Pískanie bŕz pri vytočenom riadení

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
paloo
Navigátor

Pískanie bŕz pri vytočenom riadení

Příspěvek od paloo »

Uz dlhsi cas ma trapi pískanie bŕzd ked doparkujem na parkovisku,idem skoro krokom a mam uplne vytovceny volant dolava-brzdy hrozne piskaju!! Mate niekto skusenost a riesenie?? Dik.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

a piskaji brzdy a nebo servo rizeni, vetsinou pri plnem rejdu piska prave servo
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Pavo.B. píše:a piskaji brzdy a nebo servo rizeni, vetsinou pri plnem rejdu piska prave servo
To je pravda, servo v krajní poloze vyluzuje zvuky - přepouští asi kapalinu přes ventil. A špatně napnutý řemen navíc v těchto polohách může začít prokluzovat a pištět.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
paloo
Navigátor

servo??

Příspěvek od paloo »

To nie,lebo to piska len pri stlacenej brzde!Len ked brzdim,nie ked otocim volant.
muco
Věčnej rejpal

Re: servo??

Příspěvek od muco »

V poho!!! Je to tým,že su tie doštičky tvrdšie a kvôli ekologii je tam niečo "škodlivého" ubraté(nerozumiem sa do toho tak,aby som to mohol vysvetliť) Oni sem-tam písknu hlavne pri dobrzdení.Ak chceš,oni ti vymenia za iné-mäkkšie,ale skôr sa opotrebuju.
Toto sa však už niekde rozoberalo
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
rama
Člen Týmu

Re: servo??

Příspěvek od rama »

muco píše:V poho!!! Je to tým,že su tie doštičky tvrdšie a kvôli ekologii je tam niečo "škodlivého" ubraté(nerozumiem sa do toho tak,aby som to mohol vysvetliť) Oni sem-tam písknu hlavne pri dobrzdení.Ak chceš,oni ti vymenia za iné-mäkkšie,ale skôr sa opotrebuju.
Toto sa však už niekde rozoberalo
s tymto problemom som bol na zaciatku / naposledy pri prvej garancke / dva krat v servise, precistili predne brzdy, odvtedy absolutny pokoj, vzdy pri navsteve servisu poziadam o precistenie prednych brzd - chcem ich mat na 100% OK, brzdim tak ako mi doporucili - normalne, ziadne setrenie a jemne dobrzdovanie, inak sa na povrchu kotucov vytvori povlak kt. sposobuje uvedeny problem. Inak samozrejme ze to moze suvisiet aj s kvalitou platniciek - urcite nedavaju na vsetky serie navlas rovnake.
YARIS 2008 - 1.0-bublifuk
Odpovědět

Zpět na „Yaris“