Rozoberalo sa to tu dosť často,ale v kocke:
-
Ten dojazd ak je (PODLA PC!!!) 0 - km,tak vtedy začne posledný dielik blikať.To signalizuje,že idete na rezervu(v rezerve je ešte cca 8L).Po pár kilometroch začne ten dielik rýchlejšie blikať-to vás tak "psychologicky" donúti už radšej natankovať a to je zámer,aby ste nevyjazdili nádrž,lebo môže byť plúser(zavzdušní sa palivový systém-môže odísť katilizátor...)
takže neradím riskovať.Ako náhle začne rýchlejšie blikať ,tak šup-na pumpu.Ale v Toyote odporúčaju natankovať už pri 2 políčkach.Čiže vždy mať v nadrži asi 1/4 benzinu
No a k tomu zábehu.:
Dnešné nové autá sú známe tým,že sa už nezabehávajú,ale skôr by som povedal ,že treba "naučiť " auto jazdiť..(blbý príklad ale asi tak to je).
Prvých asi 500-1000km
NEbrzdiť dlhodobo(myslí sa tým napr.nestáť na brzde pri jazde z kopca),lebo sa pri tom prehrejú kotúče a zvlnia sa.Samozrejme ak treba zabrzdiť,tak treba-nič sa nedeje! Opatrne pribrzdievať aj ku križovatkám(nie systémom doraziť na križovatku 50-tkou a pred ňou surovo zabrzdiť) samozrejme popritom brzdiť aj motorom -tým spôsobom,že do križovatky sa podraďuje.Ten zábeh sa robí na 90% v meste!!!-často radiť .Nie ,že sa vyberiete na dialnicu a tradá urobím 500km vkuse a som zavodou--ho-ho- tak to nééé!!
Ďalej - nevytáčať motor znamená,že asi pri 3000-3500(maximalne 4000) otáčkach preradiť a naopak pod 2000 otáčky neísť a podradiť! Nič sa nestane,ak mu dáte viac otáčok aj počas týchto kilometrov.Ale len výnimočne-napr. pri predbiehaní!
Po tých asi 3000km začať pridávať na otáčkach pri preraďovaní,aby auto nezlenivelo.Ale to už budete cítiť,ako sa bude chovať a môže to byť o pár km skôr.
Po dialnici tých prvých 1000km viac ako tých 110-max.120km/hod.by som ja osobne nešiel .
Neťahať lanom asi do 1000km žiadne vozidlo.
Jednoducho sa s ním zoznámiť pomalšie,potom po odjazdení asi 3000km postupne mu šlapať na krk.
NEZABUDNITE - Ako ho "naučíte" jazdiť ,tak vám bude slúžiť.Jednoducho premýšľať logicky a chovať sa k nemu ako človek s citom a nie ako niektorí -po kupení ako burani-HURÁ na preteky..
Tu je o tom viac-
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ight=zabeh
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... rba+dojazd