nový motor ???

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Ravilius
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

nový motor ???

Příspěvek od Ravilius »

Zdravim celicare:-)
Moje zlato bohuzel potkala smutna udalost. Z nicehonic mne neco zacalo klepat v motoru a celkove auto ztratilo svuj puvodni vykon...Dovezl sem to do servisu kde sem se dozvedel, ze to vypada nejpravdepodobneji na vadu na klikovce. A ze kdyz uz se do toho bude vrtat tak to chce cely motor zrepasovat a ze cena dilu vyjde na nejakych 30k.
Takze otazka? Ma cenu do toho ty penize vrazet? Motor uz ma nahrkanych 224 000 kilometru. Ale aspon bude zas jako novy a bude slapat dalsich 200 000 treba:-) a nebooo... koupit novy motor? Jenze to je zase zajic v pytli. Clovek nezjisti co kupuje dokud to nenamontuje a co kdyz se mne ten motor vysere za pulroku znovu a ja budu platit zase x hodin prace v servisu .. ??a zaroven se ptam zda nekdo nevi o celde na nahradni dily pripadne jenom motoru?
Rec je o 6.G, 2.0 GT, 129 KW, r.v. 96

Diky za pripadne odpovedi;)
Toyota Celica 6G., 2.0 GT 16v, 129 Kw
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

no hlavne se clovek musi podivat jak je na tom a to se zjisti jedine rozebranim , jestli jde vubec klika jeste brousit - jestli neni ohla , jestli je nutny vybrus valcu a nove krouzky a pisty nebo by stacilo prekrouzkovat , GO hlavy taky neni draha , tesneni na cely motor myslim taky ujde, ale rozhodne je lepsi vrazet penize do GO pokud se dobre udela nez kupovat jinej motor ktery bude s nejvetsi pravdepodobnosti taky ..... nehlede na to ho sehnat
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
stefancelicaT20
Manager Týmu

Příspěvek od stefancelicaT20 »

Tak to auto muselo mat pred tebou riadne prasa ked ho katlo po 224 000km. Kolko ti zozrala oleja od vymeny do vymeny pripadne za 1000km?

V poslednom case si nespozoroval ani najmensie zmeny chodu motora?

Alebo mi chcete povedat ze klukovka odide z nicoho nic?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

přesne tak, radeji vrazit 30-5é tis do GO než kupovat 10-15 jinej motor a riskovat že behem 15tis klekne stejne...
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

nebo taky jestli někdo někdy měnil regulátor tlaku oleje jak předepisue toyota a jakej lil olej myslím že by se o tom dalo něco napsat že DOKY....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

na klice Ti zaklepe motor než mrknes. Důvody jsou dva,slabý tlak oleje způsobeny buď regulátorem tlaku oleje nebo čerpadlem samotným,druhý důvod je vysoké opotřebení kdy uz vůle klika/šala je na spodní hranici tolerance a tlak oleje se ztrácí tam. Jestli ji někdo dával hned kudlu za studena tak není divu. Ty uz jsi ji mohl koupit v stavu před smrti. Motor z jiného auta je sázka do loterie,radši udělej go a máš jistotu.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
stefancelicaT20
Manager Týmu

Takze regulator sa nemusi pokazit ? Cerpadlo tiez nie len sa to dodrbe tym ze je tam vola a olej sa tlaci tam kde lahsie prenikne do medzier?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

jj. Tlak oleje se ztratí větší mezerou a je vymalovano. Proto pořád říkám,dávejte si tam ty budíky na tlak a teplotu oleje. Ale to je jako kdyby hrách na stěnu házel,a pak jen je ono to zaklepalo.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Pavel Liška
Věčnej rejpal

nový motor

Příspěvek od Pavel Liška »

Libor má svatou pravdu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ravilius
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravilius »

stefancelicaT20 píše:Tak to auto muselo mat pred tebou riadne prasa ked ho katlo po 224 000km. Kolko ti zozrala oleja od vymeny do vymeny pripadne za 1000km?

V poslednom case si nespozoroval ani najmensie zmeny chodu motora?

Alebo mi chcete povedat ze klukovka odide z nicoho nic?
ne, nezpozoroval jsem zadne zmeny, jeden den se mne zdalo, ze je to nejake zdechle , na druhy den to zaclo klepat, treti den uz to bylo v servisu ...dotazene na lane :-D
Ravilius
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravilius »

krosmen píše:nebo taky jestli někdo někdy měnil regulátor tlaku oleje jak předepisue toyota a jakej lil olej myslím že by se o tom dalo něco napsat že DOKY....
lel sem tam polosyntetiku mogul :oops:
Ravilius
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravilius »

libor12 píše:jj. Tlak oleje se ztratí větší mezerou a je vymalovano. Proto pořád říkám,dávejte si tam ty budíky na tlak a teplotu oleje. Ale to je jako kdyby hrách na stěnu házel,a pak jen je ono to zaklepalo.
no ty budiky si tam kazdopadne necham namontovat. muzes mne nejake doporucit? a kam je tak v celice umistit? kamos je ma vrazene misto mrizek ventilatorů, ja bych to videl nekde nad palubovkou..?
stefancelicaT20
Manager Týmu

libor12 píše:jj. Tlak oleje se ztratí větší mezerou a je vymalovano. Proto pořád říkám,dávejte si tam ty budíky na tlak a teplotu oleje. Ale to je jako kdyby hrách na stěnu házel,a pak jen je ono to zaklepalo.
Ked by som ich mal a spozoroval stratu tlaku znamena to ze je bud v prdeli regulator alebo nieco vychodene (medzera). Ked tam bude medzera a vprdeli saly aj tak musi ist kluka na vybrus??? Ci to bude lacnejsia oprava?
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

tiez som uvazoval, ze kam ulozit dva budiky... prisiel som nato, ze si zozeniem jeden panel z 202 a podla neho si dam vyrobit z laminatu alebo z karbonu svoj vlastny panel, aby sa tam origo veci zmestili a tiez vyhodim jednu z ventilaciek a tam by vosli budiky :-)
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

ja ti to rikal, ja ti to rikal, neser na tu celicu, nedal sis rict vidis vidis. :cry: Kenny ti rikal dej si budiky, nechtel si, regulator sak na nej nasrat a ted je to tu.Smrt sveho auta jsi si z vetsi casti zavinil ty sam, bohuzel to tak je. Nelze jenom jezdit a nestarat se.
Za me GO je lepsi, kupovat motor je risk, ja to tak sice udelal ale tam to bylo trosku z jineho duvodu, zatim po 5000km slape lip, jak stary. Na palubovku to muzes dat to je klasika a nebo na sloupek. Ja to dal do mrizek, protoze jsem nechtel mit jeden,nebo dva budiky na palubce, me se to moc nelibi, chce to je dat do pekne konzole at to hezky vypada. Na sloupku nevim zda to nesnizuje trochu viditelnost, nemam zkusenosti.

Uz si poucen (za ty prachy to asi nestalo ze), udelas GO, das budiky, budes mit prehled o tlaku a vse bude OK, uz se tesim jak me svezes :) Hlavne nesetri na zadnem z dilu a radsi priplat, kdyz uz si v tom at to za to stoji. A stejne ti to nepojede lip :lol:
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Odpovědět

Zpět na „Celica“