat i některá důležitá data při běhu motoru - to hodně napoví. Motor vyloženě zhasne nebo se pomalu udusí? Základním předpokladem pro chod motoru je jiskra, benzin a vzduch - dokážeš zjistit jestli něco z toho motor nedostane?
Matess
Člen Týmu

Příspěvek od Matess »

V servisech to vždy strávilo několik dní a výsledkem bylo to, že nejsou schopni odstranit závadu - respektive ji nejsou schopni najít. Benzín, jiskra i vzduch jsou O.K. Jinak auto zdechne najednou - jako při přerušení jiskry... Matess
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

Matess píše:V servisech to vždy strávilo několik dní a výsledkem bylo to, že nejsou schopni odstranit závadu - respektive ji nejsou schopni najít. Benzín, jiskra i vzduch jsou O.K. Jinak auto zdechne najednou - jako při přerušení jiskry... Matess
skus nejaky iny servis https://www.autodiagnostika.cz/register.aspx
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

Matess píše:Benzín, jiskra i vzduch jsou O.K.
Tak v tom případě jenom výfuk nebo mechanická vada motoru. :D
To chce trochu víc informací jak se zkoušelo jestli jde opravdu jiskra, i když se motor jenom dotáčí, to stejný vstřiky, tlak paliva, co se naměřilo na konektorech ŘJ motoru atd.
Takhle na dálku podle symptomů to velice zhruba vypadá, že ti přestanou jít vstřiky nebo jiskra (jestli OPRAVDU ne tak by bylo na vině časování) a podle toho, že to jezdí do vypnutí klíčku se zdá chyba v ŘJ. Kontroloval někdo napájení ŘJ (+ i -)?
Matess
Člen Týmu

Příspěvek od Matess »

Co se týká vstřiků, tak jsem přečsvědčen, že jsou O.K. U toho zapalování si tak jistý nejsem... Docela mne zaráží, že by člověk měl radit autorizovanému servisu, jak postupovat... Samozřejmě, že jako možnost udali ŘJ i oni... Ale k tomu přidali dalších milion možných závad... Dle doporučení servisu teda budu měnit věci asi za 50tis. A co když to bude ta poslední:-))) To pak budu mít nejdražší Carinu v ČR... Kam se obrátit v okolí Ostravy? Díky... Matess
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

Matess píše:Co se týká vstřiků, tak jsem přečsvědčen, že jsou O.K. U toho zapalování si tak jistý nejsem... Docela mne zaráží, že by člověk měl radit autorizovanému servisu, jak postupovat... Samozřejmě, že jako možnost udali ŘJ i oni... Ale k tomu přidali dalších milion možných závad... Dle doporučení servisu teda budu měnit věci asi za 50tis. A co když to bude ta poslední:-))) To pak budu mít nejdražší Carinu v ČR... Kam se obrátit v okolí Ostravy? Díky... Matess
50 tisic? to snad nie, to bude urcite nejaka blbost. za 50 tisic si mozes kupit novy motor z japonska.

drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

Klidně jim poraď, jestli to doteď nespravili tak se stejně budou muset někde poradit :D
V okolí Ostravy nikoho neznám, v tom ti nepomůžu, ale v Brně to bych někoho našel.
Jestli se můžu zeptat - co ti poradili, že máš vyměnit a čím máš začít - to by mohlo naznačit kam se v diagnostice závady dostali.
Matess
Člen Týmu

Příspěvek od Matess »

Tak mám další informace ze servisu. Po překontrolování dalších segmentů (klapa, váha vzduchu, snímač otáček atd.) jsem byl ubezpečen o tom, že je to řídící jednotka... Takže jsem štěstím bez sebe:-(
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

hm, ono to tak sice vypadá, ale aby to tak taky bylo. To by chtělo vzít tvou jednotku a strčit ji někomu do auta na vyzkoušení.
To jsi tak koupil nebo to začalo zničehonic tak blbnout?
Matess
Člen Týmu

Příspěvek od Matess »

To začalo blbnout najednou. Na dálnici asi ve 130km/h to přestalo jet úplně. Vyhodilo to třicítku pojistku k té řídící jedenotce. Po výměně pojistky to začalo takto šaškovat... Hrozně by mě zajímalo (jestli je to ta jednotka), co ji odpálilo. Nezdá se mi to jen tak... Jenže sehnat stejné auto už jsem zkoušel. Problém je, že mám kombika... A v 1,6 4A-FE to má jiný motor pod stejným označením než sedan... Je to vyrobeno ve Velké Británii... Takže nevím... Matess
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

třicítku? kterou? pro ECU by měla být 15A EFI, třicítka snad pod označením AM (1 nebo 2) a to jsou hlavní okruhy pro spínací skříňku, takže poměrně velký rozsah spotřebičů, který ji mohl spálit. Jednotka je na vstupu napájení chráněná takže pro odpálení pojistky a ještě poničení elektroniky při jízdě se nabízí příčina problému -> odpojení akumulátoru při běhu motoru(volná svorka, nspolehlivý přívod). Já bych se trochu bál strčit tam novou jednotku, když nevím co tu starou odpálilo.
Dokážeš opsat číslo z řídící jednotky?
Matess
Člen Týmu

Příspěvek od Matess »

Takže se zpožděním výsledek snažení... Jednotku jsem sehnal a auto jede... Důvodem odpálení jednotky byl pravděpodobně skrat špatně zapojené lambdy... Takže budu řešit další problém a proto zakládám novou větev fóra:-)))
Odpovědět

Zpět na „Carina“