Však jsem psal, že je to jen cca:-)Idaho píše:repas 30 ani náhodou... tusím že 36-40 stojí repasovaný polomotor...
to krosmen: docela jsem zvědavý, jak to bude vypadat finančně.
Žádné ouvej,já jsem to řešil zhruba před měsícem, taky jsem měl strach a nakonec jsem ji stejně koupil. No a co , jak se začne srát tak ji střelím a koupim jinou , tyhle auta jsou pořád v ceně ........jirkal píše:tak jsem prohlížel celý fórum i fórum SK a nepodařilo se mi najít nikoho,kdo by měl problém se spotřebou oleje u novýho avensisu 2003+ s motorem 1.8,nebo je tu někdo takovej?všude se to řeší jenom na celicách a starejch avensisech,na německejch forech píšou většinou,že problém s ovalitou je do roku 2003.
tak opravdu nevim jestli jít do toyoty,měl jsem citroena C5 HDI a tam se sralo snad všechno jenom né motor,tak jsem myslel ,že toyota bude úplně v pohodě a ono ouvej.
Tak to si hladal trosku lajdacky.jirkal píše:tak jsem prohlížel celý fórum i fórum SK a nepodařilo se mi najít nikoho,kdo by měl problém se spotřebou oleje u novýho avensisu 2003+ s motorem 1.8,nebo je tu někdo takovej?
Veru, nie je to prijemne zistenie. Od chvile, kedy som to zistil, som sa zacal zaujimat o spotrebu oleja v mojom okoli a len velmi zriedka sa vyskytuju pripady, ze olej medzi vymenami nedolievaju. Sice nie tak velmi, ale predsa. No a druha vec, ktoru som si uvedomil - T25-ka je velmi pohodlne auto. Som s nim spokojny do takej miery, ze mi sucasna spotreba oleja prilis neprekaza a rozhodol som sa ponechat si ho. Pri dnesnych cenach olejov nejde o ekonomicku tragediu a pokial autu nic ine nie je, da sa s tym pokojne zit.jirkal píše:měl jsem citroena C5 HDI a tam se sralo snad všechno jenom né motor,tak jsem myslel ,že toyota bude úplně v pohodě a ono ouvej.
Taky jsem to řešil a taky koupil. A zatím nežere, uvidím jak v budoucnu. V každým případě jak jsem všude možně hledal, tak se to týká asi 20 - 30 procent Avensisů, nikde jsem ale nenašel, jestli je to jen za Ave II nebo i včetně Ave I. Co jsem tak pročítal, dospěl jsem k názoru, že je to především tím, že jde o jinak velmi dobrý motor, kde prostě kvalita je trochu vykoupena vyšší citlivostí na údržbu. A co si budem říkat, kdyby nás v servisu do výměny nenutili, tak snad jezdíme ještě na původní olej, co tam nalili v továrně:-)) Jasně, přeháním, ale ve svým okolí znám dost lidí, co na výměnu kašlou a mění třeba i po pěti letech a je jedno, o jaký auto jde. U Celic je to o sportovní jízdě, vytáčení motoru a dostat z toho auta maximální výkon. A tím pádem vyšší nároky na kvalitu a častější výměnu oleje. U Avensisu jde přece jen o pohodlné svezení, takže pokud původní majitel údržbu nezanedbával a nejezdil s tím rally, tak by motor měl být v pohodě.jirkal píše:tak jsem se rozhodl,že budu radši shánět ročník 2004 a výše,tam už by ten problém dle něměckejch fórumů a recenze z autoojetin neměl být,co jsem se také dočetl je,že se prudký úbytek většinou objeví po výměně oleje,takže asi bude nejlepší dávat pořád tentýž olej..
Tak mi právě volal servisák, jedná se o kroužky - ovalita je prý OK. Pro jistotu vymění i gufera ventilů a těsnění u vodní pumpy. Prý se vejdu do 20 kilo kreditů.Bere hodně, vyjeto půl nádrže (cca 500km po výměně oleje) a byl jsem na suchu.. . Teď je auto v servisu a hledá se příčina. Jinak kolik cca stojí výměna polomotoru? Beru tu nejhorší variantu.
Jinak Avensis kombi, motor 1.6 VVT-i, rok výroby 2001