jak vam chyta D4-D(T-25)...pripada mi,ze ho musim trapit :-(

vše ohledně modelové řady Avensis
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Možná to opravdu bude jen baterkou, protože mně to startuje bez problému - při koupi mi tam dal prodejce novou baterku páč stará byla KO.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
renardek
Člen Týmu

Příspěvek od renardek »

Mám sice benziňáka, nicméně startér několikrát protočí motor než chytne. Je to stejné za jakýchkoliv podmínek. Myslím že je motor záměrně takto naprogramován.
Avensis Combi 2.0 Benzin 01/2004
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Je potreba si uvedomit, ze Octavia a Avensis maji naprosto rozdilne motory a hlavne vstrikovani. TDi startuje lepe, protoze nema takove tlaky a cerpadlo pracuje na jednodusim principu, zatimco Avensis musi nejdrive natlakovat na poradny tlak a teprve pak to pustit do valcu - to proste nejaky cas zabere. Me to take chyta az po nejakem druhem otoceni a proste je to normalni, nehledejte v tom problem.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Stanley
Navigátor

Příspěvek od Stanley »

mrazik píše:Je potreba si uvedomit, ze Octavia a Avensis maji naprosto rozdilne motory a hlavne vstrikovani. TDi startuje lepe, protoze nema takove tlaky a cerpadlo pracuje na jednodusim principu, zatimco Avensis musi nejdrive natlakovat na poradny tlak a teprve pak to pustit do valcu - to proste nejaky cas zabere. Me to take chyta az po nejakem druhem otoceni a proste je to normalni, nehledejte v tom problem.
Zdravím.
Úplne súhlasím.
:banana:
Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lake-bodom »

Přidávám se stranu déle točících. Také chvíli žhavým a pak tak 1-2s musím točit, než chytne. Je jedno jestli je motor teplý, neob studený, pořád to je stejný. Takže to asi bude vlastnost :).
Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

Na corolle je stejny motor a byl jsem z toho taky prekvapeny,kdyz stara 1,8d mi chytala na prvni pohnuti motoru a 2.0d4d aspon trikrat protoci,nez chytne.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
georgin
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgin »

Zdravim. Muj avik chytne hned za studena a trochu dele startuje za tepla, je to normalni? Motor 2C-TE
Toyota Corolla liftback 1.3 16V 65kw rv. 1994 - bohužel po nehodě minulost :-(
Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD
Salat
Navigátor

Příspěvek od Salat »

Pánové, to už se tu řešilo. Nemějte s to ho bobky. Můj avik startuje taky trochu později, než jsem byl zvyklý u starého Strarleta, ale je to prý tím, že common rail potřebuje krátké natlakování před startem, což u čerpadla s tryskou odpadá, protože to je stále pod tlakem, nebo spíše se to nesmí zavzdušnit. Motory D4D prostě naskočí až o sekundu později a hotovka. Čau. P.S. To nemám z vlastní hlavy, jen jsem se to tady někde dříve dočetl.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
řehy
Člen Týmu

Příspěvek od řehy »

já mám stejný problém, nechce chytnout, byl jsem na diagnostice v toyote duba a je to zanesene vstrikovaní palivového systému...
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Ale nakonec chytne,že :) jsou motory co nechytnou. A už jste se byli podívat do Pelhřimova?
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

m5t píše:Ale nakonec chytne,že :) jsou motory co nechytnou. A už jste se byli podívat do Pelhřimova?
:D Celkem rozumná tečka na konec!
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
brazdic
Člen Týmu

starování Avensis vs. stará Corolla

Příspěvek od brazdic »

Mám Avensise T25 D-4D 85kW a také musím od samého zakoupení nového vozu tak 2x otočit motor než to chytne. Kamarád má Corollu diesel cca z roku 1990 s najetýma 360tis.km a ta startuje tak rychle, jak jsem nikdy v životě neviděl startovat ani žádného bezíňáka. Sice znatelně déle žhaví než Avensis, ale chytne naprosto ihned po otočení klíčku. Sdědil jí po rodičích a měli ji od nového vozu. Nikdy na motoru nic neměnily, ani žhavící svíčky, ale teď už je Corolla tak shnilá, že jí bude dávat sešrotovat, protože už neprojde další technickou. Myslím že rozdíl je opravdu v koncepsi motoru. Je logické že VW TDi chytají rechleji, jelikož mají zcela jinou a starší konstrukci. Nevím jak ty jejich nové ComonRaily, ale myslím že už budou také točit déle. Je to fakt normální a není to závada jen vlastnost.
Derry_CV
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Derry_CV »

Mám Avese 2 rokem a staršího. Vloni problémy nebyly a teď si vzpoměl, že chce nechat dýl startovat, pak se rozkašle a chytne. Baterka je tam nová (ani ne rok), nedělá to pokaždé. Tak nevim, jestli přívod paliva nebo žhavení.
mrazik píše:Je potreba si uvedomit, ze Octavia a Avensis maji naprosto rozdilne motory a hlavne vstrikovani. TDi startuje lepe, protoze nema takove tlaky a cerpadlo pracuje na jednodusim principu, zatimco Avensis musi nejdrive natlakovat na poradny tlak a teprve pak to pustit do valcu - to proste nejaky cas zabere. Me to take chyta az po nejakem druhem otoceni a proste je to normalni, nehledejte v tom problem.
Toyota Avensis Combi T25 2,2 D-CAT 130kW (2AD-FTV) r.v.2005
Elcar
Navigátor

Příspěvek od Elcar »

Nikto tu ešte nespomenul jednu dôležitú vlastnosť motorov D4-d, tak to spomeniem. Je to kompresný pomer 15,8:1. Keby na wv tdi klesla kompresia na túto hodnotu tak nechytne ani s éterom. Preto je dôležité mať v dobrom stave žhaviče,akumulátor,vstreky, štarter, kvalitné palivo, mot. olej, čo samozrejme väčšina z vás vie. Dlhší štart je normal. vlastnosť common railu. TDI sú priamy vstrek ale s rotačným čerpadlom alebo pumpa dyza, sú hlučné a produkujú viac emisií a sadzí, ale naštartujú o 1,5sek skôr.
http://www.obroda.sk/clanok/25693/NovOT ... ean-Power/
Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Elcar: S většinou souhlasím, ale s tím, že je delší start normální ne. Pokud je vše jak má být, startuje naprosto perfektně během sekundy. Letos nebyly větší mrazy než -19 (u mne) a chytal na první šup s asi 3 sekundovým nažhavením.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Odpovědět

Zpět na „Avensis“