E11 - interval vymeny rozvodů

vše ohledně modelové řady Corolla
radys03
Věčnej rejpal

E11 - interval vymeny rozvodů

Příspěvek od radys03 »

Nevíte někdo při kolika km se mění rozvody? Mám natočeno 185tkm a snad uz je nekdy nekdo delal.... Dík
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

No mělo by to být po 90 tisících, nebo 5-ti letech, nemýlím-li se :wink:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

fildis píše:No mělo by to být po 90 tisících, nebo 5-ti letech, nemýlím-li se :wink:
A sakra tak me asi ceka vymena... :( Dobre ceny dílu toyota, nevite o necem??
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Klasika, napiš uživateli Idaho, má moc pěkný ceny :wink:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipr »

E11 4E-FE interval 105tis km, len original remen-nesetrit
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Měl jsem tam neoriginální řemen a za měsíc šel ven. Hučel. Ale vzhledem k tomu, že originál stojí přibližně patnáct set a neoriginál jen o něco méně, není asi co řešit.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

Jimmi píše:Měl jsem tam neoriginální řemen a za měsíc šel ven. Hučel. Ale vzhledem k tomu, že originál stojí přibližně patnáct set a neoriginál jen o něco méně, není asi co řešit.
psal jsem idahovi a ceny vypadaji good a remen mi nabidl MITSUBOSHI. Ted ho mam v aute a nedela to zadne pazvuky... Tezko rict kdy byly naposled menene rozvody tak pro jistotku.
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

mipr píše:E11 4E-FE interval 105tis km, len original remen-nesetrit
Popis mi prosím jak poznáš originál řemen ?? má krabičku toyota ale kdo ho vyrobil?? Když ho koupíš přímo do výrobce anebude v krabiočce toyota tak je spatný???

:lol: :lol:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jimmi píše:Měl jsem tam neoriginální řemen a za měsíc šel ven. Hučel. Ale vzhledem k tomu, že originál stojí přibližně patnáct set a neoriginál jen o něco méně, není asi co řešit.
vetšinou nehučí řemen ale kladky - přepnuté. chybu bych hjeldal bud v kladkách a nebo ( pokud nehučí po výmene za jiný řemen ) tak v rukách toho kdo rozvody delal :)
To že už 50x udelal rozvody dobře neznamená že je jednou nemuže přesponovat nebo nenasponovat..

jinak eneoriginál - ale přesto rpvovýroba te vyjde na cca polovinu ceny co tu píšeš což mi nepřipadá jako zanedbatelná částka. Jestli mám jít do toyoty a za to že to bude v pytlíku s jejich nálekou ( ano na rozvodáky už toy nepoužívá ani krabice.. ) si připlatit 80-100%ceny nahoru za ten samý díl mi připadá skutečne přitažené za vlasy..
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

u mě herth buss jakoparts 890.- kaček......
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Travas
Člen Týmu

Příspěvek od Travas »

Ja je delala ve 180 menil jsem jen remen a kladku nic jineho tam neni teda u 4A-FE. dal jsem za to trojku i s praci.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Idaho píše: ...vetšinou nehučí řemen ale kladky...
Ten řemen začal hučet asi po měsíci provozu. Tak jsem tam jel zpátky, chvíli to štelovali (ale ona je tam jediná napínací kladka a ta má svou pružinku, která to napětí snad stanovuje přesně) no a po dalším měsíci znova. Takže jiný řemen (ano, z obalu s nápisem Toyota a opravdu se nechci přít na téma originálnost/neoriginálnost náhradních dílů :D ) no a ten už tam je pět let a nehučí. Podle mě řemen. A prý to není ojedinělý případ, jak jsem se kdesi dozvěděl. Koneckonců, mě jako fyzikálně vcelku vzdělaného člověka napadají namátkou paramatry typu pružnost, ohebnost, měrná hmotnost... a jestli něco z toho měl ten řemen jinak, mohlo to dělat potíže.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jimmi píše:
Ten řemen začal hučet asi po měsíci provozu. Tak jsem tam jel zpátky, chvíli to štelovali (ale ona je tam jediná napínací kladka a ta má svou pružinku, která to napětí snad stanovuje přesně) no a po dalším měsíci znova. Takže jiný řemen (ano, z obalu s nápisem Toyota a opravdu se nechci přít na téma originálnost/neoriginálnost náhradních dílů :D ) no a ten už tam je pět let a nehučí. Podle mě řemen. A prý to není ojedinělý případ, jak jsem se kdesi dozvěděl. Koneckonců, mě jako fyzikálně vcelku vzdělaného člověka napadají namátkou paramatry typu pružnost, ohebnost, měrná hmotnost... a jestli něco z toho měl ten řemen jinak, mohlo to dělat potíže.
zatím sem se setkal s hučením řemenu jen v případe že byl spatne napnutý a otázkou je potom stupen napnutí vada nemusel abýt v řemenu ale klidne i v te pružince a napnutí - bohužel tak to je.. Samozřejme u řemenu pochybných značek kde vznikají otřepy a prakliny již po 2-3tis km se bohužel tohle stává, každopádne sem nemel zatím jediný problém s prvovýrobovými řemeny ( otázkou je také co ti vlasten dali za řemen při té první výměně :O) moje zkusenost se servisy je bohužel ta, že dají nehjlevnější díl a když zlobí tak hned říkají že nepomuže nic než originál :( ), na druhou stranu Tsubaki, nebo Mitsuboshi používá přímo tooyta koupíš je kolem 600kč a u toyoty ten samý za 1500 a nekde i více.. :O(
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

Jimmi píše:
ta pružinka nic nepředepíná,je tam jen aby ti předržovala kladku a napínání se dělá až po té.

Každé druhé rozvody se mnění i vodní pumpa-pro jistotu,je pod rozvody a když klekne musí se vše zase rozebrat....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

krosmen píše:ta pružinka nic nepředepíná,je tam jen aby ti předržovala kladku a napínání se dělá až po té.

Každé druhé rozvody se mnění i vodní pumpa-pro jistotu,je pod rozvody a když klekne musí se vše zase rozebrat....
Myslím, že mluvíš o jiném motoru, Krosmene. Tady je to zaručeně takhle a pumpa je na klíňák, takže důvod k výměně nevidím.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“