E12 - Prosím o pomoc na co se soustředit při nákupu 1.6i

vše ohledně modelové řady Corolla
shalibaba
Člen Týmu

Příspěvek od shalibaba »

Tedy vy mi ale všichni dáváte. To ještě nevíte, že uvažuji ještě nad OPELem Merivou :)
Mazda 3 je krásná, je to samo že můj favorit, ale běžně u prodejců mazd není šance nějakou jetou s historií sehnat. Kdybyste někdo o nějaké krásné věděl tak sem sní :)
Docela jste mi totiž všichni nahlodali. I když např. Mazda 2 je montovaná ve Španělsku :(((
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

shalibaba píše:Tedy vy mi ale všichni dáváte. To ještě nevíte, že uvažuji ještě nad OPELem Merivou :)
Mazda 3 je krásná, je to samo že můj favorit, ale běžně u prodejců mazd není šance nějakou jetou s historií sehnat. Kdybyste někdo o nějaké krásné věděl tak sem sní :)
Docela jste mi totiž všichni nahlodali. I když např. Mazda 2 je montovaná ve Španělsku :(((
tak starší auto je vždy trošku loterie, chce to hledat, čekat a občas riskovat. Meriva byla a je po delší době slušný model od Oplu, který jsem měl taky v hledáčku. Akorát se mi obecně u těchto ročníků nelíbí interiér.. Mazda 2 je v porovnání s Mazdou 3 zase jiné auto ( o tom Španělsku jsem netušil), takže bych se orientoval na tu trojku.

co třeba tohle http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... /3/7862853 nebo podobné. Myslím, že výběr v ojetinách celkem je.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

Michal_F6 píše:

Na druhou stranu sama Toyota v rámci posledních průserů přiznala špatný směr, kterým se před lety (od 1998) vydala a kde hrála prim ekonomická stránka věci na úkor kvality. Naprosto chápu přestěhování výroby do Evropy z důvodu celé řady dovozních bariér, které ve finále dost šroubují cenu. Proč se ale s tímto nestěhují i původní japonské standardy? Jasně je to o mentalitě a těžko můžeme chtít aby anglán makal se stejnou vervou a poctivostí jako japonec, to už je prostě dané mentalitou. Když se mrknu do otcova Avensise T25 (made in England), tak najdu řadu detailů za které by si každý japonec v Toyo min. nafackoval. To se netýká jen Toyoty, ale také např. Hondy, takže poslední plnohodnotné JPN pro mě zůstává Mazda a Lexus (částečně, protože diesely do toho dělají v Polsku).

závěr? Kup si Mazdu 3 :)
Můj názor : auto dělá hlavně motor.Kup Corollu 1,6 má mnohem lepší výkony než 1,6 v Mazdě.A spojka má krátký krok pěkně u spodu.
Corolla 1.4 16V 55 prodána
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
shalibaba
Člen Týmu

Příspěvek od shalibaba »

Jo jo, ta 1,6 měla švih, to se musí nechat. Nicméně už je to asi pasé, protože včera volali od Doláka, že tam na ni mají zájemce. Takže se rozhlížím dále včetně Mazdy, ale u ní je to tak jak jsem psal, kromě klasických bazarů ji nikde není možno nalézt. Teď mám dvě Corolly v merku - jednu levňoučkou - ale bez čehokoliv:

http://www.autoduba.cz/ojete-vozy?pg=oj ... terra#auto

anebo "chrochtáka":

http://www.invelt.com/plzen/karta.php?auto_id=874 (jen ta cena je dost vysoká).
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

shalibaba píše:Jo jo, ta 1,6 měla švih, to se musí nechat. Nicméně už je to asi pasé, protože včera volali od Doláka, že tam na ni mají zájemce. Takže se rozhlížím dále včetně Mazdy, ale u ní je to tak jak jsem psal, kromě klasických bazarů ji nikde není možno nalézt. Teď mám dvě Corolly v merku - jednu levňoučkou - ale bez čehokoliv:

http://www.autoduba.cz/ojete-vozy?pg=oj ... terra#auto

anebo "chrochtáka":

http://www.invelt.com/plzen/karta.php?auto_id=874 (jen ta cena je dost vysoká).
Ta první je hezká, ale kupovat dnes auto z roku 2006 bez klimy (pokud jsem se nepřehlídnul) mi příjde mimo.

Ta druhá taky nevypadá špatně. S tím malým dieselem nemám zkušenost, ale rozhodně by měl být lepší než klasika 2.0D. Nevím jak to máš daleko do práce a jaký by byl roční nájezd. Tady bych si prvotně ujasnil, zda vůbec brát dieselové auta v potaz. Já jsem E12 kupoval jako auto pro ženu, která občas s malou někam musí + společné dovolené a výlety. Nájezd rozhodně nepřekročí 10t/ rok, spíš to bude výrazně méně, takže jsem naftu zavrhl. Krom toho, pořád tak nějak zastávám osobní názor, že Toyota diesely neumí.
Ducati Monster 821 - fun
shalibaba
Člen Týmu

Příspěvek od shalibaba »

To je ono, roční nájezd právě okolo 10t km, pokud se nic nezmění. Běžně do práce cca. 15 km tam a 15km zpět... (i když člověk nikdy neví co se může přihodit). U té první je fajn záruka, garance a málo km. El.okýnka bych oželel, ale bez klima by musela být cena níže aby mi to přesvědčilo.
U té druhé si zase říkám, kdybych musel jezdit delší trasy, tolik by mi to nebolelo - v předchozí Mazdě jsem měl LPG, které se několikonásobně za svoji životnost vrátilo.
Nevím jestli jsem to na kraji hned psal, ale hledám auto alespoň na deset let, do kterého během provozu budu akorát lít palivo, měnit olej, destičky, svíčky, filtry a nic víc - tak jako to bylo dosud s Mazdou - jezdila by dál, ale už se začínají pomalu železné části rozpadat :(

Manželka má pro děti Zafirku :), auto chci jen pro sebe - tj. jízda jen v jednom člověku, takže asi rozšířím hledáček někam směrem k menším vozům - Nevíte někdo, kde se montují poslední tři až čtyři roky Yarise?
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

shalibaba píše:To je ono, roční nájezd právě okolo 10t km, pokud se nic nezmění. Běžně do práce cca. 15 km tam a 15km zpět... (i když člověk nikdy neví co se může přihodit). U té první je fajn záruka, garance a málo km. El.okýnka bych oželel, ale bez klima by musela být cena níže aby mi to přesvědčilo.
U té druhé si zase říkám, kdybych musel jezdit delší trasy, tolik by mi to nebolelo - v předchozí Mazdě jsem měl LPG, které se několikonásobně za svoji životnost vrátilo.
Nevím jestli jsem to na kraji hned psal, ale hledám auto alespoň na deset let, do kterého během provozu budu akorát lít palivo, měnit olej, destičky, svíčky, filtry a nic víc - tak jako to bylo dosud s Mazdou - jezdila by dál, ale už se začínají pomalu železné části rozpadat :(

Manželka má pro děti Zafirku :), auto chci jen pro sebe - tj. jízda jen v jednom člověku, takže asi rozšířím hledáček někam směrem k menším vozům - Nevíte někdo, kde se montují poslední tři až čtyři roky Yarise?
Tak s tímto nájezdem je nafta opravdu nesmysl a 10 let je hodně dlouhá doba, která může být nebo taky nemusím. Když si to přebírám pořád kolem a kolem, začal bych se pídit (a třeba i v zahraničí) po zachovalé E11 3D 1.4 - rv 98/99. Věřím tomu, že se někde u důchodce najde kus s malým nájezdem a výbavou včetně klimy. Tohle auto je ještě dělané v JPN a podle toho taky vypadá. Navíc motor 63kw je pro jízdu sólo více než dostatečný, s malou spotřebou a sazbou povinného ručení jako na Favorita.

Jak jsem psal dříve, taky jsem sháněl druhé auto, ale právě pro rodinné účely. Toyotu jsem původně vůbec nechtěl, ale slušnou mazdu 6 jsem vzhledem k financím nesehnal a 3 se v kombíku nedělá, takže bych si nepomohl. E12 mám zánovní a s plánovaným kilometrovým náběhem věřím tomu, že těch 10 let by mohlo být víceméně bezstarostných.

Krom toho, nenapsal jsi, jestli Ti jde pouze o přesun z bodu A do bodu B (ale asi ano, když zvažuješ Yarise) nebo se chceš u toho i svézt? V druhém případě (který je ale z ekonomického pohledu racionálně neobhajitelný) bych se mrknul na starší Imprezu :) .. Yarise máme doma 04 s robotizovanou převodovkou a je to skutečně nákupní taška na krátké úseky. Nynější model už je třeba někde jinde, nevím, nemám zkušenost.
Ducati Monster 821 - fun
shalibaba
Člen Týmu

Příspěvek od shalibaba »

Teď jsem našel fakt libůstku:

http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu.html?vuz=3291

Teď jde jen o to jim věřit, že s tím ta "paní" najezdila opravdu tak málo a bylo by to super. (6.000 km ročně - to se jen tak nevidí).
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

shalibaba píše:Teď jsem našel fakt libůstku:

http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu.html?vuz=3291

Teď jde jen o to jim věřit, že s tím ta "paní" najezdila opravdu tak málo a bylo by to super. (6.000 km ročně - to se jen tak nevidí).
to se dá snadno prověřit. Jinak je to nové auto a celkem přesně pro Tvé potřeby. Takže pokud není překážkou cena a fakt chceš Corollu, není nad čím přemýšlet ;)
Ducati Monster 821 - fun
shalibaba
Člen Týmu

Příspěvek od shalibaba »

To mi povídej jsem hodně nahlodnutej. Jak myslíš že se to dá prověřit?

Škoda že je to cca. 140km daleko i když kdo nehledá nenajde.

Poradíš jak nejlépe posoudit počet najetých km? Zda to nebylo bouraný mi snad předvedou s měřičem laku.
Ale prodejce nic moc, když jsem tam volal na bližší info, tak jsem se toho moc nedozvěděl - ani pořádně nevědl, kde byla původně kupovaná.
Kdysi tu nědo tuto společnost chválil, tak doufejme že jsou seriózní, aby to nedopadlo jako tu někdo psal před rokem u Doláka...
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

shalibaba píše:To mi povídej jsem hodně nahlodnutej. Jak myslíš že se to dá prověřit?

Škoda že je to cca. 140km daleko i když kdo nehledá nenajde.

Poradíš jak nejlépe posoudit počet najetých km? Zda to nebylo bouraný mi snad předvedou s měřičem laku.
Ale prodejce nic moc, když jsem tam volal na bližší info, tak jsem se toho moc nedozvěděl - ani pořádně nevědl, kde byla původně kupovaná.
Kdysi tu nědo tuto společnost chválil, tak doufejme že jsou seriózní, aby to nedopadlo jako tu někdo psal před rokem u Doláka...
tak 140 km není žádná dálka, to se dá odpoledne na otočku. Jinak seriózní prodejce by neměl mít problém s poskytnutím VIN, případně ofocením servisky ze které by mělo být patrné, kde a čím auto prošlo (servis). Následné prověření skrz ten servis už je jen formalita. Každopádně bez toho, že bys to osobně zkouknul se asi nepohneš.
Ducati Monster 821 - fun
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

No tak nekupuješ housku na krámě, takže pár kiláků projet holt musíš (měl bys). Já su z Brna a kvůli Yardovi Verso jsem byl v sobotu v Hradci Králové, v neděli v Opavě...a další víkend v Olomouci. Dle fotek a popisu byly ty v HK a v Opavě úplně nejvíc největší leštěnky na světě, ale skutečnost byla jiná...najetých kiláků jsem vůbec nelitoval.
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
shalibaba
Člen Týmu

Příspěvek od shalibaba »

Tak než jsem zajistil peníze a odovoz, tak už je fuč... Ach jo.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Noo, tak momentálně sem trochu zaujatej, právě sem si slušně zanadával při výměně žárovky na řidičově straně, ke které je úžasnej přístup a navíc vydrží v průměru max 2 měsíce... :roll:

Ještě k tomu ošoupanýmu volantu, otec ho má v tom svým na jedné straně tu kůži už tak prošoupanou, že to nechává šmolky na rukách, řadící páku má ze 2/3 ošoupanej ten ozdobnej chrom na bílej plast... Jo už se to tady taky řešilo, že někdo to tak nemá, ale u auta co má 120 tisíc km a SOL výbavu :wacko:

Do nafty bych taky nešel, neoplatí se ti to, naopak se mi taky zamlouvá LPG. A s výběrem to neuspěchej, když ti nějaký auto uteče, tak holt uteče, šak ono se objeví další... tak šťastnou ruku při výběru :wink:
Holomek!
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

mrkni se tady na tohle http://www.nejlepsicenyaut.cz/car-415-n ... nyaut.html,

já zde kupoval a byl jsem spokojen. Vše bylo tak jak bylo uvedeno, kompletní historie i následná možnost jejího ověření. Seriózní jednání.
Ducati Monster 821 - fun
Odpovědět

Zpět na „Corolla“