Dlouhodobe skusenosti

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Max8888
Navigátor

Re: sedacka

Příspěvek od Max8888 »

ferdak píše:Auris mam neco malo pres rok a zda se mi, ze jsem za tu dobu snad prosedel sedacku ci co (holt 90 kg). Proste mam takovy pocit, ze na ni sjizdim doleva. Nepozoroval nekdo z vas neco podobneho? Zmeneny posez apod.?
Jiz jsem to tu psal, ze se mi uvolnila vypln sedadla spolujezdce, mozna je to tvuj pripad
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
peli60
Člen Týmu

Příspěvek od peli60 »

Dobrý den vespolek,
po letech strávených v koncernových vozech jsem se rozhodl, že změna je život. Jako druhé auto do rodiny jsem pořídil manželce aurise 1,33l ve výbavě Terra. Kupoval jsem ho jako akční v říjnu loňského roku. Nikdy dřív jsem si tak neběhl na větší šmejd. Prkotiny o kterých píšete - vrzající plasty, opěradla a pod., to všechno se vyřešilo. Po najetí 2215km a cca 3měsících se vysypala převodovka. Překvápko, no v servisu se s tím poprali, trvalo to "pouhých" 10dní. Nebyla to vina servisu, ale zastoupení. Auto mám zpátky třetí týden a opět zlobí zpátečka a jednička. Příští týden to opět půjde do servisu a uvidíme.
Jestli můžu popsat svoji zkušenost, tak si nikdo Toyotu nekupujte. Za dvacet let jsem neměl s vozy koncernu VW dohromady tolik problémů jako za 4 měsíce s Toyotou.

peli60
peli69
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Hmm hmm skoda, ze jsi narazil na vadny vuz, ale pokud bychom to vzali v globale, tak lidi, kteri by meli problemi s koncernem by bylo mnohem vice nez tech, kteri maji problemy s Toyotou...holt mels stesti na koncern a vadny kousek od Toyoty...viz statistiky spolehlivosti aut :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Dantechno
Navigátor

Příspěvek od Dantechno »

Luke_Luke píše:Hmm hmm skoda, ze jsi narazil na vadny vuz, ale pokud bychom to vzali v globale, tak lidi, kteri by meli problemi s koncernem by bylo mnohem vice nez tech, kteri maji problemy s Toyotou...holt mels stesti na koncern a vadny kousek od Toyoty...viz statistiky spolehlivosti aut :)
Tak , tak pravda. Ja mam s Auriskem nejakych 50 000 tis. kilometru a nemusel jsem jeste menit ani zarovku. Bohuzel jsme meli cerny patek - nedobrzdil jsem a narazil do vozu prede mnou ( Renault Thalia ). Az se divim, jak jsem z toho vyvaznul vzhledem k tomu jaka -se mi zdalo- to byla rana. Budu potrebovat predni naraznik , asi pravy svetlo ( je nejaky volny mozna prasklo uchyceni ) , haupnu . Ale na prvni pohled se zda ze pod tim nic poskozeneho nebude. Aspon v to doufam. Po nehode jsem vozem odjel a nepozoroval jsem behem jizdy nic nestandartniho. Tak snad bude v jinak poradku.
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
tramin
Navigátor

Příspěvek od tramin »

Povrzává mi někde v oblasti vypolstrovaného místa kolem takového držáku na chycení při vystupování na místě řidiče(líp to neumím popsat).Dělá to taky někomu?Dík
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ty jo polstrovany drzak na chyceni...myslis primo na dverich?

Mi neco vrze u spolujezdcoveho pasu, jen kdyz tam nekdo sedi a zapne pas, tak v urcitem uhlu to skripe nejak...
Obrázek
tramin
Navigátor

Příspěvek od tramin »

Myslím ten nad dveřmi,takový ten sklápěcí.
mysiakmysiak
Navigátor

Příspěvek od mysiakmysiak »

To asi nebude u toho držáku,ale pri,pod(tam kde sa posúva hore dole) bezp. pás.
Auris, 1,6 5MT
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Tak , tak pravda. Ja mam s Auriskem nejakych 50 000 tis. kilometru a nemusel jsem jeste menit ani zarovku. Bohuzel jsme meli cerny patek - nedobrzdil jsem a narazil do vozu prede mnou ( Renault Thalia ). Az se divim, jak jsem z toho vyvaznul vzhledem k tomu jaka -se mi zdalo- to byla rana. Budu potrebovat predni naraznik , asi pravy svetlo ( je nejaky volny mozna prasklo uchyceni ) , haupnu . Ale na prvni pohled se zda ze pod tim nic poskozeneho nebude. Aspon v to doufam. Po nehode jsem vozem odjel a nepozoroval jsem behem jizdy nic nestandartniho. Tak snad bude v jinak poradku.[/quote]

Jak dopadla ta Thalie? Co jsem slyšel to auto je celkem šunka. Díky Z.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
tramin
Navigátor

Příspěvek od tramin »

mysiakmysiak:určitě je to tam,jak píšu.Když na to místo při jízdě zatlačím,tak to přestane.
Dantechno
Navigátor

Příspěvek od Dantechno »

johny2000 píše: Jak dopadla ta Thalie? Co jsem slyšel to auto je celkem šunka. Díky Z.
Z Thalie bylo div ne Clio - kazdopadne to odnesla mnohem vic. Ja nakonec nemel nic ani s vyztuhami pod naraznikem.
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
Cako88
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

:-(

Příspěvek od Cako88 »

takze uz aj ja mam "tuknuty" Auris.Svokra ho cuvala z dvora a samozrejme ze pozerala len do jedneho spatneho zrkadla a nevsimla si ze sa jej druha polovica brany zatvorila.Nechapem ako mohla pretlacit naraznik az tak ze rozbila zadne svetlo.Necitila ze ju nieco "drzi" :?: Fotky este nemam ale nafotim a upnem.
ferdak
Člen Týmu

Re: :-(

Příspěvek od ferdak »

Zadni naraznik je jako z perniku. Ja nacouval bokem do Oktavky II, bok byl uplne promacklej, rozbity svetlo a na Okte lehounky skrabenecek, kterej sel v pohode rozlestit. A to byl naraz celkem slusnej, zadek oktavky jsem posunul o dobrej metr.

Dneska jsem videl nehodu, nejaky vetsi SUV, navic s ochrannym ramem vepredu, nedobrzdil Megana II. SUV naraznik upadlej, spodni cast ramu promackla chladicem a kapotou do motrou. Na Renckovi na prvni pohled nebylo videt vubec nic.
Auris 1.6, r.v. 2008
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Vrzala mi sedacka u ridice, kdyz jsem byl pripoutanej. Celej problem byl v tom ze tam co je uchyceny zamek pasu na sedačce, tak je dotazenej prez pruzinu, udelal jsem to tak ze jsem do strikacky dal olej na strikacku dal tenkou hadicku a dve kapky oleje jsem tam poslal. Uz pul roku to je v pohode.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Diky za napad, taky mi to vrze, je tam dobry pristup, asi ne co? Proto ta hadicka...tusim...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“