najel sem s tim posranych 10 000 km , sezralo mne to 60 000 a ja na ni sral? na budiky sem v te dobe prachy nemel a pak uz sem si na ne nevzpomel. a jestli byl motor pred smrti tak uz by mne nejake budiky nezachranily. puvodni majitel kdyz mne svezl pri koupi letel jak sutr aby mne presvedcil o vykonu..ocividne tak letal porad. ja jsem to jednou uvaril kdyz mne umrel chladic tak to asi taky dostalo zabrat a tocim to tak do 6,5 pravidelne.. kdyby ta blba sestka jela hned odspodu jak moje milovana EX ctverka, nemuselo by se to tak honitTomasGT20 píše:ja ti to rikal, ja ti to rikal, neser na tu celicu, nedal sis rict vidis vidis. Kenny ti rikal dej si budiky, nechtel si, regulator sak na nej nasrat a ted je to tu.Smrt sveho auta jsi si z vetsi casti zavinil ty sam, bohuzel to tak je. Nelze jenom jezdit a nestarat se.
Za me GO je lepsi, kupovat motor je risk, ja to tak sice udelal ale tam to bylo trosku z jineho duvodu, zatim po 5000km slape lip, jak stary. Na palubovku to muzes dat to je klasika a nebo na sloupek. Ja to dal do mrizek, protoze jsem nechtel mit jeden,nebo dva budiky na palubce, me se to moc nelibi, chce to je dat do pekne konzole at to hezky vypada. Na sloupku nevim zda to nesnizuje trochu viditelnost, nemam zkusenosti.
Uz si poucen (za ty prachy to asi nestalo ze), udelas GO, das budiky, budes mit prehled o tlaku a vse bude OK, uz se tesim jak me svezes Hlavne nesetri na zadnem z dilu a radsi priplat, kdyz uz si v tom at to za to stoji. A stejne ti to nepojede lip
nový motor ???
Toyota Celica 6G., 2.0 GT 16v, 129 Kw
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ako to tu tak čítam, tak začínam prudko uvažovať aj ja nad tými budíkmi a preto by som chcel počuť od Vás čo už tie budíky máte ako ste to tam namontovali, kde sa to zapája na motor, ako vedie káblovanie či na aký je spôsob ukazovania na budíku, aké priemery koncoviek majú, proste všetko k tomu čo je potrebné na montáž a následné dobré zapojenie. Aký typ budíka odporúčate, je ich viac ako som našil, asi je to na vkuse dotyčného
Takže Libor, Idaho a ostatný píšte vaše znalosti
Vopred ďakujem za rady a odpovede
P.S. Nechcem aby aj moja umrela, síce 6-6,5 jej dávam iba výnimočne, ale ajtak mám strach
Tu je pár mojich skúseností s mojou Cecilkou: Pojazdnú ju mám cca 3-3,5 mesiaca, olej sa menil ešte v dielni kde mi ju skladali (kamaráti) takže im verím že vymenili olej nakoľko mi aj dali zvyšok oleja na dolievanie, pred týždňom mi došiel nový chladič, starý už vypovedal a striekala z neho voda, raz sa mi stalo že ručička teploty vyšla tesne na hranicu červeného poľa, ale to sa stalo pri prudkom rozbehu, hneď som to otočil na bezínku a skontroloval vodu, jasné že bolo málo tak som dolial destilku a odvtedy až po smrť chladiča sa už nezohrievala viac ako na pracovnú teplotu, pár krát som jej dal obmedzovač a nič zlého som nezbadal. V utorok mi dorazí olej, takže výmena sa už udeje u mňa v garaži, dávam do nej 5w50 Valvoline VR1 Racing, na terajšom oleji nebadám nič zlého, farba je hnedožltá, žiadna čiernota ani nič takého, vôňa je v pohode chuť som neskúšal auto ide slušne, nebadám žiadne zmeny výkonu ani nič podobné a to som sa bál ako čert svätenej vody keď som ju kupoval, nakoľko mala prdlú spojku a 5-ty prevod a s Jirkom sme nešli ako čerti takže som nevedel "zmerať" jej výkon Jediné čo ma presvedčilo bol chod motora-šepot kvietin
Takže Libor, Idaho a ostatný píšte vaše znalosti
Vopred ďakujem za rady a odpovede
P.S. Nechcem aby aj moja umrela, síce 6-6,5 jej dávam iba výnimočne, ale ajtak mám strach
Tu je pár mojich skúseností s mojou Cecilkou: Pojazdnú ju mám cca 3-3,5 mesiaca, olej sa menil ešte v dielni kde mi ju skladali (kamaráti) takže im verím že vymenili olej nakoľko mi aj dali zvyšok oleja na dolievanie, pred týždňom mi došiel nový chladič, starý už vypovedal a striekala z neho voda, raz sa mi stalo že ručička teploty vyšla tesne na hranicu červeného poľa, ale to sa stalo pri prudkom rozbehu, hneď som to otočil na bezínku a skontroloval vodu, jasné že bolo málo tak som dolial destilku a odvtedy až po smrť chladiča sa už nezohrievala viac ako na pracovnú teplotu, pár krát som jej dal obmedzovač a nič zlého som nezbadal. V utorok mi dorazí olej, takže výmena sa už udeje u mňa v garaži, dávam do nej 5w50 Valvoline VR1 Racing, na terajšom oleji nebadám nič zlého, farba je hnedožltá, žiadna čiernota ani nič takého, vôňa je v pohode chuť som neskúšal auto ide slušne, nebadám žiadne zmeny výkonu ani nič podobné a to som sa bál ako čert svätenej vody keď som ju kupoval, nakoľko mala prdlú spojku a 5-ty prevod a s Jirkom sme nešli ako čerti takže som nevedel "zmerať" jej výkon Jediné čo ma presvedčilo bol chod motora-šepot kvietin
Celica GT SS II LSD chladič prevodovky + jazvečík (jezevčík) OZZY a EDDIE
Corolla AE92 Gt-i "89 liftback
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
... dávam do nej 5w50 Valvoline VR1 Racing, na terajšom oleji nebadám nič zlého, farba je hnedožltá, žiadna čiernota ani nič takého, vôňa je v pohode chuť som neskúšal auto ide slušne, nebadám žiadne zmeny výkonu ani nič podobné a to som sa bál ako čert svätenej vody keď som ju kupoval, nakoľko mala prdlú spojku a 5-ty prevod a s Jirkom sme nešli ako čerti takže som nevedel "zmerať" jej výkon Jediné čo ma presvedčilo bol chod motora-šepot kvietin [/quote]
obcas se hold najde solidni prodejce a stastny novy majitel... nekde sem to tady videl jak si ji kupoval... myslim ze kolem 60, coz je neskutecna cena a predstavit si ze ja za tak malo prodavam moji je hruza. ja ji koupil za 90 pred trema rokama a vypadala otresne. x dalsich tisic sezrala a ted sezere zas.
obcas se hold najde solidni prodejce a stastny novy majitel... nekde sem to tady videl jak si ji kupoval... myslim ze kolem 60, coz je neskutecna cena a predstavit si ze ja za tak malo prodavam moji je hruza. ja ji koupil za 90 pred trema rokama a vypadala otresne. x dalsich tisic sezrala a ted sezere zas.
Toyota Celica 6G., 2.0 GT 16v, 129 Kw
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
obcas se hold najde solidni prodejce a stastny novy majitel... nekde sem to tady videl jak si ji kupoval... myslim ze kolem 60, coz je neskutecna cena a predstavit si ze ja za tak malo prodavam moji je hruza. ja ji koupil za 90 pred trema rokama a vypadala otresne. x dalsich tisic sezrala a ted sezere zas.[/quote]Ravilius píše:... dávam do nej 5w50 Valvoline VR1 Racing, na terajšom oleji nebadám nič zlého, farba je hnedožltá, žiadna čiernota ani nič takého, vôňa je v pohode chuť som neskúšal auto ide slušne, nebadám žiadne zmeny výkonu ani nič podobné a to som sa bál ako čert svätenej vody keď som ju kupoval, nakoľko mala prdlú spojku a 5-ty prevod a s Jirkom sme nešli ako čerti takže som nevedel "zmerať" jej výkon Jediné čo ma presvedčilo bol chod motora-šepot kvietin
No zatial som šťastný majiteľ a dúfam že aj dlho budem No cenu si už presne nepamätám ale bolo to tak ako píšeš okolo 60 65 tis KČ, síce aj moja zhlta cca 1000-1500 EUR aby bola pojazdná, ale ja som ju bral s tým že je vadná a vedel som čo jej je. A tak isto som nevedel ako sa správali k nej predchádzajúci 7 majitelia v Nemecku, to mi ani Jirko nevedel presne povedať takže tiež to bolo hop alebo trop Ale našťastie zatiaľ ide a na tých pár mesiacov som nabehal 4,5 5 tis km a bola iba minimálna a nemotorická porucha (chladič). Uvidím ako pojde ďalej, ale priznávam sa že sa o ňu ozaj starám, pravidelne pozerám olej niekedy aj 3-krát do dňa + občas ju postavím nad montážnu jamu pozriem spodok a také maličkosti čo viem pozrieť bez demontáže
A zabudol som pripomenúť, že som mal aj dobrého radcu pri kúpe Martin Matess tiež tam bol Raimok a hlavne že Jirko nepôsobil na mňa ako čudný kšeftár ktorý sa to snaží predať za každú cenu Proste bol som so všetkým spokojný a zatiaľ aj som
A držím palce pri oprave tvojej, tak ako bolo spomenuté nešetri na súčiastkách radšej priplať a máš istotu, ja som tiež priplatil ale viem že všetko mám originál z Toyoty aj keď po kamarátskej cene ale mám, okrem chladiča
Celica GT SS II LSD chladič prevodovky + jazvečík (jezevčík) OZZY a EDDIE
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
obcas se hold najde solidni prodejce a stastny novy majitel... nekde sem to tady videl jak si ji kupoval... myslim ze kolem 60, coz je neskutecna cena a predstavit si ze ja za tak malo prodavam moji je hruza. ja ji koupil za 90 pred trema rokama a vypadala otresne. x dalsich tisic sezrala a ted sezere zas.[/quote]Ravilius píše:... dávam do nej 5w50 Valvoline VR1 Racing, na terajšom oleji nebadám nič zlého, farba je hnedožltá, žiadna čiernota ani nič takého, vôňa je v pohode chuť som neskúšal auto ide slušne, nebadám žiadne zmeny výkonu ani nič podobné a to som sa bál ako čert svätenej vody keď som ju kupoval, nakoľko mala prdlú spojku a 5-ty prevod a s Jirkom sme nešli ako čerti takže som nevedel "zmerať" jej výkon Jediné čo ma presvedčilo bol chod motora-šepot kvietin
Brala ti olej alebo nie? A tie km asi nebudu origo...
Otazka na povolanych:
Ked by som mal budiky a spozoroval stratu tlaku znamena to ze je bud v prdeli regulator alebo nieco vychodene (medzera). Ked tam bude medzera a vprdeli saly aj tak musi ist kluka na vybrus??? Ci to bude lacnejsia oprava?
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ja myslim ze by ti ty budiky teda pomohly, nasledky by nebyly takove,investice do budiku a regulatoru neni takova hruza co se tyka financi. Pocky jako myslis ten plny jedna omezovac a tak jako porad dokola . Jo od spodu tak nejede pravda, taky tocimRavilius píše: najel sem s tim posranych 10 000 km , sezralo mne to 60 000 a ja na ni sral? na budiky sem v te dobe prachy nemel a pak uz sem si na ne nevzpomel. a jestli byl motor pred smrti tak uz by mne nejake budiky nezachranily. puvodni majitel kdyz mne svezl pri koupi letel jak sutr aby mne presvedcil o vykonu..ocividne tak letal porad. ja jsem to jednou uvaril kdyz mne umrel chladic tak to asi taky dostalo zabrat a tocim to tak do 6,5 pravidelne.. kdyby ta blba sestka jela hned odspodu jak moje milovana EX ctverka, nemuselo by se to tak honit
Mel jsi prve poresit budiky a tech.veci a pak udelat novy lak
Toyota Celica ST202, SS, LSD
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
kdyby si měl budíky tak víš krom zmíněného že už je čas na výměnu oleje. Je to vysokokompresní motor,kde v určitých místech na hlavě je teplota tak vysoká,že olej začíná koksovat viz 3sge sekce tuning,není výjimka propalena hlava mezi ventily a podle budíku spolehlivě určís výměnu oleje. 3s 5000max pokud si rád děláš výlety k omezovači. Olej zčernat musí! To je jeho hlavní funkce,vstřebáni všech kyselin,uhlíku atd které se při spalovacím procesu vytvářejí. Pokud už je jich moc,olej přestává plnit funkci mazání (teplota stoupá tlak klesá) a začne se zvyšovat opotřebení. Všichni výrobci aut i olejů se rádi schovávají za výrok "normální použití" ale nikdo Ti nedefinuje co si pod tím máš představit. Tlak oleje u 3s i při ohřátem oleji se má pohybovat 3bar na zvýšený volnoběh. Je úplně jedno jestli se do něj nalije 10W40 nebo 5W60,pokud opravdu rád redline tak prepálíš olej za 500 nebo 2000kč. Doplnit chladičem oleje,bohužel další slabina 3sg a 4ag. Do svého 4ag liju obyčejnou 10W40 a k tomu MoS2 aditivum. Olej každé 4000ven. Motor je v 90% času provozován mezi 5-9000otáček a má najeto 400000. To není dobrý kus,to není zanedbaná údržba. Teď třeba lm udělalo akci na 10W40 s MoS2 5L 800kč. Už mám doma 5balení. vřele doporučuji pro i pro 3s.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
To znamena ze k opotrebeniu kluky a vsetkych namahanych trecich cast motora moze dojst len pri neustalom vytacani a dlhych vymennych intervaloch ak sa olej vymeni po cca 5000 ako pises z 99% sa motoru nemoze nic stat?libor12 píše:kdyby si měl budíky tak víš krom zmíněného že už je čas na výměnu oleje. Je to vysokokompresní motor,kde v určitých místech na hlavě je teplota tak vysoká,že olej začíná koksovat viz 3sge sekce tuning,není výjimka propalena hlava mezi ventily a podle budíku spolehlivě určís výměnu oleje. 3s 5000max pokud si rád děláš výlety k omezovači. Olej zčernat musí! To je jeho hlavní funkce,vstřebáni všech kyselin,uhlíku atd které se při spalovacím procesu vytvářejí. Pokud už je jich moc,olej přestává plnit funkci mazání (teplota stoupá tlak klesá) a začne se zvyšovat opotřebení.
Neostava mi nic ine len najst v rozpocte 140eur na budik kontroly tlaku a teploty oleja
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
k největšímu opotřebení dochází při startu a vypnutí motoru. Olejovy film který odděluje ložiska od sebe tam v tu chvíli není. Není to zrovna dobré přirovnání ale supersporty třeba ferrari nebo porsche mají dvě věci. Při poklesu tlaku oleje o 0.5bar vypínaji zapalování a oba mají elektrická olejova čerpadla která náplní systém tlakem než dojde k prvnímu otočení motoru. Jinak i ukazatel teploty vody není šťastně umístěny a je vicemene orientační. Měřil jsem na různých místech a v době když už je teplota vody 100 a více a vaří,ukazatel na palubce teprve leze k červenému poli. No já mám třeba budíky umístěné takhle. Jasně,žádný zázrak,ale já na vzhled moc nedám.
Naposledy upravil(a) libor12 dne ned 20.06.2010, 17:12, celkem upraveno 1 x.
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Mos2 by mohol opotrebenie pri starte aspon trocha znizit?libor12 píše:k největšímu opotřebení dochází při startu a vypnutí motoru. Olejovy film který odděluje ložiska od sebe tam v tu chvíli není. Není to zrovna dobré přirovnání ale supersporty třeba ferrari nebo porsche mají dvě věci. Při poklesu tlaku oleje o 0.5bar vypínaji zapalování a oba mají elektrická olejova čerpadla která náplní systém tlakem než dojde k prvnímu otočení motoru. Jinak i ukazatel teploty vody není šťastně umístěny a je vicemene orientační. Měřil jsem na různých místech a v době když už je teplota vody 100 a více a vaří,ukazatel na palubce teprve leze k červenému poli. No já mám třeba budíky umístěné takhle. Jasně,žádný zázrak,ale já na vzhled moc nedám.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
molybden disulfid snižuje prokazatelně tření,je to patentovaná přísada od Liqui moly. Za tepla se rozklada na molybden,který se usazuje na stěně valce a všech třecích plochach a tvoří můstek pro lepší celistvost olejoveho filmu,to je pozitivum teto přisady,negativum je druha složka odpadní a tou je jedovatý oxid siřičitý. Díky jemu a ekologickym předpisum ma pouze lm povolení tuto složku přidavat,ale i oni smí pouze vyrabet do stanovene kvoty,takže se ti muze stat že v listopadu už olej nekoupíš
DPC,to aby som siel vykupit bratislavske zasoby MoS2 Leichtlaufu kym to prestanu vyrabat. vymena ma caka coskoro tak vezmem aspon 3 bandaskylibor12 píše:molybden disulfid snižuje prokazatelně tření,je to patentovaná přísada od Liqui moly. Za tepla se rozklada na molybden,který se usazuje na stěně valce a všech třecích plochach a tvoří můstek pro lepší celistvost olejoveho filmu,to je pozitivum teto přisady,negativum je druha složka odpadní a tou je jedovatý oxid siřičitý. Díky jemu a ekologickym předpisum ma pouze lm povolení tuto složku přidavat,ale i oni smí pouze vyrabet do stanovene kvoty,takže se ti muze stat že v listopadu už olej nekoupíš
inac co sa ceny tyka tak ja kupujem 5l LM MoS2 za 27 ojro... cca 700Kc a to neni ziadna akcia. teda naposledy v novembri tolko stal. po julovej vyplate pozriem kolko zanho budu chciet teraz ale mam pocit ze nie o moc viacej. navyze som k tomu dostal volaku penu na lestenie skiel
Ludia zasobte sa! armageddon ide
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
konkurence je dobrá věc. Ještě minulý rok v létě stal 1800,z počátku roku 950 a teď už se dá za 700 . MoS2 kluznym lakem se ošetřují stěny válců top fuel drag a ty nemají ani žádné chlazení,pouze palivem. A Stenky jsi spokojený s olejem ne? i se mi docela dost zvedla komprese díky MoS2. i ten motor jde slyšitelně tišeji. Ono je to relativní,protože twincam je prostě díky své konstrukci oproti ostatním relativně hlučný. Jinak budík prosport teplota,tlak + pošta 136usd.
s MoS2 som velice spoko. Lial ho tam Gabo kym mi ju nepredal a lejem ho tam aj ja. Akurat v poslednej dobe z toho este lepsi pocit ked som zistil ze ho schvalujes aj ty libor Najprv som si myslel ze Gabo setril a daval taky lacny olej, ktory nemoze byt extra dobry a ze preco je taky Castrol 3x drahsi. teraz to neriesim... MoS2 a basta kym bude LM robit ten olej a kym sa bude cena drzat v takych skvelych hladinach ako teraz, nemam dovod menit za drahsie patoky Mozem kalsat marketing a polepene formule znackami olejov ked sa da zohnat rovnako velamuziky za menej penazi
na tie prosport budiky sa inac chystam co najskor. porobia sa brzdy ktore uz pol roka zanedbavam, daco pospekulujem s rozvodmi a tesneniami hriadelov cez ktore mi unika olej a potom sa idem venovat oleju samotnemu (budiky a vymena)
twincam je hlucny no. to sa neda zapriet. zdvihatka klepocu na motore to je trocha pocut. inac sa mi obcas stava ze po nastartovani asi 2sek svieti kontrolka oleja (nie oranzova hladina, ale ta cervena) a z motora ide taky kovovy zvuk. potom utichne kontrolka zhasne a motor ide hladko. no a oranzova kontrolka sa mi rozsvieti obcas ked je zima na par minut (hladina) a pri vyssich otackach zhasne a uz ked sa olej zahreje ani neblikne. preto dufam ze to vsetko v lete dam doporiadku nech mam na dlhu dobu pokoj a hlavne dobry pocit ze ma nic pocas jazdy neprekvapi
na tie prosport budiky sa inac chystam co najskor. porobia sa brzdy ktore uz pol roka zanedbavam, daco pospekulujem s rozvodmi a tesneniami hriadelov cez ktore mi unika olej a potom sa idem venovat oleju samotnemu (budiky a vymena)
twincam je hlucny no. to sa neda zapriet. zdvihatka klepocu na motore to je trocha pocut. inac sa mi obcas stava ze po nastartovani asi 2sek svieti kontrolka oleja (nie oranzova hladina, ale ta cervena) a z motora ide taky kovovy zvuk. potom utichne kontrolka zhasne a motor ide hladko. no a oranzova kontrolka sa mi rozsvieti obcas ked je zima na par minut (hladina) a pri vyssich otackach zhasne a uz ked sa olej zahreje ani neblikne. preto dufam ze to vsetko v lete dam doporiadku nech mam na dlhu dobu pokoj a hlavne dobry pocit ze ma nic pocas jazdy neprekvapi