čep v rameni E10
čep v rameni E10
čaute, dneska jsem se odhodlal vyměnit čep v rameni prace super jen povolit šrouby matky a vyměnit kus za kus...ááále rozjedu se a najedou volant tak o necelé čtvrt otáčky směrem doprava je zekřiva... auto netáhne na žádnou stranu (jen při pokusu srovnat volant)a snad jen při prudkém brždění malinko doprava...no a po předchozím majiteli byl asi přesazen volant (z´jištěno i vyytočením kol do rejdu a byl rozlišný rejd podle volantu...a čep byl v háji dlouho) tak jsem to zkoušel srovnat ,rejdy jsou v poho ale nejde volant přímo na střed buď je mírně doprava nebo zase doleva... nevíte čím to?? podotýkám byl měněn jen pravý čili spolujezce byl v krešu hodně...a měnit oba se mi nechce... časem bych chtěl stejně rollku poslat do světa...díky
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Po vymene cepu se obvykle rozhodi geometrie, coz muze byt duvod proc nesrovnas presne volant.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mea Culpa, neměla by...
Píšu rychlejc než nad tím uvažuju 
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak si ho přeposad, pokud je bokem tak málo že přeposazení o zub jemoc tak na to kasli nebo si to nech srovnat geometrií .XLi píše:jj vím právě že neměla... a auto netáhne ani na žádnou stranu...akorát ten volnat že není uplně rovno mě štve:-D
Musel být takhle nakřivo už před výmenou čepu - ten to totiž vubec neovlivnil..
¨Idaho píše:tak si ho přeposad, pokud je bokem tak málo že přeposazení o zub jemoc tak na to kasli nebo si to nech srovnat geometrií .XLi píše:jj vím právě že neměla... a auto netáhne ani na žádnou stranu...akorát ten volnat že není uplně rovno mě štve:-D
právě že ne, před výměnou byl ok rovně a po výměně tak o čtvrtku doprava natočenej když auto jelo rovně...
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
Tohle stejný se stalo i mě na Carině s tím rozdílem že já jsem měnil i vytržený silentbloky na ramenech, máš je ok? Po výměně čepu by se volant opravdu pohnout neměl.XLi píše:¨Idaho píše:tak si ho přeposad, pokud je bokem tak málo že přeposazení o zub jemoc tak na to kasli nebo si to nech srovnat geometrií .XLi píše:jj vím právě že neměla... a auto netáhne ani na žádnou stranu...akorát ten volnat že není uplně rovno mě štve:-D
právě že ne, před výměnou byl ok rovně a po výměně tak o čtvrtku doprava natočenej když auto jelo rovně...
Toyota Carina E 2.0 GLI
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Možná, že jak máš trochu horší prvky na přední nápravě (třeba zrovna ty silentbloky) a jak se to auto zvedlo kvůli výměně čepu, tak to povolilo a po dosednutí zpátky na kola je to v trochu jiné poloze.
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
Souhlas, taky mě to napadlo, ale už jsem to pak zapoměl připsat. To by mohlo být ono. Já když jsem měl silentbloky vytržený, tak geometrie vypadala fakt zajímavěBeaver píše:Možná, že jak máš trochu horší prvky na přední nápravě (třeba zrovna ty silentbloky) a jak se to auto zvedlo kvůli výměně čepu, tak to povolilo a po dosednutí zpátky na kola je to v trochu jiné poloze.
Toyota Carina E 2.0 GLI
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
viděl bych 2 řešení:
1) projdi komplet nápravu a řízení a co bude potřeba tak opravit a vymenit
2) druhej zpusob - !pozor poskozeni(pokud je) se muze casem zhorsit! - ..sundej volant a jak rikal Idaho, posunout o zub nebo vic, tak aby volant byl rovne. - pokud budes sundavat volant, bacha at neposkodis vnitrni plasty volntu!
zdar a silu ... MiTMaN
2) druhej zpusob - !pozor poskozeni(pokud je) se muze casem zhorsit! - ..sundej volant a jak rikal Idaho, posunout o zub nebo vic, tak aby volant byl rovne. - pokud budes sundavat volant, bacha at neposkodis vnitrni plasty volntu!
zdar a silu ... MiTMaN
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
tak zdřejmě to způsobil čer řízení...ale tak už má i po geošce tak je vše ok:-)MiTMaN píše:viděl bych 2 řešení:
zdar a silu ... MiTMaN
tak zdřejmě to způsobil čep řízení...ale tak už má i po geošce tak je vše ok:-)MiTMaN píše:viděl bych 2 řešení:
zdar a silu ... MiTMaN