Jiz jsem to tu psal, ze se mi uvolnila vypln sedadla spolujezdce, mozna je to tvuj pripadferdak píše:Auris mam neco malo pres rok a zda se mi, ze jsem za tu dobu snad prosedel sedacku ci co (holt 90 kg). Proste mam takovy pocit, ze na ni sjizdim doleva. Nepozoroval nekdo z vas neco podobneho? Zmeneny posez apod.?
Dlouhodobe skusenosti
Re: sedacka
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
AURIS 1,6 MM LUX EX
Dobrý den vespolek,
po letech strávených v koncernových vozech jsem se rozhodl, že změna je život. Jako druhé auto do rodiny jsem pořídil manželce aurise 1,33l ve výbavě Terra. Kupoval jsem ho jako akční v říjnu loňského roku. Nikdy dřív jsem si tak neběhl na větší šmejd. Prkotiny o kterých píšete - vrzající plasty, opěradla a pod., to všechno se vyřešilo. Po najetí 2215km a cca 3měsících se vysypala převodovka. Překvápko, no v servisu se s tím poprali, trvalo to "pouhých" 10dní. Nebyla to vina servisu, ale zastoupení. Auto mám zpátky třetí týden a opět zlobí zpátečka a jednička. Příští týden to opět půjde do servisu a uvidíme.
Jestli můžu popsat svoji zkušenost, tak si nikdo Toyotu nekupujte. Za dvacet let jsem neměl s vozy koncernu VW dohromady tolik problémů jako za 4 měsíce s Toyotou.
peli60
po letech strávených v koncernových vozech jsem se rozhodl, že změna je život. Jako druhé auto do rodiny jsem pořídil manželce aurise 1,33l ve výbavě Terra. Kupoval jsem ho jako akční v říjnu loňského roku. Nikdy dřív jsem si tak neběhl na větší šmejd. Prkotiny o kterých píšete - vrzající plasty, opěradla a pod., to všechno se vyřešilo. Po najetí 2215km a cca 3měsících se vysypala převodovka. Překvápko, no v servisu se s tím poprali, trvalo to "pouhých" 10dní. Nebyla to vina servisu, ale zastoupení. Auto mám zpátky třetí týden a opět zlobí zpátečka a jednička. Příští týden to opět půjde do servisu a uvidíme.
Jestli můžu popsat svoji zkušenost, tak si nikdo Toyotu nekupujte. Za dvacet let jsem neměl s vozy koncernu VW dohromady tolik problémů jako za 4 měsíce s Toyotou.
peli60
peli69
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Hmm hmm skoda, ze jsi narazil na vadny vuz, ale pokud bychom to vzali v globale, tak lidi, kteri by meli problemi s koncernem by bylo mnohem vice nez tech, kteri maji problemy s Toyotou...holt mels stesti na koncern a vadny kousek od Toyoty...viz statistiky spolehlivosti aut 

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Tak , tak pravda. Ja mam s Auriskem nejakych 50 000 tis. kilometru a nemusel jsem jeste menit ani zarovku. Bohuzel jsme meli cerny patek - nedobrzdil jsem a narazil do vozu prede mnou ( Renault Thalia ). Az se divim, jak jsem z toho vyvaznul vzhledem k tomu jaka -se mi zdalo- to byla rana. Budu potrebovat predni naraznik , asi pravy svetlo ( je nejaky volny mozna prasklo uchyceni ) , haupnu . Ale na prvni pohled se zda ze pod tim nic poskozeneho nebude. Aspon v to doufam. Po nehode jsem vozem odjel a nepozoroval jsem behem jizdy nic nestandartniho. Tak snad bude v jinak poradku.Luke_Luke píše:Hmm hmm skoda, ze jsi narazil na vadny vuz, ale pokud bychom to vzali v globale, tak lidi, kteri by meli problemi s koncernem by bylo mnohem vice nez tech, kteri maji problemy s Toyotou...holt mels stesti na koncern a vadny kousek od Toyoty...viz statistiky spolehlivosti aut
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
-
- Navigátor
Tak , tak pravda. Ja mam s Auriskem nejakych 50 000 tis. kilometru a nemusel jsem jeste menit ani zarovku. Bohuzel jsme meli cerny patek - nedobrzdil jsem a narazil do vozu prede mnou ( Renault Thalia ). Az se divim, jak jsem z toho vyvaznul vzhledem k tomu jaka -se mi zdalo- to byla rana. Budu potrebovat predni naraznik , asi pravy svetlo ( je nejaky volny mozna prasklo uchyceni ) , haupnu . Ale na prvni pohled se zda ze pod tim nic poskozeneho nebude. Aspon v to doufam. Po nehode jsem vozem odjel a nepozoroval jsem behem jizdy nic nestandartniho. Tak snad bude v jinak poradku.[/quote]
Jak dopadla ta Thalie? Co jsem slyšel to auto je celkem šunka. Díky Z.
Jak dopadla ta Thalie? Co jsem slyšel to auto je celkem šunka. Díky Z.
Z Thalie bylo div ne Clio - kazdopadne to odnesla mnohem vic. Ja nakonec nemel nic ani s vyztuhami pod naraznikem.johny2000 píše: Jak dopadla ta Thalie? Co jsem slyšel to auto je celkem šunka. Díky Z.
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
- Cako88
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
:-(
takze uz aj ja mam "tuknuty" Auris.Svokra ho cuvala z dvora a samozrejme ze pozerala len do jedneho spatneho zrkadla a nevsimla si ze sa jej druha polovica brany zatvorila.Nechapem ako mohla pretlacit naraznik az tak ze rozbila zadne svetlo.Necitila ze ju nieco "drzi"
Fotky este nemam ale nafotim a upnem.

Re: :-(
Zadni naraznik je jako z perniku. Ja nacouval bokem do Oktavky II, bok byl uplne promacklej, rozbity svetlo a na Okte lehounky skrabenecek, kterej sel v pohode rozlestit. A to byl naraz celkem slusnej, zadek oktavky jsem posunul o dobrej metr.
Dneska jsem videl nehodu, nejaky vetsi SUV, navic s ochrannym ramem vepredu, nedobrzdil Megana II. SUV naraznik upadlej, spodni cast ramu promackla chladicem a kapotou do motrou. Na Renckovi na prvni pohled nebylo videt vubec nic.
Dneska jsem videl nehodu, nejaky vetsi SUV, navic s ochrannym ramem vepredu, nedobrzdil Megana II. SUV naraznik upadlej, spodni cast ramu promackla chladicem a kapotou do motrou. Na Renckovi na prvni pohled nebylo videt vubec nic.
Auris 1.6, r.v. 2008
Vrzala mi sedacka u ridice, kdyz jsem byl pripoutanej. Celej problem byl v tom ze tam co je uchyceny zamek pasu na sedačce, tak je dotazenej prez pruzinu, udelal jsem to tak ze jsem do strikacky dal olej na strikacku dal tenkou hadicku a dve kapky oleje jsem tam poslal. Uz pul roku to je v pohode.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.