Podobnou (vlastně totožnou) otázku řeším zrovna taky, dokonce stejnej rozměr obutí. Podle výsledků testu v Česku rozměr 185/60 R14 H 1. Michelin EN Saver 2. Bridgestone Turanza ER300 a 3. Continental Premium-Contact2 dále GY Duragrip, Uniroyal RainExpert...
v rozměrech 205/55 R16 W 1.GY Oftigrip 2. Michelin Primacy HP 3. Continental Premium-Contact2, potom Bridgestone Turanze ER300 a Dunlop SP Sport fastresponse.
Náš rozměr boužel netestovali, špatným zdrojem informací není ani
http://www.reifentest.com/
Z výše uvedeného pro mě osobně vyplývá, že oproti minulým letům už nejsou u jednotlivých značek takové rozdíly v kvalitě u gum různých rozměrů. Kromě značek Kenla, Maloya a Wanli (5,0) v podstatě na trhu nejsou špatné pneu, i Matadorky obstály na troječku (3,3); vítězové testu pak 1,9-2,0.
Na E11 jsem jezdil na matadorkách, za cenu pod 1kCZK/ks (používal jsem 175/65 R14) radši každou druhou sezonu na novejch gumách i když to není špička kvality, než se drkotat na sice kdysi perfektních michelinech, které ale po letech provozu po českých polňačkách už přecijen ztratily glanc.
Vrátím-li se k výsledkům oněch testů, pak s přihlédnutím k aktuálním cenám u mě vítězí Continental.
Budu je brat na nejlevnejsipneu.cz, kde maj do půlky března nějakou slevovou akci nebo cosi. Už jsem od tama bral gumy víckrát a vždy přišly v pořádku a "čerstvé", jednou dokonce podle DOT jen 3 týdny staré.