Zhavici svicky

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
awe_cz
Věčnej rejpal

Zhavici svicky

Příspěvek od awe_cz »

Netusite, jaky maji mit odber? Mam pocit, ze jsou v haji - vsechny ctyri berou dohromady kolem 20A kdyz je pripojim primo, neni to malo?
havrda
Člen Týmu

Příspěvek od havrda »

Intenzita jedné žhavicí svíčky je dle údaje výrobce 14,5 A. Mně přestali žhavit dvě a rozsvítil se symbol motoru a VSC,TRC OFF.
S pozdravem havrda.
TOYOTA Corolla combi 1.4VVT-i 2005 - ex
TOYOTA Avensis combi 2.0 D4D 2004
TOYOTA Auris Touring Sports 1,6 Valvematic
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

havrda píše:Intenzita jedné žhavicí svíčky je dle údaje výrobce 14,5 A. Mně přestali žhavit dvě a rozsvítil se symbol motoru a VSC,TRC OFF.
S pozdravem havrda.
Super, dekuju. Takze jsou na vymenu. Co mam koupit? Bosch? Beru? Febi? Nebo shanet Japonsky?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

awe_cz píše:
havrda píše:Intenzita jedné žhavicí svíčky je dle údaje výrobce 14,5 A. Mně přestali žhavit dvě a rozsvítil se symbol motoru a VSC,TRC OFF.
S pozdravem havrda.
Super, dekuju. Takze jsou na vymenu. Co mam koupit? Bosch? Beru? Febi? Nebo shanet Japonsky?
kup NGK, nekupuj HKT :( sice jsou prvovýroba ( alepson pro starší mtoroy ) ale poslední dobou jsem reklamoval takřka všechny co sem prodal, dakže jednoznačne "tlačím" NGK..

kdyžtak mi hod do sz typ a výkon, rok atd a juknu se ti..
valta
Člen Týmu

Příspěvek od valta »

Mam mozna obdobny problem, ale mam dojem, ze se mi to stava jenom u zarazeneho 2.stupne a jenom kdyz hodne slapu na plyn. Kdyz zrychluju primerene, necukne no, kdyz na plyn slapnu, tak to cukne 2x. Muze to byt svickami ? Pokud ano, musim menit vsechny najednou, nebo staci vymenit jenom jednu (samozrejme tu vadnou). NGK D-Power maji napr. u Elite za cca 650.
Diky
Avensis Verso 2.0 D4D (2005)
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

valta píše:Mam mozna obdobny problem, ale mam dojem, ze se mi to stava jenom u zarazeneho 2.stupne a jenom kdyz hodne slapu na plyn. Kdyz zrychluju primerene, necukne no, kdyz na plyn slapnu, tak to cukne 2x. Muze to byt svickami ? Pokud ano, musim menit vsechny najednou, nebo staci vymenit jenom jednu (samozrejme tu vadnou). NGK D-Power maji napr. u Elite za cca 650.
Diky
Zhavici svicky jsou v provozu jenom pomerne kratce po startu motoru (a pred startem, pochopitelne). Myslis to opravdu vazne?
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Valta: ja som mal podobny problem ako ty, len mne to robilo na kazdej rychlosti po prudkom pridani plynu ale mne to cuklo iba raz a motor siel potom normalne. Tebe to robi stale? Mne to robilo vzdy ked som prudsie pridal plyn. U mna to bol zly jeden SCV ventil (ovlada turbo pomocou podtlakovych hadiciek). Ojazdeny ma vysiel na 2500 sk.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
valta
Člen Týmu

Příspěvek od valta »

Diky za tip. Vcera jsem to jeste testoval a radsi to prestalo delat :), ale mas pravdu, drive to delalo jenom, kdyz jsem prudce pridal plyn. Preventivne to tedy zatim vymenovat nebudu, protoze mne to nijak neomezuje...
Avensis Verso 2.0 D4D (2005)
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Diky Idahovi jsem sehnal nove svicky a dneska jsem je vymenil. Auto ma najeto 37tis, originalni svicky berou cca 3-5A (ano, takovy rozptyl), zvenci nevypadaji poskozene, ale zhavi jim jenom uplne spicky. Nove svicky berou kolem 14A a zhavi cele. Rozdil je tedy 15A vs. 50A celkem, uvidime, jak to pomuze pri rannich startech.

Kdyby se do toho chtel nekdo pustit, je to celkem snadny. Odcvaknete kryt motoru (neni prisroubovany, drzi na takovych nacvakavacich mrchach). Pak je potreba odsroubovat dva velke srouby, ktere drzi plech pred zhavicima svickama, jinak se neda dostat k nejkterym z nich. Pak uz jenom staci povolit maticky na kazde ze svicek, sundat plech, ktery slouzi jako napajeci vodic a vymenit samotne svicky. Na vsechno staci standardni naradi, akorat na svicky pozor, maly 10mm bit nestaci, chce to mi ten vyssi (cca 4cm na vysku) - ja uz ho mam, protoze jsem ho potreboval na to same u Oktavky;)
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Já jsem nepotřeboval 10bit ale demontáž žavících svíček jssem pouzžil delší ořech 12mm
J
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Jirka píše:Já jsem nepotřeboval 10bit ale demontáž žavících svíček jssem pouzžil delší ořech 12mm
J
Jsi si jist tou dvanactkou? Muj D-CAT ma desitku sestihrani na svickach...
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

havrda: Kontrolka motoru, stabilizace a protiprokluzu se ti rozsvitila hned po nastartovani? Ja mel utrzenou jednu zhavicku a tyhle kontrolky se taky rozsvitily, ale treba az po najetí 60 km a nebylo to po startu, třeba i během jízdy. Dneska se kamarádovi podařilo vydolovat tu mnou utrženou žhavičku a zatím nic nesvítí, tak doufám, že je problém vyřešen.

Jinak výměna je snadná, ale nesmíte tu svíčku utrhnout jako já.
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

awe_cz píše:Diky Idahovi jsem sehnal nove svicky a dneska jsem je vymenil. Auto ma najeto 37tis, originalni svicky berou cca 3-5A (ano, takovy rozptyl), zvenci nevypadaji poskozene, ale zhavi jim jenom uplne spicky. Nove svicky berou kolem 14A a zhavi cele. Rozdil je tedy 15A vs. 50A celkem, uvidime, jak to pomuze pri rannich startech.

Kdyby se do toho chtel nekdo pustit, je to celkem snadny. Odcvaknete kryt motoru (neni prisroubovany, drzi na takovych nacvakavacich mrchach). Pak je potreba odsroubovat dva velke srouby, ktere drzi plech pred zhavicima svickama, jinak se neda dostat k nejkterym z nich. Pak uz jenom staci povolit maticky na kazde ze svicek, sundat plech, ktery slouzi jako napajeci vodic a vymenit samotne svicky. Na vsechno staci standardni naradi, akorat na svicky pozor, maly 10mm bit nestaci, chce to mi ten vyssi (cca 4cm na vysku) - ja uz ho mam, protoze jsem ho potreboval na to same u Oktavky;)
mal si problem nastartovat ked si ich menil?
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Craken píše:mal si problem nastartovat ked si ich menil?
Ano, pri teplotach kolem nuly jsem musel startovat nadrakrat. Tak jsem to zkoumal a zjistil, ze staci dvakrat nazhavit. A bylo jasno.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Jo určitě 12.Ale bylo to na Corolle verso D4D.Tyto svíčky jsou stejné s Avensisem 2,0D4D .
Nevím ale jak to má 2,2D4D
Odpovědět

Zpět na „Avensis“