Vymena motoroveho oleje
Ale no tak garfielde, co je novela zákona o odpadech, tak všichni víme, že stačí vzít starý olej a odnest ho (prodejci) třeba na benzínku, kde jsou povinni ho od tebe odebrat... a proto tě s ním pošlou do prdele:-).
Ve sběrném dvoře olej bez řečí berou, nehledě na to, že dřevorubci si ho rádi vezmou do pily na mazání řetězu. Tož tak.
Snad by se nenašel takovej bastard, kterej by to nalil do jámy.
Ve sběrném dvoře olej bez řečí berou, nehledě na to, že dřevorubci si ho rádi vezmou do pily na mazání řetězu. Tož tak.
Snad by se nenašel takovej bastard, kterej by to nalil do jámy.

- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já dal u Supry měděný bez nahřátí, následky katastrofální, vytekl mi asi litr oleje než jsem si to všimnul, naštěstí zbylo ještě nad ryskou. Dal jsem místo toho hlíníkovou podložku a těsní výborně, ale je fakt, že nejezdím v zimě a tak mě sůl netrápí.petrumr píše:Hliníkový těsnění nedávat-sůl to vyžírá ato vyžíhání se dělá tak-vezme se měděné těsnění,autogenem se to nahřeje a jak je to žlutočervený,tak šup do vody.Mědený těsnění když není vyžíhaný,tak je tvrdý-nedá se prstama zkroutit a tudíž mín těsní.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
- Tygr
- Věčnej rejpal
Jinak nevim, zda-li je to i v Cechach, ale tuhle jsem videl, jak na servisplácku u pumpy je takovej ocasek..chobotek na bedne. Ten chobotek se zastrci misto merky, do bednicky se nahaze nejake to €uro a udela to cuc a bedna vyzere olej 
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Tak jsem měnil olej. trošku jsem rozlil když jsem se bouchnul o vaničku-ach kutil domácí
Ale hlavně jsem chtěl zkusit ombrého patent
přece jen něco vystřiklo černota a v tom jakoby prášek. moc toho nebylo-asi jsem byl měkký to podržet
Ještě jsem přemýšlel jak to můžou vysávat tou měrkou když se tám sotva vleze ta měrka??
Ale hlavně jsem chtěl zkusit ombrého patent
Ještě jsem přemýšlel jak to můžou vysávat tou měrkou když se tám sotva vleze ta měrka??
- Slam
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
... Není nad značkový servis... Olej vymění, jiné auto po dohodě zdarma zapůjčí, kafe uvaří slečny se mile usmívají... A cena?? Prohlídka po 75t km se vším co k ní patří + převážení letních gum, seřízení sbíhavosti, a kontrola brzd = 2492,-Kč s DPH...
Je to moc nebo málo na značkovej servis?? (Mimochodem v ceně je MOBIL 1) A hlavně.. Je to bez starostí a strachu, že si tam něco já nebo nějakej garážník zkur....
Slam
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
- Tygr
- Věčnej rejpal
S tou olejovou "sondou" fakticky nevim, hlavne mi to prijde dost brutal, tento system..ale fakt jsem to parkrat videlschimiGTi píše:Tak jsem měnil olej. trošku jsem rozlil když jsem se bouchnul o vaničku-ach kutil domácí![]()
Ale hlavně jsem chtěl zkusit ombrého patentpřece jen něco vystřiklo černota a v tom jakoby prášek. moc toho nebylo-asi jsem byl měkký to podržet
![]()
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Take jsem vyzkousel ombreho radu nad zlato. Nechal jsem motor bezet snad 10 vterin a do pet lahve mi vyteklo jeste celkem dost oleje, ktery by spodem nevytekl, zadnou extra spinu jsem nenasel, ale i tak to myslim stoji za to.ombre píše:Vypouštěcí zátka je v nejnižším bodě světlého profilu motoru:-).
A rada "nad zlato:" při výměně zkus (nemusíš) vypustit olej, vyšroubovat filtr, dát místo něj uřízlou PET láhev, nastartovat a cca 5 vteřin nechat volně běžet. Ne, motor se nezadře, ani nepoškodí, je stále celý pokryt olejem, který těch pár vteřin bez záběru hravě umaže. Ale ten jetel co z toho vyleze stojí za to. Je tam nahromaděno všechno, co zůstává mezi čerpadlem a filtrem a rok od roku se to hromadí a spodem nevyteče. Pokud nevěříte, vyzkoušejte. POdle množství to může degradovat nový olej.
Patentovaný způsob...
Tisíce děkovných dopisů...:-).
Nevite nekdo, proc motor 4E-FE nema vypousteci zatku oleje v nejnizsim bode motoru? Musi tam na dne vany zustavat spousta spiny, ktera pri vymene nevytece. Toyota to tak musi delat za nejakym ucelem..
To nevim proč to bulici tak udělali,ale ja když měnim olej tak auto ještě vyheveruju kus nahoru aby to právě všechno vyteklo.Nevite nekdo, proc motor 4E-FE nema vypousteci zatku oleje v nejnizsim bode motoru? Musi tam na dne vany zustavat spousta spiny, ktera pri vymene nevytece. Toyota to tak musi delat za nejakym ucelem..
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Kde to zvednes? v zadu, zleva nebo zprava?.....Palos píše:To nevim proč to bulici tak udělali,ale ja když měnim olej tak auto ještě vyheveruju kus nahoru aby to právě všechno vyteklo.Nevite nekdo, proc motor 4E-FE nema vypousteci zatku oleje v nejnizsim bode motoru? Musi tam na dne vany zustavat spousta spiny, ktera pri vymene nevytece. Toyota to tak musi delat za nejakym ucelem..
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Zvednu to vpredu ve prostred hned za hakem pro lano,arcci píše:Kde to zvednes? v zadu, zleva nebo zprava?.....Palos píše:To nevim proč to bulici tak udělali,ale ja když měnim olej tak auto ještě vyheveruju kus nahoru aby to právě všechno vyteklo.Nevite nekdo, proc motor 4E-FE nema vypousteci zatku oleje v nejnizsim bode motoru? Musi tam na dne vany zustavat spousta spiny, ktera pri vymene nevytece. Toyota to tak musi delat za nejakym ucelem..
protoze mam vypustak smerem dozadu a mirne naklonenej nahoru.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Ja to udelal tak, ze jsem najel na takovy minirampy z prken, co pouzival otec, kdyz jeste delal neco na podvozku 120ky a navic jsem to mel dokopce, ale porad se ptam, proc to tak toyota udelala?arcci píše:Kde to zvednes? v zadu, zleva nebo zprava?.....Palos píše:To nevim proč to bulici tak udělali,ale ja když měnim olej tak auto ještě vyheveruju kus nahoru aby to právě všechno vyteklo.Nevite nekdo, proc motor 4E-FE nema vypousteci zatku oleje v nejnizsim bode motoru? Musi tam na dne vany zustavat spousta spiny, ktera pri vymene nevytece. Toyota to tak musi delat za nejakym ucelem..