Jaké letní pneu

vše ohledně modelové řady Corolla
Michal_F6
Věčnej rejpal

Jaké letní pneu

Příspěvek od Michal_F6 »

Ahoj,

chtěl bych poprosit o vaše zkušenosti / názory na výběr letního obutí. Mělo by se jednat o rozměr 195/55 R16. Možností je celá řada, stejně tak cenové rozpětí je hodně široké. Hledám slušnou gumu za slušné peníze. Je to na family wagen E12 kombi.

Docela dobrou zkušenost mám s Bridgestone ER 300 Turanza, které jezdím na E11, ale nevím, třeba jsou už dneska lepší volby.

btw. ještě váhám nad disky, kde mám 2 favority, ale novým nápadům se rozhodně nebráním.

1. Obrázek

2. Obrázek

díky moc za vaše rady a postřehy

Michal
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

Podobnou (vlastně totožnou) otázku řeším zrovna taky, dokonce stejnej rozměr obutí. Podle výsledků testu v Česku rozměr 185/60 R14 H 1. Michelin EN Saver 2. Bridgestone Turanza ER300 a 3. Continental Premium-Contact2 dále GY Duragrip, Uniroyal RainExpert...
v rozměrech 205/55 R16 W 1.GY Oftigrip 2. Michelin Primacy HP 3. Continental Premium-Contact2, potom Bridgestone Turanze ER300 a Dunlop SP Sport fastresponse.

Náš rozměr boužel netestovali, špatným zdrojem informací není ani http://www.reifentest.com/

Z výše uvedeného pro mě osobně vyplývá, že oproti minulým letům už nejsou u jednotlivých značek takové rozdíly v kvalitě u gum různých rozměrů. Kromě značek Kenla, Maloya a Wanli (5,0) v podstatě na trhu nejsou špatné pneu, i Matadorky obstály na troječku (3,3); vítězové testu pak 1,9-2,0.

Na E11 jsem jezdil na matadorkách, za cenu pod 1kCZK/ks (používal jsem 175/65 R14) radši každou druhou sezonu na novejch gumách i když to není špička kvality, než se drkotat na sice kdysi perfektních michelinech, které ale po letech provozu po českých polňačkách už přecijen ztratily glanc.

Vrátím-li se k výsledkům oněch testů, pak s přihlédnutím k aktuálním cenám u mě vítězí Continental.
Budu je brat na nejlevnejsipneu.cz, kde maj do půlky března nějakou slevovou akci nebo cosi. Už jsem od tama bral gumy víckrát a vždy přišly v pořádku a "čerstvé", jednou dokonce podle DOT jen 3 týdny staré.
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

K těm elektronům, podle vkusu každého soudruha no, já bych volil ty spodní, na E12 si myslím že se hodí víc, i na kombík. A umejvat se budou též pohodlněji. Na ty druhé (1.) aby sis vzal zubní kartáček...
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

díky za odpověď. Já si taky myslím, že v těch gumách dneska už nějaký zásadní rozdíl nebude a v principu koupit vyloženě špatné pneu snad ani nejde. I když s Matodorem mám osobní zkušenost právě z E11 (předcházely ER 300) a už nikdy více. Km průběh slabý, hlučné a nedržely.

Continentaly Premium jsou super, ale zatím se tak nějak více kloním k těm Bridgestonehttp://www.pneu-servis.cz/index.php?sec ... Typ=Osobni i kvůli ceně.

No a k těm elektronům... pořád brouzdám po netu a zkouším najít nějaké fotky E12 kombi s jinými než orig elektrony. Z těch dvou se mi líbí obě varianty i když souhlasím se zmíněnými negativy té první varianty. Na druhou stranu .. ;) . .chtělo by to vidět. Není tady nějaký zručný grafik co by zvládl VT a narouboval to na nějakou E12 kombi? :D
Ducati Monster 821 - fun
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

mrkni na http://alu-kola.elektrony.cz/konfigurat ... 12%20Kombi

jinak Matador teď nabízí cosi jako "Matador MP43 RUNFLAT - Koncern Continental" alespoň cenou nad 2kCZK se to řadí o třídu výše, ale na gumách nešetřit zas na druhou stranu...
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

konfigurátory mám sjeté snad všechny co jsou dneska na netu. Bohužel mi to spíš zkomplikovaly než pomohly, protože když se mi nějaký disk líbil tak v konfigurátoru vypadal divně a naopak. V tom odkazu co jsi poslal jsou Tomasony TN3, ale na autě nic moc. Naopak ty Rondell tam nejsou :( Navíc v reálu to bude zase vypadat jinak.

S těmi Matadory máš možná recht, ale měl jsem prostě jednou nic moc zkušenost, takže jsou mimo hru. Škoda, že se nedělají v tomto rozměru Bravurisy 2, které by ze svou cenou byly bezkonkurenční.
Ducati Monster 821 - fun
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

ono ve výsledku je to jedno...stejně zevnitř z auta ty kola neuvidíš, pokud teda nebudeš jezdit cíleně kolem nějakých výloh a skleněných ploch :wink:
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

m-ira píše:ono ve výsledku je to jedno...stejně zevnitř z auta ty kola neuvidíš, pokud teda nebudeš jezdit cíleně kolem nějakých výloh a skleněných ploch :wink:
nj, ale už jen pro ten pocit, že? ;)
Ducati Monster 821 - fun
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

pokud by byl zájem o pneu Toyo R1R tak nabídky jsou zde a myslím že cena v porovnání s "bežnými" lepšími pneuškami stojí za srovnání :)

Kód: Vybrat vše

http://www.dicompracing.cz/index.php?option=com_djcatalog&view=show&cid=35&Itemid=71&layout=default
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Idaho píše:pokud by byl zájem o pneu Toyo R1R tak nabídky jsou zde a myslím že cena v porovnání s "bežnými" lepšími pneuškami stojí za srovnání :)

Kód: Vybrat vše

http://www.dicompracing.cz/index.php?option=com_djcatalog&view=show&cid=35&Itemid=71&layout=default
díky za lákavou nabídku, ale bohužel jsem nějak nenašel potřebný rozměr 195/55 R 16 a pak, pro potřeby tohoto auta možná trošku zbytečný luxus. Škoda, protože jinak jsou to super gumy za slušné peníze.
Ducati Monster 821 - fun
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

m-ira píše:K těm elektronům, podle vkusu každého soudruha no, já bych volil ty spodní, na E12 si myslím že se hodí víc, i na kombík. A umejvat se budou též pohodlněji. Na ty druhé (1.) aby sis vzal zubní kartáček...
Souhlasím, mě se na E12 kách líběj disky s menším počtem loukotí.
Corolla 1.4 16V 55 prodána
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

spokojenej jsem byl s Donlop SP sport a příští pneu bude zase to samé.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Lipák píše:
m-ira píše:K těm elektronům, podle vkusu každého soudruha no, já bych volil ty spodní, na E12 si myslím že se hodí víc, i na kombík. A umejvat se budou též pohodlněji. Na ty druhé (1.) aby sis vzal zubní kartáček...
Souhlasím, mě se na E12 kách líběj disky s menším počtem loukotí.
nj, jenže ono to vždycky neplatí. Hodně záleží na velikosti. Nicméně uznávám, že ty no2. budou asi lepší volba (levnější určitě).

nemáte někdo zkušenost s Michelin Energy? Jinak půjdu asi do těch Bridgestone... nebo Dunlop? Ach jo, kdo říká, že mít výběr je fajn? :shock: :D

btw. teď jsem zjistil, že moje zimáky už další zimu nepřežijou, tak je asi dojezdím v létě, čili koupě se odkládá.
Ducati Monster 821 - fun
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Michal_F6 píše: nemáte někdo zkušenost s Michelin Energy?
Podle testu v rozměru 205/55 R16 jsou na mokru nic moc, obzvláště co se brzdné dráhy týče. Tu měli Energy Saver o 2,6 metru delší než Michelin Primacy HP a o 7,6 metru delší než Pirelli P7 (nejlepší v brzdné dráze na mokru v testu). Je to hold daň za malý valivý odpor
Navíc v testu hlučnosti byli při rychlosti 80 km/h nejhlučnější pneu v testu (při rychlosti 50 km/h byli pro změnu jedny z nejtišších :? ).
Osobně bych vybíral mezi Continental a Bridgestone.

Odkaz na ten test:
http://reif.ueuo.com/autobild2009s.htm
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Kubikula
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubikula »

Michelin Energy Saver jsem měl na své E12 když jsi ji koupil. Už nikdy mi to na auto nesmí. Hlučný až běda, a jak začně pršet jde to s bržděním a držemín stopy z kopce. Při vydatným dešti rády sklouznou. Z mého pohledu nepoužitelné pneu.

Nemáte někdo zkušenost s pneu Goodyear EXCELLENCE ?
Odpovědět

Zpět na „Corolla“