čelní sklo přes pojistku

Tlachání o všem - bez zaměření!
Pavo.B.
Věčnej rejpal

čelní sklo přes pojistku

Příspěvek od Pavo.B. »

Uz jste to nekdo resil , mam Kooperativu od Jirky H. , a uz bych chtel nove sklo , tak se chci zeptat na postup ohledne jednani s pojistovnou ,abych to nakonec necvakal sam kdyz uz mam to pojisteni :D Vim ze jsem mohl napsat primo Jirkovi , ale tohle poslouzi urcite vice lidem tu.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

no kamos ne s toyotou sel primo do sklenarstvi kde majou smlouvu s koop. a delaji si samy aj likvidatora pro koop. a tam sepsaly jak a kdy se mu to stalo (mel tam tecku od kaminku) vymenili sklo do vyse ceny pojistky a jel
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04 / Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Je to přesně tak jak je již popsáno, zaajedeš tam, kde mají smlouvu s Kooperativou podepíšeš jim plnou moc k vyplacení peněz, a oni vše vyřídí prostě takhle to funguje u nás v Liberci, sklo jsem takto měnil již několikrát a vždy bez problému
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

nevim Bisquite kde ti to řekly, ja ted dodelávám druhé auto z havarijky a v reálu tofunguje tak že fakturu sem sice uvedl jako příjemce majitele, ale fyzicky sem ji donesl přímo na pojistvonu a třeba kooperativa vyplatila za 9prac. dní od dodání faktury ( jen částlu ponížili o spoluucast ), ted cekam jak to bude s generalli ale mají stejný postup, uvodíme kolik bude problémů :)
Bůvol
Řidič

Příspěvek od Bůvol »

Když máš připojištěný čelní sklo u povinného ručení tak se žádná spoluůčast neodčítá.
Camry SXV10L
5S-FE
r.v. 7/1994
312.000Km

V období kolem roku 1994
Toyota Celica GT4 ST165
cera
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cera »

biscuit píše:mate nekdo kontakt na servisy, kde to takhle funguje? ja jsem narazil na problem, ze mi tvrdili, ze si to musim zaplatit sam a pojistovna mi to pak proplati, coz me donutilo zabrzdit..
ale okno novy uz je rozhodne potreba, protoze krome poskrabani, je okno i natukly.. rad bych to provedl co nejdriv. dik vsem za vecny prispevky :-)
Mam smlouvu u Koop a jedu v utery na vyměnu čelniho skla do Asklo.cz, Praha 4
mam připojištěni 10000,original servis:
Emil Frey 18800
Loumann 16000
Tsušo Neozvalise

Když tak v uteri odepišu jak jsem spokojenej ale řikali pravě že tu kooperativu vyřidi sami a že to bude stat prej tich 10000 i s praci, alespon se pokusi do toho dostat :lol:

P.S. jestli nemaš dalnični znamku, tak v Praze fungujou par servisu ktery pravě s toho pojištěni za tu vymněnu ji davaji zadarmo...je to 1200 gratis, takže možna se vyplati někoho obvolat...
Bůvol
Řidič

Příspěvek od Bůvol »

Jseš si jistej že srovnáváš ceny stejných čelních skel?
V originále to stojí přes 15.000,Kč
Oni ti dají za 10.000,Kč originál sklo?
Camry SXV10L
5S-FE
r.v. 7/1994
312.000Km

V období kolem roku 1994
Toyota Celica GT4 ST165
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Hele Bůvol spoluúčast u připojištění skel je. Alespoň u Generali je to 10% minimálně 500,-Kč, takže pokud máš na mysli konkrétní pojišťovnu, tak to prosímtě taky konkrétně uveď a neuváděj to tady jakože obecně, protože to obecně není pravda!
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Bůvol
Řidič

Příspěvek od Bůvol »

Samozřejmě jsem myslel kooperativu, když o ní tady diskutujeme
Camry SXV10L
5S-FE
r.v. 7/1994
312.000Km

V období kolem roku 1994
Toyota Celica GT4 ST165
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

cera píše:
biscuit píše:mate nekdo kontakt na servisy, kde to takhle funguje? ja jsem narazil na problem, ze mi tvrdili, ze si to musim zaplatit sam a pojistovna mi to pak proplati, coz me donutilo zabrzdit..
ale okno novy uz je rozhodne potreba, protoze krome poskrabani, je okno i natukly.. rad bych to provedl co nejdriv. dik vsem za vecny prispevky :-)
Mam smlouvu u Koop a jedu v utery na vyměnu čelniho skla do Asklo.cz, Praha 4

Když tak v uteri odepišu jak jsem spokojenej ale řikali pravě že tu kooperativu vyřidi sami a že to bude stat prej tich 10000 i s praci, alespon se pokusi do toho dostat :lol:

P.S. jestli nemaš dalnični znamku, tak v Praze fungujou par servisu ktery pravě s toho pojištěni za tu vymněnu ji davaji zadarmo...je to 1200

gratis, takže možna se vyplati někoho obvolat...
to budu rad, s 5gen. bych se mel do ty ceny vejit urcite , a v Praze mi ten servis vyhovuje , dalnicni znamku mam - no uvidime, nechvatam na to , jen do leta bych to chtel mit
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

tak sem schvalne psal temu kamosovi co to menil cca pred mesicem a neplatil nic navic vsecko vyridili oni, on se o nic nestaral krome pristaveni auta a odjeti s novym sklem. mel pojisteny na 15t. mu rekli ze vymena 10t. a na papiru pro pojistovnu meli 13t. :unsure:
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04 / Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
cera
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cera »

Bůvol píše:Jseš si jistej že srovnáváš ceny stejných čelních skel?
V originále to stojí přes 15.000,Kč
Oni ti dají za 10.000,Kč originál sklo?
To viš že to nebude original...bude to určitě ten Pinkirton nebo nějak tak za 4000kč v inet obchodech...no a co, všichni to maji stejne bud to Peugeot nebo Toyota, original je prostě dražši...a samozřejmě i kvalitnějši... :wink:
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

No jak jsem psal i ja mam v podstatě repliku Pinkirton sklo mam pojištěný na 10 000 a bez problemu nevidim žádný rozdíl proti orginalu a to jsem měnil jak na corolle ta i na avensisu t22 a i na služební fabii
cera
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cera »

wrc50 píše:No jak jsem psal i ja mam v podstatě repliku Pinkirton sklo mam pojištěný na 10 000 a bez problemu nevidim žádný rozdíl proti orginalu a to jsem měnil jak na corolle ta i na avensisu t22 a i na služební fabii
Rozdil je vtlouštce toho skla, přiklad: maš to na celice corolle, avensisu, vyměniš to za repliku a jezdiš v pohodě, je to sklo nema šroubky, olej, elektriku tak že proč by muselo byt original...ale: kupuješ neoriginal sklo na, řekneme, Peugeot Partner, sklo stoji pod jinym uhlem k vozovce než u klassickych osobaku, kamen trefi do povrhu ktery je vic kolmi než u řekneme celiky, jako vysledek...4 skla během roku dokud se na to nevprdněte a nekoupite original. :wink:
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Dálniční známka se dá vyměnit na poště, je potřeba přinést druhý díl známky a z původní známky co nejvíc přelepit na průhlednou folii (aby tam byl hologram a dala se poznat SPZ)

Místo přelepování se dá použít záznam o dopravní nehodě (euroformulář), případně záznam od policie, pokud u nehody byla. (Ale když někdo jen střelí kamínek, nic netuší a jede dál, tak nic takového není)

http://www.dalnice.com/doprava/poplatky ... BD%20pokyn

http://www.cpost.cz/assets/sluzby/prode ... kupony.pdf
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“