jak vam chyta D4-D(T-25)...pripada mi,ze ho musim trapit :-(
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Je potreba si uvedomit, ze Octavia a Avensis maji naprosto rozdilne motory a hlavne vstrikovani. TDi startuje lepe, protoze nema takove tlaky a cerpadlo pracuje na jednodusim principu, zatimco Avensis musi nejdrive natlakovat na poradny tlak a teprve pak to pustit do valcu - to proste nejaky cas zabere. Me to take chyta az po nejakem druhem otoceni a proste je to normalni, nehledejte v tom problem.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Zdravím.mrazik píše:Je potreba si uvedomit, ze Octavia a Avensis maji naprosto rozdilne motory a hlavne vstrikovani. TDi startuje lepe, protoze nema takove tlaky a cerpadlo pracuje na jednodusim principu, zatimco Avensis musi nejdrive natlakovat na poradny tlak a teprve pak to pustit do valcu - to proste nejaky cas zabere. Me to take chyta az po nejakem druhem otoceni a proste je to normalni, nehledejte v tom problem.
Úplne súhlasím.

Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
- lake-bodom
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Přidávám se stranu déle točících. Také chvíli žhavým a pak tak 1-2s musím točit, než chytne. Je jedno jestli je motor teplý, neob studený, pořád to je stejný. Takže to asi bude vlastnost
.

Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Na corolle je stejny motor a byl jsem z toho taky prekvapeny,kdyz stara 1,8d mi chytala na prvni pohnuti motoru a 2.0d4d aspon trikrat protoci,nez chytne.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Pánové, to už se tu řešilo. Nemějte s to ho bobky. Můj avik startuje taky trochu později, než jsem byl zvyklý u starého Strarleta, ale je to prý tím, že common rail potřebuje krátké natlakování před startem, což u čerpadla s tryskou odpadá, protože to je stále pod tlakem, nebo spíše se to nesmí zavzdušnit. Motory D4D prostě naskočí až o sekundu později a hotovka. Čau. P.S. To nemám z vlastní hlavy, jen jsem se to tady někde dříve dočetl.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
Ale nakonec chytne,že
jsou motory co nechytnou. A už jste se byli podívat do Pelhřimova?

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
starování Avensis vs. stará Corolla
Mám Avensise T25 D-4D 85kW a také musím od samého zakoupení nového vozu tak 2x otočit motor než to chytne. Kamarád má Corollu diesel cca z roku 1990 s najetýma 360tis.km a ta startuje tak rychle, jak jsem nikdy v životě neviděl startovat ani žádného bezíňáka. Sice znatelně déle žhaví než Avensis, ale chytne naprosto ihned po otočení klíčku. Sdědil jí po rodičích a měli ji od nového vozu. Nikdy na motoru nic neměnily, ani žhavící svíčky, ale teď už je Corolla tak shnilá, že jí bude dávat sešrotovat, protože už neprojde další technickou. Myslím že rozdíl je opravdu v koncepsi motoru. Je logické že VW TDi chytají rechleji, jelikož mají zcela jinou a starší konstrukci. Nevím jak ty jejich nové ComonRaily, ale myslím že už budou také točit déle. Je to fakt normální a není to závada jen vlastnost.
- Derry_CV
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Mám Avese 2 rokem a staršího. Vloni problémy nebyly a teď si vzpoměl, že chce nechat dýl startovat, pak se rozkašle a chytne. Baterka je tam nová (ani ne rok), nedělá to pokaždé. Tak nevim, jestli přívod paliva nebo žhavení.
mrazik píše:Je potreba si uvedomit, ze Octavia a Avensis maji naprosto rozdilne motory a hlavne vstrikovani. TDi startuje lepe, protoze nema takove tlaky a cerpadlo pracuje na jednodusim principu, zatimco Avensis musi nejdrive natlakovat na poradny tlak a teprve pak to pustit do valcu - to proste nejaky cas zabere. Me to take chyta az po nejakem druhem otoceni a proste je to normalni, nehledejte v tom problem.
Toyota Avensis Combi T25 2,2 D-CAT 130kW (2AD-FTV) r.v.2005
Nikto tu ešte nespomenul jednu dôležitú vlastnosť motorov D4-d, tak to spomeniem. Je to kompresný pomer 15,8:1. Keby na wv tdi klesla kompresia na túto hodnotu tak nechytne ani s éterom. Preto je dôležité mať v dobrom stave žhaviče,akumulátor,vstreky, štarter, kvalitné palivo, mot. olej, čo samozrejme väčšina z vás vie. Dlhší štart je normal. vlastnosť common railu. TDI sú priamy vstrek ale s rotačným čerpadlom alebo pumpa dyza, sú hlučné a produkujú viac emisií a sadzí, ale naštartujú o 1,5sek skôr.mrazik píše:Je potreba si uvedomit, ze Octavia a Avensis maji naprosto rozdilne motory a hlavne vstrikovani. TDi startuje lepe, protoze nema takove tlaky a cerpadlo pracuje na jednodusim principu, zatimco Avensis musi nejdrive natlakovat na poradny tlak a teprve pak to pustit do valcu - to proste nejaky cas zabere. Me to take chyta az po nejakem druhem otoceni a proste je to normalni, nehledejte v tom problem.
http://www.obroda.sk/clanok/25693/NovOT ... ean-Power/
Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw