Ach to dílenské zpracování !

vše ohledně modelové řady Corolla
PavelN
Člen Týmu

Ach to dílenské zpracování !

Příspěvek od PavelN »

Pozítří mě končí záruka no vozítko :evil: Dnes jsem ještě uplatňoval výměnu nefunkčního podsvětlení regulace větrání, což bylo vyměněno je za cenu žárovek. Dokonce odešly led diody na regulátoru světel a pravého předního okna, což se řeší výměnou celého dílu, což jsem nebyl ochoten platit. Ještě me napadlo vypodložit celou palubní desku, protože co vyluzuje za zvuky po nerovnostech je děs běs a hrůza. No nešl jsem do toho, protože by přátelé v Toyotě měli rozdělaný vůz pár dnů a to si nemohu dovolit. Po pravdě řečeno, celkové dílenské zpracování toho mého kusu je hodně špatné. Snad se to vyváží dlouholetou neporuchovostí, což byl důvod výběru téhle značky. Hold něco za něco :lol:
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

To máš E12, bo 15?
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Ahold píše:To máš E12, bo 15?
Z bláta do louže :D
Holomek!
žaky
Člen Týmu

Příspěvek od žaky »

Made in japan...............................
to všechno vódnés čas.................. :mad:
ex E 9
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Rampo, zlaté E10-ky, že? Tam ani po těch letech nic neskřípe, pouze spolujezdcovo křeslo asi vevnitř trochu rezne a vrže, potvora jedna :-) A ano, made in Japan!
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

CharlieCh píše:Rampo, zlaté E10-ky, že? Tam ani po těch letech nic neskřípe, pouze spolujezdcovo křeslo asi vevnitř trochu rezne a vrže, potvora jedna :-) A ano, made in Japan!
Ale jo, občas něco zaskřípe, ale hlavně díky tomu, že sem to měl xkrát rozdělaný :D, ale přednostně jenom v zimě na špatné silnici... Jo sedadla sem už taky řešil, stačily 2 starý utěrky a 2 hodinky času :D, pohodlím je ale E10 před E12, u tebe si tím buď jist ještě jednou tolik :wink:
Holomek!
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Rampa89 píše:...Jo sedadla sem už taky řešil, stačily 2 starý utěrky a 2 hodinky času :D ...
Prozraď víc, já skutečně z křesla slyším vrzání dvou drátů se o sebe třoucích, stačí křeslo vyndat a vypodložit? Promazat?

Apropo, pohodlí mám možnost srovnávat mezi Yarouškem a Rollkou a naprosto ti dávám za pravdu...bohužel sportovní ráz se z těchto nových autíček vytratil
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

CharlieCh píše:
Rampa89 píše:...Jo sedadla sem už taky řešil, stačily 2 starý utěrky a 2 hodinky času :D ...
Prozraď víc, já skutečně z křesla slyším vrzání dvou drátů se o sebe třoucích, stačí křeslo vyndat a vypodložit? Promazat?

Apropo, pohodlí mám možnost srovnávat mezi Yarouškem a Rollkou a naprosto ti dávám za pravdu...bohužel sportovní ráz se z těchto nových autíček vytratil
Sedadla musí ven, pak odšroubuješ to oplastování po stranách, hned pod tím už jsou šrouby držící kovovou vanu sedáku, taky odšroubuješ a vytáhneš z rámu, pak už jenom musíš kleštěma oddělat cvočky co drží potah a mezi molitan a kovovou vanu sem dal ten starej ručník, taky sem ho nechal přečuhovat pod potah, kde jsou šrouby, který to drží v tom celkovým rámu s kolejnicema atd. Dělal sem to někdy na pozdim, obě přední a je po starostech.

V E12 jsou mnohem měkčí, prvních pár km se ti to zdá pohodlnější, ale pak zjistíš, že i když to má nejvyšší výbavu, tak tomu nenastavíš bederní opěrku a aby sis opřel hlavu, tak tě to začne tlačit do zad a ta opěrka ani není nastavitelná, takže máš hlavu zakloněnou dozadu.
Holomek!
andy.gee
Řidič

hm

Příspěvek od andy.gee »

no to dielenske spracovanie sa stale zhorsuje :cry:

minuly tyzdne som bol v salone Toyoty aby som si pozrel E15tku a aj zopar inych modelov a bol som zhrozeny

ze E15 made in Juhoafricka Republika .. :? a este k tomu hrozne spracovana, zvonku super, zatvaranie kufra, dveri ladne .. vsetko super

ale tie plasty vnutri .. katastrofa, fakt Auris bol lepsie spracovany dnu ako Corolla (a vzadu mal ovela viac miesta)

ale zase taky avensis bol uz OK, nehovoriac o modeloch, ktore ostali Made in Japan ako napr. RAV4 (ta uz bola fakt unikatna zvonku aj vnutri)
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

CharlieCh píše:Rampo, zlaté E10-ky, že? Tam ani po těch letech nic neskřípe, pouze spolujezdcovo křeslo asi vevnitř trochu rezne a vrže, potvora jedna :-) A ano, made in Japan!
Už zas to vrzání, já nevím co s tím furt máte mě E12 :inlove:

(152000km) nevrže a nevrže!!! :lol: stejně jako E10 ,ale na rozdíl od E10 je o móóc :choon: tišší a i díry přejíždí o něco lépe. Také zatím bez poruchy stejně jako E10 , rychle to musím zaklepat :)
Corolla 1.4 16V 55 prodána
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
Lipák
Člen Týmu

Re: hm

Příspěvek od Lipák »

andy.gee píše:no to dielenske spracovanie sa stale zhorsuje :cry:

minuly tyzdne som bol v salone Toyoty aby som si pozrel E15tku a aj zopar inych modelov a bol som zhrozeny

ze E15 made in Juhoafricka Republika .. :? a este k tomu hrozne spracovana, zvonku super, zatvaranie kufra, dveri ladne .. vsetko super

ale tie plasty vnutri .. katastrofa, fakt Auris bol lepsie spracovany dnu ako Corolla (a vzadu mal ovela viac miesta)

ale zase taky avensis bol uz OK, nehovoriac o modeloch, ktore ostali Made in Japan ako napr. RAV4 (ta uz bola fakt unikatna zvonku aj vnutri)
Souhlasím Auris má opravdu hrozné ty plasty uvnitř a úplně mě odrovnalo to ovládání PP kolíčkem na budíku.Palubka E12 je hezčí.Ale letošní model už kolíček nemá a mám dojem že i má měkčenou palubku.
Corolla 1.4 16V 55 prodána
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Lipák píše:
Už zas to vrzání, já nevím co s tím furt máte mě E12 :inlove:

(152000km) nevrže a nevrže!!! :lol: stejně jako E10 ,ale na rozdíl od E10 je o móóc :choon: tišší a i díry přejíždí o něco lépe. Také zatím bez poruchy stejně jako E10 , rychle to musím zaklepat :)
Já to mám taky tak, 160tkm a jak lidi straší vrzajcí palubní deskou tak já nic neslyším. Možná to někdo předemnou už opravil, netuším. Jinak s pohodlím, nevím jak E10, ale já ty sedačky mám docela tvrdé. Nepříjemně se v nich sedělo než sem našel tu správnou polohu, jinak ta opěrka mě taky občas štve, ale aspon zavolantem neusnu.
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Asi tě povozím v mojem skřipadle :D
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko :P "Jsem rozenej tuner" :D

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli :D
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Asi tě povozím v mojem skřipadle :D
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko :P "Jsem rozenej tuner" :D

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli :D
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Mazi : ty mas divny auto =D =D ..furt nekde neco =D u tebe by nebylo na skodu ji celou rozebrat a zas dat dohromady =D a peclive =D ... kdo vi co se s ni delo pred tebou =D
Ja si na E10 nemuzu stezovat,zadny skripani nic =D a pohodlicko super (dostala ted sedacky z Cerese, ktery maj lepsi bocni vedeni a sou z mikroplyse =D bo jak se to pise =D )
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“