čep v rameni E10

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
XLi
Řidič

čep v rameni E10

Příspěvek od XLi »

čaute, dneska jsem se odhodlal vyměnit čep v rameni prace super jen povolit šrouby matky a vyměnit kus za kus...ááále rozjedu se a najedou volant tak o necelé čtvrt otáčky směrem doprava je zekřiva... auto netáhne na žádnou stranu (jen při pokusu srovnat volant)a snad jen při prudkém brždění malinko doprava...no a po předchozím majiteli byl asi přesazen volant (z´jištěno i vyytočením kol do rejdu a byl rozlišný rejd podle volantu...a čep byl v háji dlouho) tak jsem to zkoušel srovnat ,rejdy jsou v poho ale nejde volant přímo na střed buď je mírně doprava nebo zase doleva... nevíte čím to?? podotýkám byl měněn jen pravý čili spolujezce byl v krešu hodně...a měnit oba se mi nechce... časem bych chtěl stejně rollku poslat do světa...díky
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Po vymene cepu se obvykle rozhodi geometrie, coz muze byt duvod proc nesrovnas presne volant.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Beaver píše:Po vymene cepu se obvykle rozhodi geometrie, coz muze byt duvod proc nesrovnas presne volant.
nonevím ale po výmene cepu ramene u rollky by se geometrie rozhodit nemela.. pouze u čepu řízení..
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Mea Culpa, neměla by... :) Píšu rychlejc než nad tím uvažuju :lol:
Lexus IS200
Lexus RX400h
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

jj vím právě že neměla... a auto netáhne ani na žádnou stranu...akorát ten volnat že není uplně rovno mě štve:-D
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

XLi píše:jj vím právě že neměla... a auto netáhne ani na žádnou stranu...akorát ten volnat že není uplně rovno mě štve:-D
tak si ho přeposad, pokud je bokem tak málo že přeposazení o zub jemoc tak na to kasli nebo si to nech srovnat geometrií .
Musel být takhle nakřivo už před výmenou čepu - ten to totiž vubec neovlivnil..
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

Idaho píše:
XLi píše:jj vím právě že neměla... a auto netáhne ani na žádnou stranu...akorát ten volnat že není uplně rovno mě štve:-D
tak si ho přeposad, pokud je bokem tak málo že přeposazení o zub jemoc tak na to kasli nebo si to nech srovnat geometrií .
¨
právě že ne, před výměnou byl ok rovně a po výměně tak o čtvrtku doprava natočenej když auto jelo rovně...
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

XLi píše:
Idaho píše:
¨
právě že ne, před výměnou byl ok rovně a po výměně tak o čtvrtku doprava natočenej když auto jelo rovně...
Tohle stejný se stalo i mě na Carině s tím rozdílem že já jsem měnil i vytržený silentbloky na ramenech, máš je ok? Po výměně čepu by se volant opravdu pohnout neměl.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Možná, že jak máš trochu horší prvky na přední nápravě (třeba zrovna ty silentbloky) a jak se to auto zvedlo kvůli výměně čepu, tak to povolilo a po dosednutí zpátky na kola je to v trochu jiné poloze.
Lexus IS200
Lexus RX400h
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Beaver píše:Možná, že jak máš trochu horší prvky na přední nápravě (třeba zrovna ty silentbloky) a jak se to auto zvedlo kvůli výměně čepu, tak to povolilo a po dosednutí zpátky na kola je to v trochu jiné poloze.
Souhlas, taky mě to napadlo, ale už jsem to pak zapoměl připsat. To by mohlo být ono. Já když jsem měl silentbloky vytržený, tak geometrie vypadala fakt zajímavě :) s kolem se dalo hýbat na všechny strany :D
Toyota Carina E 2.0 GLI
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

viděl bych 2 řešení:

1) projdi komplet nápravu a řízení a co bude potřeba tak opravit a vymenit

2) druhej zpusob - !pozor poskozeni(pokud je) se muze casem zhorsit! - ..sundej volant a jak rikal Idaho, posunout o zub nebo vic, tak aby volant byl rovne. - pokud budes sundavat volant, bacha at neposkodis vnitrni plasty volntu!

zdar a silu ... MiTMaN
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

MiTMaN píše:viděl bych 2 řešení:

2) druhej zpusob - !pozor poskozeni(pokud je) se muze casem zhorsit! - ..sundej volant a jak rikal Idaho, posunout o zub nebo vic, tak aby volant byl rovne. - pokud budes sundavat volant, bacha at neposkodis vnitrni plasty volntu!

zdar a silu ... MiTMaN
tak zdřejmě to způsobil čer řízení...ale tak už má i po geošce tak je vše ok:-)
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

MiTMaN píše:viděl bych 2 řešení:

zdar a silu ... MiTMaN
tak zdřejmě to způsobil čep řízení...ale tak už má i po geošce tak je vše ok:-)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“