E-10 Olej
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
zkontrolovat jestli nekde netece - spatne dotazeny sroub, olej. filtr , spatne tesneni pod vikem ventilu , spatny chladic oleje ( jestli je ) , a pokud nic z toho si nezaznamenal
tak je moznost pres pistni krouzky a nebo gufera ventilu , oboji je spatne , schvalne to zkus pozorovat , oboji je totiz na rozebrani motoru
kolik si najel za ty 4 tydny ? meril jsi to ve stejnych podminkach , napr. po jizde muze olej chvily stekat, a urcita odchylka pri mereni se taky muze projevit
tak je moznost pres pistni krouzky a nebo gufera ventilu , oboji je spatne , schvalne to zkus pozorovat , oboji je totiz na rozebrani motoru
kolik si najel za ty 4 tydny ? meril jsi to ve stejnych podminkach , napr. po jizde muze olej chvily stekat, a urcita odchylka pri mereni se taky muze projevit
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Díky za radu teď jsem se byl dívat a nikde nic a ji když jsem to nechal i ustálit tak je to na těch asi odhadem třičtvrťe rysky uvidím dneska jak pojedu do práce tak dám pod auto v práci papír a uvidím večer jestli mi něco tečePavo.B. píše:zkontrolovat jestli nekde netece - spatne dotazeny sroub, olej. filtr , spatne tesneni pod vikem ventilu , spatny chladic oleje ( jestli je ) , a pokud nic z toho si nezaznamenal

-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec, přidám se k již založenýmu tématu bo mi jde o uplně to stejny. Mám E10 1,6 má nalítáno podle tachecu nějakejch 157500. podle toho jak je auto zachovaly bych si troufl tvrdit ze to odpovida. při 150tis sem měnil olej+filtr. Potom jsem jen jezdil a nejak moc se o to nestaral. Při 155tis sem dolejval skoro 2 litry oleja což mě sakra hodne překvapilo. Měl jsem i tu merku kratkou. no a minulou sobotu jsem na to radsi mrknul bylo tam tech 157 500km no a zase jsem musel dolejt prez litr oleja. Přijde mi že se to ztraci čim dal rychleji a navic od jiste doby mi přijde že je to auto zdechly. Celkem me ta spotřeba oleje sere bo bracha ma E11 1,4 a jestli se mu za celej interval vymeny oleje strati 1dcl tak hodně a přijde mi že mu to jezdi lip než mě. Nevi někdo na kolik by přislo to pretesneni motoru? krouzky ventily? jedna se mi jen o material pracu samodomo.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
tak prvne si nech zmerit tlaky a z toho vyjdi , prace samodomo je dobra - jen nechat prebrousit hlavu kdyz se bude davat nove tesneni , jinak cenu na material muzes poslat poptavku uzivateli IdahoMr.Loko píše:Zdarec, přidám se k již založenýmu tématu bo mi jde o uplně to stejny. Mám E10 1,6 má nalítáno podle tachecu nějakejch 157500. podle toho jak je auto zachovaly bych si troufl tvrdit ze to odpovida. při 150tis sem měnil olej+filtr. Potom jsem jen jezdil a nejak moc se o to nestaral. Při 155tis sem dolejval skoro 2 litry oleja což mě sakra hodne překvapilo. Měl jsem i tu merku kratkou. no a minulou sobotu jsem na to radsi mrknul bylo tam tech 157 500km no a zase jsem musel dolejt prez litr oleja. Přijde mi že se to ztraci čim dal rychleji a navic od jiste doby mi přijde že je to auto zdechly. Celkem me ta spotřeba oleje sere bo bracha ma E11 1,4 a jestli se mu za celej interval vymeny oleje strati 1dcl tak hodně a přijde mi že mu to jezdi lip než mě. Nevi někdo na kolik by přislo to pretesneni motoru? krouzky ventily? jedna se mi jen o material pracu samodomo.
ja mam ten tvuj motor 1,6 v celice a taky spotreba oleje na 10tis. takrka nulova a to ma o 100tis. vic , i kdyz puvodni byl zadrenej na klice taky z nedostatku oleje
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
dolevat nemusi ale mel by ho vymenit , jak pisem po roce , i kdyz kazdy je strujcem vlastniho stesti1.3 55kw píše:Třeba taťka ten má Mazda121 a už ji mám asi 1 a půl a za tu dobu nikdy nedoléval olej.Což já vůbec nechápu?

treba otec jezdi s firemni fabii , asi 2,5 roku , najeto 250tis. a pri nejkych 180 zacla uzravat olej , do ty doby v pohode a pak zjistil ze by mel dolit , nevim kolik jsou u tehle naftaku ty jejich vymeny ale asi ty longlife 30tis. moc casto tam nejezdi
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
presne to nevim, hlavne rozdil na jednotlivych by nemel byt vyssi nez 0,5 ( a ted nevim ceho ale asi baru ) myslim ze je to od cca 12 mene , treba 11,5 , myslim ze by mely bat nad 10 ale to hadamMr.Loko píše:a nepamatujes si presne kolik to ma mit tlaky?
Ja jsem dával do 4E-FE Castrol Magnatec 10W-40 a za deset tisic kilaku jsem doleval litr. Nechal jsem si poradit od Idaha a dal tam Motul 10W-40 a za asi 4000km to na merce kleslo asi ot 3-4mm. Zkusil bych vyzkouset jinej olej, nez se zacne hrabat v motoru:-)
Toyota Corolla liftback 1.3 16V 65kw rv. 1994 - bohužel po nehodě minulost 
Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD

Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD