Ruční brzda

vše ohledně modelové řady Avensis
skullda
Navigátor

Ruční brzda

Příspěvek od skullda »

Zdravím a zároven prosím o pomoc :) ...dá se nějak dotáhnout ruční brzda?popř jakej plastik se musí odjebat abych se k tomu šroubu dostal :)) díky za jakoukoliv radu :)
Toyota Avensis 2,0D4-D 81kw
r.v. 2001 sedan...
Stanley
Navigátor

Příspěvek od Stanley »

zdravím
mal som tento problém aj ja. Bol som sa opýtať v Toyota servise v Nitre. Tam mi povedali, že ručná sa štelovat nedá a musím si kúpit nové brzdové obloženie.

Tak som sa na to musel pozriet sám. Treba odmontovat tú gumu čo je okolo páky ručnej brzdy a tam uvidíš štelovací šrób. Dotiahneš matku a je to.
Je to jednoduché, držím palce. :D
Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ano pokud brzdi obe brzdy stejne na kolech tak se to dotahuje tim co popsal "kolega" o prispevek vyse , vzadu se to popr. musi vystelovat aby sly stejne a pak se tim popisovanym dotahne zdvih paky
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

díky mockrát :) tam mě nenapadlo se kouknout :) hh prej obložení :D kurvy už neví jak vydělat na prostém občanovi! :) ještě jednou díky :)
r.v. 2001 sedan...
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

skullda píše:díky mockrát :) tam mě nenapadlo se kouknout :) hh prej obložení :D kurvy už neví jak vydělat na prostém občanovi! :) ještě jednou díky :)
myslim ze to dotazeni nebude na dlouho, volna je proto ze je ojety oblozeni (kolik mas najeto?), do roka a do dne stenak budes muset koupit novy oblozeni :wink: a vzhledem k cene a zivotnosti materialu?
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

bartp píše:
skullda píše:díky mockrát :) tam mě nenapadlo se kouknout :) hh prej obložení :D kurvy už neví jak vydělat na prostém občanovi! :) ještě jednou díky :)
myslim ze to dotazeni nebude na dlouho, volna je proto ze je ojety oblozeni (kolik mas najeto?), do roka a do dne stenak budes muset koupit novy oblozeni :wink: a vzhledem k cene a zivotnosti materialu?
ale staci to mit blbe sestelovany a neni ti co platne ani nove oblozeni , samozrejme ze bych to vsechno zkontoloval , ale uz tu par lidi resilo to ze jim rucka zabira moc vysoko a servis jim rekl ze je to na vymenu , a pritom stacilo dotahnout jen toto lanko , u aut ktere nebrzdi bubnama vydrzi oblozeni rucky sakra dlouho a spis zrezne nez se ojede - pokud ale dobre funguji lanka a perka a nedre to za jizdy , coz se taky stava
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Stanley
Navigátor

Příspěvek od Stanley »

bartp píše:
Zdravím.
Hrúbka obloženia nemá nič spoločné s veľkou vôľou na páke ručnej brzdy.
V piestiku zadnej brzdy je závit, preto musíš pri výmene brz.doštičiek piestik zatočiť a nie len zatlačiť do strmeňa. Ručná brzda robí tlak cez tento závit.
Drž sa. :D
Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

bartp píše:
mno jo to máš asi pravdu ..najeto mám "155000"ale věřit tomu? auto mám po dvou podnikatelích takže tipuju minimálně 250000 ...zkusím to dotáhnout a uvidíme co se stane popř se vrhnu na to obložení at mám klid... díky za upozornění :)
r.v. 2001 sedan...
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

no a chces to dotahnout protoze se ti zda byt dlouha draha na zatazeni rucky nebo ze to uz pri plnym zatazeni nedrzi?
ja sem na carine menil oblozeni po dvou letech vlastnictvi a jezdeni a dovi kolik najeto predtim pač to prestavalo drzet na fest dotazenou rucku a po rozebrani to bylo skoro uz na plech, dvorni mahanik mi rikal ze se to steluje samo pri opotrebeni a zeby to na avensisu nebylo? a po vymene mela rucka stejnou delku drahy akorat to uz brdilo
nerikam ze to nejde dotahnout sam se ti to nechal trochu zkratit na carine ze se mi to zdalo byt daleko na 2-3 zuby, ale nekde sem cetl ze ma rucka jit kolem 5-7 zubu
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Ja mam T25 ta ma rucnu bubnovu brzdu tam sa to steluje tak ze uplne povolis lanko pri rucnej brzde. Potom na pravom a lavom zadnom bubne roztiahnes pakne pomocou ozubeneho kolieska ku ktoremu sa dostanes po demontovani gumicky z kotuca koliesko je vidiet v spodnej casti cez tu dierku ktora ti ostane po demontovani gumicky. Sroubavakom pokrutis koliesko tak aby si pocul ze uz ti dru pakne o bubon a potom milimetrik vratis koliesko spat aby ti nedrhli pakne. Toto treba urobit aj na lavom aj na pravom kolese potom staci uz len dotiahnut lanko pri pake. Ja som to tak robil a brzdi mi to uz pri druhom zube.
Na T22 som nevidel ako je to robene, ale pravdepodobne podla toho co vravite je tam rucna brzda robena na spolocne platnicky s normalnou brzdou. Tam sa to dotahuje samo cez taku osku so zavitom.
Takuto brzdu som mal na mondeu len tam sa to nedalo dotiahnut ani pri pake pretoze aj tam bol nejaky samostel.
Rasto73
Člen Týmu

Příspěvek od Rasto73 »

Zdravim

Ako sa mam dostat ku lanku pri rucnej brzde aby som ju mohol dostelovat? Je potrebne demontovat stredovy panel? Od spodku auta tam pristup ku srobu nie je. Dik za radu.
Toyota Avensis T25, 2.0 D4D combi
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Skoro všechny Toyoty Avíky a jejich ruční brzdy zabírají až tak na poslední dva zuby. Nebo je tady někdo, kdo tu káru zabrzdí hned na prnví dva až tři zuby natrvrdo ?
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
skullda
Navigátor

Příspěvek od skullda »

Roman Jašek píše:Skoro všechny Toyoty Avíky a jejich ruční brzdy zabírají až tak na poslední dva zuby. Nebo je tady někdo, kdo tu káru zabrzdí hned na prnví dva až tři zuby natrvrdo ?
přes rok uplynul, dotáhl jsem jenom šroub co je pod gumou u páky a brzdím na 2-3 zubu tak jak jsem potřeboval.. zatím bez problémů ... " ikdyž jsem ten šroub musel podložit párem podložek pač už jsem byl pod závitem :)
r.v. 2001 sedan...
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

K lanku sa dostanes tak ze odkrutis hlavicu radiacej paky a potom vycvaknes chromovy ramcek tahom kozenky dohora. Uvidis tam dva sroubiky tie odkrutis a vycvaknes cast tunela, ktoru drzali tie sroubiky a dostanes sa k lanku rucnej brzdy, ale este musis odpojit konektor na 12V zasuvku.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
JapanForever
Řidič

Re: Ruční brzda

Příspěvek od JapanForever »

skullda píše:Zdravím a zároven prosím o pomoc :) ...dá se nějak dotáhnout ruční brzda?popř jakej plastik se musí odjebat abych se k tomu šroubu dostal :)) díky za jakoukoliv radu :)
Mám najeto 243tis a taky to budu řešit... už to zabírá na poslední dva šrouby...

Šlo ti to poštelovat v pohodě nebo byl nějakej zádrhel?
Toyota Avensis Kombi 2.0 D4D (2008)
Mazda 6 GH 2,2 92kW Kombi (2009)
EX - Toyota Avensis 2.0 D4D, Mazda 3 1.6 Di (2005), Nissan Almera 2.0D (1996), Nissan Almera 1.8i 16V (2002), Honda CR-V 2.0i (1998), Nissan Almera 1.4 16V (1996)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“