Dotaz ohledně zvonění
- martin-red-corolla
- Člen Týmu
Dotaz ohledně zvonění
Mám problém,při menší zátěží mi zvoní motor a chci se zeptat jestli by to nemohli dělat vstřiky???bo sem byl na emisích a tam sem měl 0.68CO na volnoběh,pokud vím tak by tam mělo být tak do 0.15CO.Jestli to není tím že do spalováku valí víc benzínu a blbě to spaluje a vznikají tam detonace?Co vy na to????
druhá možnost-ojniční ložiska
Re: Dotaz ohledně zvonění
martin-red-corolla píše:Mám problém,při menší zátěží mi zvoní motor a chci se zeptat jestli by to nemohli dělat vstřiky???bo sem byl na emisích a tam sem měl 0.68CO na volnoběh,pokud vím tak by tam mělo být tak do 0.15CO.Jestli to není tím že do spalováku valí víc benzínu a blbě to spaluje a vznikají tam detonace?Co vy na to????
hodně poznáš i podle barvy svíšek
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
- martin-red-corolla
- Člen Týmu
- martin-red-corolla
- Člen Týmu
Re: Dotaz ohledně zvonění
ojnicne loziska mam napocuvane dost bohuzial a velmi zvonivy zvuk to nevydavalo, skor je to obcasne zachrapkanie alebo klopnutie pri zmene otacok (ked clovek stoji nad motorom a skusa menit otacky tak pri prudkom ubrati plynu na vysokych otackach to obcas pocut) alebo taky rapkavy zvuk pri urcitych otackach pocas jazdy (cca 3000-4000) .. aspon u mna sa to prejavovalo takto jedine, ze sa to prejavuje aj trosicku inacmartin-red-corolla píše:druhá možnost-ojniční ložiska
skuseny automechanik (bohuzial, na slovensku takych vela nie je) to odhali podla zvuku ci su to loziska alebo nieco ine
- martin-red-corolla
- Člen Týmu
opraveno
Konečně sem se na to dostal,a 4hodonovém hledání kde co a jak ,se zjistilo,že jak je těsnění na hlavě od sání,tak ve směru jízdy na pravo je vedení výfukových plynů k EGR ventilů tak na vnitřní straně se udělala trhlina o velikosti cca 1mm,u tudy to unikalo.Tak sem vyměnil těsnění a konečně je klid.