Děkuju za keždou radu nebo zkušenost.

pokud mírne zvýšenemé tlaku říkáš 1,0 - 1,1 baru u supry tak anoBeaver píše:Klasický těsnění je obvykle (vždycky ?) vrstvený, materiál přesně nevím, ale kov to není, papír taky, "něco mezi"Kovový může být buď natvrdo z plátu nějakýho materiálu, nebo je to "šizený" tak, že vezmeš normální těsnění a zesílíš ho vloženýma kovovýma plátkama + to dáš nahoru i dolu na dosedací stranu. Ten výrobní proces jsem nezkoumal, ale co je jistý je to, že kovová těsnění mají menší tolerance pro nerovnost povrchu a z toho důvodu málokdy (spíš nikdy) stačí srovnat hlavu. Bezpodmínečně nutné je srovnat i blok a to pro sichr i když nenaměříš odchylky, protože tam stačí skutečně málo aby to podfouklo. Vůbec nejlepší je po srovnání to ještě chemicky leštit lapováním pro absolutně rovný a kvalitní povrch.
Kovový těsnění je pochopitelně dražší jednak co do pořízení, jednak co do náročnosti na přípravu motoru a proto není moudrý ho používat pokud budeš za měsíc motor zase rozebírat. Stejně tak nemá moc význam ho instalovat, jestliže máš motor bez razantně zvýšených kompresních poměrů (tj. pokud standartní 4A-GE těsnění použiješ na motoru s běžným kompresním poměrem jiných 4A-GE), protože se moc nevyužije. Pokud je ovšem motor správně složený, pak je životnost kovového těsnění bezproblémová věc a to právě hlavně u motorů, co prošly úpravou a těsnění potřebují odolnější. U sériového motoru za normálních okolností těsnění taky nefoukne každý den.
Jinak Idaho nechával na Supry dělat těsnění na zakázku s tím, že měl možnost výběru jeho "pokovení" buď na jedné nebo na obou stranách. Výhoda toho jednostranného byl fakt, že kovová strana optimálně přilnula na opracovanou hlavu a nekovová zase měla větší toleranci k nepatrným vadám bloku. Dalo by se říct, že to bylo takové kompromisní řešení pro sériové motory a motory s mírně zvýšeným plnícím tlakem, oboje pochopitelně po předchozím srovnání hlavy.
maj vnitrni nebo vnejsi - ale vetsinou normalni rozmer treba 10 - to jsme utahovali predevcirem , dival jsem se do svych zasob a 9 taky nemamJimmi píše:Za tři kilča. PohádkaRampa89 píše:Edit: Povedlo se mi něco najít na netu.![]()
A to maj ty šrouby opravdu takovejhle vnitřní tentononc......?