15ti měsíční zkušenost s Ave 1,8/81/2000 hatchback

vše ohledně modelové řady Avensis
milanhlavac
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

15ti měsíční zkušenost s Ave 1,8/81/2000 hatchback

Příspěvek od milanhlavac »

Po roce a čtvrt používání jsem dal dohromady pár postřehů, které mi pijou krev nebo alespoň přivádějí v úžas:
1) není kontrola dálkového centrálu - bliknutí směrovek, houknutí - při každém zamknutí je třeba kontrolovat!
2)chybí průchod opěradlem zadních sedadel, buď odvezete lyže nebo lyžaře, obojí ne!
3)chybí držák na kávu, lahev - to co je mezi sedačkami je příliš velké a nepraktické
4)není tónované přední sklo v horní části proti slunci
5)neosvětlené zrcátko v sluneční cloně spolujezdce
6)nepraktické sdružené přepínače světel, stěračů, cyklovače, předních a zadních mlhovek pod volantem - neustálá nutnost něčím kroutit
7)nevýrazná tlačítka na klíči s DO, špatně se nahmátnou, když se na ně nedíváte
8)netypický rozměr orig autorádia Toy, při výměně za jiné (Pioneer) nejde použít ozdobný rámeček nového rádia (viděl jsem i jiné typy rádií taky bez rámečku - vypadá to blbě
9)při ofuku předního skla teplým vzduchem fouká ze středového průduchu vzduch studený - nepříjemné v zimě, když se přední sklo dost mlží a nejen tehdy
10)při rychlosti větší než 100km/h v zimě intenzivně táhne okolo dvířek úložného prostoru před spolujezdcem - nutno jezdit s dekou na kolenou!!
11)pravá část výdechů topení výrazně míň topí - vlevo hic, vpravo kosa!!
12)při použití střešního nosiče fouká, hučí a zatéká okolo těsnění předních dveří (není vystárlé nebo popraskané)
13)zatéká do prostoru rezervy a zvedáku
14)nízko umístěné loketní opěrky, při standartní výšce 180cm se neopřete
15)pro "odkládání" ruky používám držák ruční brzdy, který zase neprakticky trčí do prostoru
16)odkládací kryt HB za zadními sedadly není ohýbací (dělený), při otevření kufru vám všechny věci zezadu spadnou na zadní sedačky!
17)neregulovatelná intenzita osvětlení přístrojů - v noci vidíte prd, protože vás to oslňuje!
18)debilní otvírání nádrže na podlaze pod řidičem, velice praktické hlavně v zimě, držák zátky nádrže na dvířkách nádrže je taky super, už jsem to vzdal a pokaždé dávám zátku raději na střechu!
19)líný motor, velká spotřeba, nemá žádný "drajv", auto pro dědky!

To jsem si jen tak namátkově vzpomněl! Upřímně - žádný nadšení!

Jinak to jezdí! :roll:
Naposledy upravil(a) milanhlavac dne stř 09.06.2010, 20:23, celkem upraveno 1 x.
Octavia, Trabant, Š105, Renault 19, Clio, R5, Mitsubishi Space Star, Laguna, Opel Vectra A, Opel Vectra B - to už jsem o(b)jel, teď Ave1.8i/2000
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Co říci na toto kňourání :roll: zbav se toho střepu.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

m5t píše:Co říci na toto kňourání :roll: zbav se toho střepu.
Přesně tak, pokud si na tom autě našel tolik chyb, měl jsi si koupit nějakou luxusní káru za dvě mega
Toyota Carina E 2.0 GLI
milanhlavac
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

To není kňourání, to je holý konstatování nedostatků u auta, nad kterým se jiní rozplývají!! Prostě jsem jen vyjmenoval drobnosti na který jsem byl u ostatních "střepů" zvyklej. Pravda, Trabi s kterým jsem začínal taky plno z toho neměl :lol: . Jestliže vás by něco z toho nesr... tak jsem asi opravdu divnej! A z výčtu mých aut snad vidíte, že opravdu auto za dvě mega nepotřebuju. Stačí mi, když bude "user friendly" - uživatelsky přívětivé :wink:

Berte to jako námět k diskuzi a nebuďte nekritičtí, každému něco vadí!!
Octavia, Trabant, Š105, Renault 19, Clio, R5, Mitsubishi Space Star, Laguna, Opel Vectra A, Opel Vectra B - to už jsem o(b)jel, teď Ave1.8i/2000
Man
Člen Týmu

Příspěvek od Man »

Po roce a čtvrt používání jsem dal dohromady pár postřehů, které mi pijou krev nebo alespoň přivádějí v úžas:
1) není kontrola dálkového centrálu - bliknutí směrovek, houknutí - při každém zamknutí je třeba kontrolovat!
2)chybí průchod opěradlem zadních sedadel, buď odvezete lyže nebo lyžaře, obojí ne!
3)chybí držák na kávu, lahev - to co je mezi sedačkami je příliš velké a nepraktické
4)není tónované přední sklo v horní části proti slunci
5)neosvětlené zrcátko v sluneční cloně spolujezdce
6)nepraktické sdružené přepínače světel, stěračů, cyklovače, předních a zadních mlhovek pod volantem - neustálá nutnost něčím kroutit
7)nevýrazná tlačítka na klíči s DO, špatně se nahmátnou, když se na ně nedíváte
8)netypický rozměr orig autorádia Toy, při výměně za jiné (Pioneer) nejde použít ozdobný rámeček nového rádia (viděl jsem i jiné typy rádií taky bez rámečku - vypadá to blbě
9)při ofuku předního skla teplým vzduchem fouká ze středového průduchu vzduch studený - nepříjemné v zimě, když se přední sklo dost mlží a nejen tehdy
10)při rychlosti větší než 100km/h v zimě intenzivně táhne okolo dvířek úložného prostoru před spolujezdcem - nutno jezdit s dekou na kolenou!!
11)pravá část výdechů topení výrazně míň topí - vlevo hic, vpravo kosa!!
12)při použití střešního nosiče fouká, hučí a zatéká okolo těsnění předních dveří (není vystárlé nebo popraskané)
13)zatéká do prostoru rezervy a zvedáku
14)nízko umístěné loketní opěrky, při standartní výšce 180cm se neopřete
15)pro "odkládání" ruky používám držák ruční brzdy, který zase neprakticky trčí do prostoru
16)odkládací kryt HB za zadními sedadly není ohýbací (dělený), při otevření kufru vám všechny věci zezadu spadnou na zadní sedačky!
17)neregulovatelná intenzita osvětlení přístrojů - v noci vidíte prd, protože vás to oslňuje!
18)debilní otvírání nádrže na podlaze pod řidičem, velice praktické hlavně v zimě, držák zátky nádrže na dvířkách nádrže je taky super, už jsem to vzdal a pokaždé dávám zátku raději na střechu!
19)líný motor, velká spotřeba, nemá žádný "drajv", auto pro dědky!

TOYOTA AVENSIS VERSO 2.0 VVT-i
1.Je kontrola DO bliká
2.Lze sklopit,vyjmout každá sedačka jen si vybrat
3.Na středovém panelu dva držáky a ve všech dveřích
4.To také nemám,řeším to slunečními clonami
5.V obou clonách zrcátko osvětlené
6.V každém autě se něco přepíná,nevadí mi to
7.Na klíči DO tlačítko zavíraní má výstupek a to druhé ne v poho
8.Radio origo,cd,pp-spokojenost
9.U Versa fouká středem teplý jen si přepnout jak libo
10Nikde netáhne
11.Ze všech výdechů fouká,jen seřídit a nastavit teplotu
12.Nepoužívám střešní nosič v autě místa dost
13.Nezatéká nikam
14.Loketní opěrky umístěné na sedadlech občas je použiji,jsou sklopná
15.Loketní opěrky
16.Mám roletu pod ní dost místa,nic nepadá
17.Ve Vsersu lze seřídit osvětlení přístrojů
18.Otvírání nádrže na podlaze má i Verso,zátka drží při tankování na dvířkách
19.Jo panečku 2.0 VVT-i ten jezdí

JEZDÍ SUPER :lol:
Toyota Avensis Verso 2.0 VVT-i
milanhlavac
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Když jsem dával dohromady drobnosti, které mě překvapily, srovnával jsem Ave s předchozími auty (především Laguna a oba Oply), které ač byly výrazně starší - až o 10 let, tak ty drobnosti, zlepšující uživatelnost měly. Proto mě to u auta z r.2000 překvapilo. Je pravděpodobné, že auta výrazně novější a trochu jiná (Verso, Ave 2009 apod.)budou vychytanější!
Jinak auto není žádný olítaný a zhuntovaný vrak, když jsem ho kupoval, tak mělo 73000km, je po jedné majitelce, mám k němu plno dokladů o pravosti km, takže rozhodně není stočené, vypadalo víc než dobře, taky nebylo ve srovnání s podobnými auty vůbec levné a šel jsem do něj po dlouhé úvaze a zjišťění všech dostupných informací o tomhle typu... Až při provozu jsem si začal uvědomovat občasnou "uživatelskou nepřívětivost". Možná bych pochopil, kdyby to bylo auto ryze japonské, ale vyrábí se v Evropě a především pro evropského zákazníka??!

I tak dík za reakce, ale spíš by mě zajímaly zkušenosti a postřehy majitelů aut podobného stáří a ojetí. Funglovky jsou mi pro srovnání k ničemu!!

Apropos: vejdou se Vám do Versa čtyři kola a manželka s dětmi?? Nebo jste to ještě neřešil? Vždyť se má jednat o auto rodinného typu?!
aczasa
Věčnej rejpal

Avensis Verso...

Příspěvek od aczasa »

Pozor, Roman popisuje Avensis Verso, ne Verso..... Jinak kola 4 se vejdou dokonce i nerozložená i s manželkou a dvěma dětmi. pokud je rozložím, tak se vejdou 4 kola, manželka, pes a kamarád. Takto jsme absolvovali Kladno - Elba a zpět. :-)
Back in Czech.
yenda
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenda »

Po třech letech provozu Ave 2.0 Sol, sedan r.v. 2000 reaguji na Tvé postřehy:
1) kontrola centrálu mi také nejdřív vadila, zvykl jsem si. Přecijen se nejedná o koncernový vůz... ale není problém nechat si to v servisu propojit aby to bliklo/houklo. Navíc je zamčení/odemčení velmi dobře slyšet i zdálky
2) průchod opěradlem zadních sedadel mi opravdu nevadí, raději dám lyže na střechu než aby mi v případě bouračky udělaly marast uvnitř nebo zranily posádku
3)držák na kávu, lahev mezi sedačkami je opravdu moc velký, je to akorát pouze na půllitrovou lahev ... to se fakt nepovedlo
4)já tónovanou horní část čelního okna měl a mám i nyní po výměně.
5)neosvětlené zrcátko v sluneční cloně spolujezdce, je fakt puntičkářství:))) lampičky u středního zrcátka jsou dostatečné a svítí dobře na stranu spolujezdce/řidiče
6) sdružené přepínače světel se mi zdá praktické, všechna asijská auta to tak mají, jde asi o zvyk
7) tlačítka na klíči s DO se špatně nahmátnou, ale stačí si jen pamatovat na které straně je zamykání, na které odemykání ... :)
8)netypický rozměr orig autorádia Toy, jsem spokojen s origo rádiem a changerem
9)při ofuku předního skla teplým vzduchem fouká ze středového průduchu vzduch studený - nepříjemné v zimě, když se přední sklo dost mlží a nejen tehdy - NAPROSTÝ SOUHLAS, TAKY MĚ TO ŠTVE, mám tento výdech permanentně vypnutý.
10)při rychlosti větší než 100km/h v zimě intenzivně táhne okolo dvířek úložného prostoru před spolujezdcem - U MĚ TO TAK NENÍ.
11)pravá část výdechů topení výrazně míň topí - U MĚ TO TAK NEVÍ, nebo jsem to nezpozoroval
12) střešní nosič - mě nikde nefouká ani nezatéká, mám nosič Neumann a vše je o.k. Ale nosič nandavám pouze v případě potřeby něco převést, jinak ho na autě nemám. No a zvýšený hluk se dá přežít...
13)zatéká do prostoru rezervy a zvedáku - U MĚ NE!
14)nízko umístěné loketní opěrky - to je pravda, když jsem o opěrku opřený, jsem divně nakloněný :) nepoužívám.
17)neregulovatelná intenzita osvětlení přístrojů - jsem spokojený, navíc je tam myslím tlačítko na regulaci osvětlení přístrojů...
18)otvírání nádrže na podlaze - jde o zvyk
držák zátky nádrže na dvířkách nádrže je v pohodě
19)2.0 je výkonově i spotřebou perfektní auto!!!
neměnil bych, max. za kombíka :) ale možná ani to ne...

takže jsi možná natrefil na kus, co není úplně v pořádku. Navíc nemůžeš srovnávat např. s Vectrou a Lagunou. Poznáš minimálně na nákladech na servis a poruchovosti...
Toyota Avensis sedan Sol 2.0 16V (94 kW) r.v. 2000
milanhlavac
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

No vida, už se to hejbe :lol:
Ad "aczasa" a "Roman": OK, nemám zkušenost, ale věřím a pak je to dobrý!
Ad "yenda": Lyže byly příklad, jedná se spíš o cokoliv delšího, topení a průvan tedy asi bude nějaká závada, dík, Neumanna mám taky??, zatékání se řeší v jiné diskuzi, takže to asi taky je poměrně častá záležitost, tu regulaci osvětlení jsem prostě nenašel a to jsem zkoušel všechny "čudlíky", otvírání nádrže na podlaze: nejde o zvyk ale o prostou hygienu, ne každý má v autě na podlaze operační sál, jasně dvoulitr je o něčem jiném, bohužel nebyl k sehnání, živost porovnávám s VectrouB 1,8/85kW/1996HB, o nákladech ve výčtu mých připomínek nebyla ani zmínka, proto taky jsem do něj šel - nicméně Ve A a VeBe mě každá za pět let užívání taky moc nestály a to měly nalítáno min. 2x tolik, takže náklady na údržbu byly logický!

Díky za reakce!!
yenda
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenda »

Motor 1,8 u VetryB byl naprosto super, výkonově i spotřebou, to jo...

regulace osvětlení budíků je u faceliftované verze řešeno druhým tlačítkem na budících (jedno na nulováni tacho, druhé na regulaci jasu), u našeho auta si myslím že je to stejně, ale nevím, odpoledne zkusím a dám zítra vědět.

Přeji aby se všechny problémy a nespokojenosti vyřešily ... :)
Toyota Avensis sedan Sol 2.0 16V (94 kW) r.v. 2000
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

za kolik ho prodáš sháním něco takového pro kamaráda dovezl jsi to z německa??kolik má nalítáno??
Matoji
Člen Týmu

Příspěvek od Matoji »

ono nie kazdemu toyota musi sadnut, je pravda ze niektore veci maju vyriesene vinikajuco a nad niektorymi zostava rozum stat. Ja mam sice T25 ale tiez som s nou nebol moc spokojny dostavil sa dokonca pocit sklamania(predtym som vlastnil Volvo v40 sport), japonci maju ten problem ze sa dlho drzia zauzivanych veci a vychytanie niektorych detailov im trva aj kludne 2-3 generacie( v mnohom je to ale vyhoda, nevymyslaju hluposti ako renault ci citroen a drzia sa overeneho co sa samozrejme prejavi na kvalite+ samozrejme jap. preciznost). dost ma irituje ze ked su kluce v starteri a dvere otvorite huci ako debil( ale to ze je vypalena ziarovka niekde uz neindikuje), dazdovy senzor je otrasny, a nemoznost manualneho nastavenia som este nevidel v ziadnom aute + svetelny senzor ma tiez stve kedze stare volvo malo jednoducho spinac, date do zapnutej polohy nestarate sa, svieti stale ked sa vlozia kluce, vyberu sa kluce zhasne, pri startovani automaticky vypne a znova zapne atd. ale clovek si zvykne na niektore nedotiahnutosti a nakoniec zisti o com je toyota. i ked je pravda ze koli malickostiam sa mi to auto zhnusilo ale uz zacinam byt spokojny..
Avensis 2.2 130KW D-Cat, 2006/9

91000 KM
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

To co jsem stručně shrnul do jedné věty se mi postupně potvrdilo v dalších příspěvcích. Polovina zbytečné nářky,třetina nejspíš řešitelné závady a malý zbytek specikum Toy. Mám sice T27,ale k některým bodům:
1)mě blikají směrovky,ale registruji tak jedno z dvaceti zamykání(možná),většinou kontrola sluchem,odcházím a za sebou slyším cvak
2)lyže patří na střechu,už pro bezpečnost,o tom odmítám polemiku
3)nemohu posoudit,ale snad jde vyřešit vhodným doplňkem
4)ani já nemám tonování, jsou novinky mezi značkami co mají sklo až do půl střechy, tak nevím jestli je to špatně
5)je to blbůstka bez které bych se obešel a nechyběla by mi,po roce jsem aspoň skusil jestli funguje jinak nepoužita
6)asi specifikum Toy,z jiných značek jsi zvyklý na jiné řešení,ze začátku jsem měl taky problém postupem času mi to už nepřijde
7)nevýrazné jde zvýraznit,asi je to i o citlivosti prstů
8)netypický rozměr se aspoň nekrade,v jiném autě nepoužitelné,kupovat něco lepšího do auta je blbost(poslouchám jen rádio)
9)nemohu posoudit
10)asi vada,třeba se v tom někdo hrabal a nesložil to jak měl
11)viz 10
12)odsranitelná vada nebo nevhodný nosič
13)odstranitelná vada
14)pro někoho tak akorát,pro jiné ne,podle figury
15)bez komentáře
16)nemohu posoudit,ale pod zadní sklo nic nedávám kvůli bezpečnosti,při prudším zabrždění nechci něčím dostat přes palici
17)nemohu soudit,ale je možná vadná regulace,pokud jde s čudlíkem kroutit
18)otvírání nevím,ale tu zátku se nauč odkládat do dvířek,u mě to ani nejde dávat jinam,je na špagátku :) jednou ji zapomeneš na střeše a zas budeš naštvaný
18)nevím cos čekal,ale já jsem spokojen,jezdí skvěle a spotřeba super na ten výkon,po okreskách kombinace 6 litrů na sto.
U T27 mě zatím štve, že střed volantu je ve tvaru písmene T a já jsem zvyklý na rovince mít pověšenou ruku na volantě dole uprostřed,což nyní jaksi :twisted:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

Toyota Avensis T25 2006, 178kk km, 13 mesiacov

1. Dal som za 3 litre alarm a tajny vypinac, lepsie ako len central
2. nadrozmerne veci patria na strechu, havarujes a zabijes niekoho v aute s tymi vecami
3. dymove sklo hore - mal som na honde pred tym ale musim povedat ze razantny rozdiel to teda nie je
4. jazdi super, bol som tym par krat presov praha, presov wroclaw (svetla) a to auto ma proste super tah na tieto dlhe trate, velmi pohodlne, plna prdel fleku v aute a spotreba na to ako jazdim priemerna cca 7.8-8.8l podla toho kde.

Totalna spokojnost okrem dymu z filtru pevnych castic v zime ktory je proste vidiet viac v tej zime.
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
milanhlavac
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

milanhlavac píše:
Ad "aczasa" a "Roman": OK, nemám zkušenost, ale věřím a pak je to dobrý!
Ad "yenda": Lyže byly příklad, jedná se spíš o cokoliv delšího, topení a průvan tedy asi bude nějaká závada, dík, Neumanna mám taky??, zatékání se řeší v jiné diskuzi, takže to asi taky je poměrně častá záležitost, tu regulaci osvětlení jsem prostě nenašel a to jsem zkoušel všechny "čudlíky", otvírání nádrže na podlaze: nejde o zvyk ale o prostou hygienu, ne každý má v autě na podlaze operační sál, jasně dvoulitr je o něčem jiném, bohužel nebyl k sehnání, živost porovnávám s VectrouB 1,8/85kW/1996HB, o nákladech ve výčtu mých připomínek nebyla ani zmínka, proto taky jsem do něj šel - nicméně Ve A a VeBe mě každá za pět let užívání taky moc nestály a to měly nalítáno min. 2x tolik, takže náklady na údržbu byly logický!
Ad "mt5": lyže byly opravdu jako příklad, samotřejmě, že je vozím v rakvi, ale stačí jet do Obi pro dvě delší lišty a už se s nima nevejdeš :( ,
za zadní sedačky taky nedávám nic těžkýho, nejsem vůl, ale stačí kus oblečení nebo cokoliv co nezabíjí při prudkém brždění,
nemůžu za to, že jsem vyrostl do standartní výšky 180cm, přece si kvůli nízkým opěrkám nenechám uříznout chodidla
:cry: ,
co jsem čekal? předchozí motor měl jen o 4kW víc, ale zato o 150tis km víc, ale bylo to fakt o něčem hodně jiném,
tlumení osvětlení jsem už našel, díky, a za pomoci německýho manuálu nastavil :D ! Hurá, ještě pár reakcí a třeba se srovnám :x :) :lol:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“