Nefungující topení + přehřívající se motor

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
thefik
Člen Týmu

Nefungující topení + přehřívající se motor

Příspěvek od thefik »

Ahoj všem,

na své Toyotě mám poměrně zajímavý problém: po nastartování se teplota motoru drží v polovině, ale po cca 10-15 kilometrech se NĚKDY motor začne přehřívat a vařit. Zdá se, že problém nesouvisí se zátěží motoru - je jedno jestli mám volnoběh nebo ne, teplota jde nahoru pořád.
Dále - trvá docela dlouho, než auto začne topit - i přesto, že je topení puštěné naplno, fouká jen studený vzduch. Vypozoroval jsem možnou souvislost, že pokud topení nefunguje, dochází k občasnému přehřívání motoru. Pokud se už jednou topení chytne, tak je chlazení OK.

Před měsícem jsem s tím byl v servise, na ohledně chadícího systému na nic nepřišli a preventivně vyměnili těstnění pod hlavou a termostat. Měl jsem 3 týdny klid, a teď už vařím zase, sakra :-(

Jakákoliv rada je vítána, předem díky !

Toyota Carina E 1,6 , rv 1996, cca 205tkm
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Aby to nebyla prasklinka v hlavě nebo křivá hlava!!!!Dobrej servis to dokáže zjistit pomocí takovýho přípravku ,který zjistí přítomnost nějakých spalin v chladicí kapalině.
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Jirka píše:Aby to nebyla prasklinka v hlavě nebo křivá hlava!!!!Dobrej servis to dokáže zjistit pomocí takovýho přípravku ,který zjistí přítomnost nějakých spalin v chladicí kapalině.
Jak se to vaření projevuje???? tak že ti de pára z pod kapoty motoru??nebo tak, že ti leze nahoru rafička ukazatele teploty?
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
thefik
Člen Týmu

Příspěvek od thefik »

Jenom rafička ukazatele - pokud jsem se dostal k blízkosti červeného pole ukazatele, tak jsem vždycky zastavil a vypnul motor. Páru od motoru jsem nezaregistroval...
Ben
Člen Týmu

Příspěvek od Ben »

Dneska se mi stalo úplně totéž: venku -13C, topení i ventilátor zapnuté na max. a stejně foukal ledový vzduch i když rafička teploty motoru byla už v červeném poli. Pak najednou klesla na normál, ale vzduch stále ledový.
Poraďte prosím!!!
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Mrkol si expanzku či ti do nej nevyhadzuje neúmerne veľa kvapaliny a následne ju nedokáže natiahnuť späť? To by potom mohol byť vrchnák s pretlakovým ventilom na chladiči....skús to čeknúť :wink:
Jo...a keď do toho budeš mrkať, čekni si rovno aj množstvo kvapaliny v chladiči :roll:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Ben
Člen Týmu

Příspěvek od Ben »

Díky za rady, nakonec to všechno bylo nedostatkem chladicí kapaliny, které se přímo do chladiče dalo nakonec dolít neuvěřitelných 1,6 litru! :shock:
Takže nevěřte expanzkám a lijte přímo do chladiče (moje zkušenost)
Teď topí naprosto perfektně!
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Tak hlavně ,že jsi na to přišel.popravdě pokud by mi chybělo v expanzce tak bych se taky nejdřív podíval do chladiče.J
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ben píše:Díky za rady, nakonec to všechno bylo nedostatkem chladicí kapaliny, které se přímo do chladiče dalo nakonec dolít neuvěřitelných 1,6 litru! :shock:
Takže nevěřte expanzkám a lijte přímo do chladiče (moje zkušenost)
Teď topí naprosto perfektně!
Pokud byla kapalina v expanzce a chyběla v chladiči, tak co nejdřív vyměň víčko chladiče. Jinak budeš brzo vařit znovu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Karel Danda
Řidič

Příspěvek od Karel Danda »

Také je dobré prověřit průchodnost hadičky, vedoucí z chladiče do expanzky. Já jí měl kdysi na Carině ucpanou sajrajtem a divil jsem se , proč mám expanzku pořád prázdnou a v chladiči kapalina je.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
Odpovědět

Zpět na „Carina“