těsnění pod hlavu

vše ohledně modelové řady Corolla
kuba.14
Člen Týmu

Příspěvek od kuba.14 »

SKRITEK VOE
KKUUBBAA..1144
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Hlava je dole, zabrousil sem jednu z 10, který sem měl doma glavírkou (chcete-li dremelem) a trochu tomu pomáhal kladivem při nasazování. Teď pofrčí na tlakovou zkoušku a hned se uvidí.

Edit: Nějaké ty fotky.

ObrázekObrázek
Holomek!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jeden válec má ty ventily pěkně orezlý... to je ten, do kterého tekla voda?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Já ti nevím, možná sem ho jako jedinej otřel hadrem, ještě sem to nezkoumal, dělal sem do toho ještě tisíc věcí.
Holomek!
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Tak hlavu sem odvezl k panu Pavlíčkovi, zítra v 11 hodin to má být hotový, tlaková zkouška je za 400,- a zabroušení za cca 500,-, jestil nebude prasklá.

Zatím sem nehledal nějaký informace o následným skládání, předpokládám že nový šrouby (štefty) a těsnění je minimum. Co mám trochu obavy a nemám vůbec žádný podklady je nastavení rozvodů, zejména vaček, protože sem si nepoznamenal vzájemnou polohu. Předpokládám, že to snad najdu v Haynesovi, pokud ho najdu v počítači :D. Jsou tam nějaký značky, ale nevím co s nima.

Bude to sranda :rolleyes: :? :D
Holomek!
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

je to jednoduchy ale ten navod to chce :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ty značky jsou popsaný i v "Jak na to...".
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Nevím jaký značky tam máš, ale třeba u Supry to je poměrně intuitivní. První válec dáš do HÚ, přičemž bys měl vidět značku na hlavní řemenici, jak se dostane na značku na bloku nebo krytu. Poté vačky v hlavě nastavíš značkama na rozvodových kolech na značky, které jsou na hlavě. V tom okamžiku by to mělo být připraveno abys nasadil řemen. Předstih je potom potřeba změřit a nastavit dle manuálu. Nekoukal jsem na motor u Corolly, jestli tam má všechny tyhle značky stejně, předpokládám ale, že není důvod aby to tam bylo nějak extrémně jinak :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Tedy nevím už jak dnes, já jsem starší ročník, ale kovové těsmění se používalo na diesel, protože tam jsou větší kompresní tlaky a při dotahování hlavy jsou tím pádem větší kila na momenťáku.Pokud se jedná o benzin, tam bych to kovovým těsněním neřešil.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No teď řeším, jestli to vůbec budu dávat dohromady. Tlakovou zkouškou ta hlava prošla a rovnou mi ji aji zbrousili, jenže byla moc prohlá a museli ubrat 0,5 mm a hned, že se budou muset udělat aji ventily, což by vyšlo na dalších 2000 za frézování, 1000 za dříky a 70x16 za podložky a za ty peníze mám několik nabídek na komplet motory. Ale zdá se mi, že viděli mladýho kluka, tak se mě pokoušeli natáhnout, když sem se ptal, jestli by to šlo kompenzovat těsněním, tak jako že by to šlo no. Stálo mě to 900,- (zkouška a broušení).

Radil sem se s Idahem (moc děkuju) přes sz a postrašil mě, že by mohl být prasklej blok. Dneska sem se k tomu nedostal, ale vyzkouším prolít chladič horkou vodou, jak mi radil, a když vyplave vazelina, tak to bude jasný.

Taky mi poradil ty polokovový těsnění, jak o nich psal Beaver na předchozí stránce.

Když to nijak nedopadne, tak radši koupím rovnou druhej motor.

Beaver> Díky.

gygy> Jj, celokovový nepříchází ani moc v úvahu.

Jo a zapomněl sem napsat, jedná se o 4E-FE.
Holomek!
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Pokračování story: Nakonec jsem se rozhodl, že to dám dohromady, s hlavou jsem už nic nedělal, zajel jsem do zlína ke Kalinovi se starým těsněním, že bych chtěl vyrobit to z jedné strany (od hlavy) pokovený, no čekal jsem na to skoro 14 dní, s cenou a zpracováním naprostá spokojenost. Šrouby a pár dalších drobností sehnáno přes Idaha a jak to dorazilo, tak že se do toho pustím. Začal jsem včera v 11 dopoledne a zkončil dneska ve 4 ráno. Dělal jsem to poprvé, tak jsem se se vším piplal, hrál si s momenťákem a tak, no a zjistil nemilou věc, že mi to těsnění vyrobili pokovený z obrácené strany, než jsem potřeboval - tzn. od nesrovnanýho bloku. No co už, tak že to složím, pak drbačka z rozvodama, kde bylo 10 značek a teď která ke které - naštěstí tam byla barva od výroby, pak nasazování řemenu.. Všechno nastavený tak jak má být, novej olej, filtr, do chladiče zatím obyč voda.

Bohužel nedopadlo to moc podle představ. Co jsem zatím vysledoval, mám silnej pocit, že to zase bere vodu. Blbě to startuje, jedině s plynem, volnoběh dost nízkej a celkem nestabilní. Jet to jede, ale žádná hitparáda to není. Nechám změřit tlaky a koukám po jiným motoru...

Ale tak aspoň jsem se něco přiučil zase.
Holomek!
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

To je bohuzel dost mozna tim tesnenim.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

na 90% tím tesnením.. mel jsi volat hned zpet že pokovili spatnou stranu a vubec nepoužívat.
ab "barva" na rozvodech - to určo nebylo z fabriky. z fabriky tam máš zářezy a dulky.. nikoliv barvu - té bych se nedržel..
gygy
Člen Týmu

Těsnění pod hlavu

Příspěvek od gygy »

Nevím jak to je u nafťáku, tam jsou přece jenom větší kompresní tlaky, ale u benzínu jsem brousil blok o 0,57 a jako blbec jsem furt dával silnější těsnění a nestálo to za nic. Intervaly měnění těsněné se neustále snižovali. Nakonec mě automechanik řekl, že to snížení není problém a dal tam originál. Nedalo by se tato zkušenost aplikovat u tebe? Ověř si to u nějakého zkušeného mechanika.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Dneska jsem měřil tlaky a bylo to 13 - 9,5 - 9 - 12, za studena sem to neměřil, musel sem to (měřák) už vrátit, ale když je to studený, chová se to líp než ohřátý - co se týče volnoběhu, tak nevím. Znova se mi do toho fakt pouštět nechce, koukám se po druhým motoru, protože takhle sem na tom už strávil času a představa, že se s tím zase budu drbat a nepojede to mě moc netěší. Nemluvě o penězích.

Další věc, co mě potěšila je prdlej výfuk, vypadá to na středovej tlumič.
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“