E-10 Olej

vše ohledně modelové řady Corolla
1.3 55kw
Manager Týmu

E-10 Olej

Příspěvek od 1.3 55kw »

Hojte,připadá mi že mi teďka auto žere více oleje asi před 4 týdny jsem doleval oleje a už tam skoro třičtvrťe čím to může být?Co by potřebovalo vyměnit?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

zkontrolovat jestli nekde netece - spatne dotazeny sroub, olej. filtr , spatne tesneni pod vikem ventilu , spatny chladic oleje ( jestli je ) , a pokud nic z toho si nezaznamenal

tak je moznost pres pistni krouzky a nebo gufera ventilu , oboji je spatne , schvalne to zkus pozorovat , oboji je totiz na rozebrani motoru

kolik si najel za ty 4 tydny ? meril jsi to ve stejnych podminkach , napr. po jizde muze olej chvily stekat, a urcita odchylka pri mereni se taky muze projevit
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Pavo.B. píše:zkontrolovat jestli nekde netece - spatne dotazeny sroub, olej. filtr , spatne tesneni pod vikem ventilu , spatny chladic oleje ( jestli je ) , a pokud nic z toho si nezaznamenal

tak je moznost pres pistni krouzky a nebo gufera ventilu , oboji je spatne , schvalne to zkus pozorovat , oboji je totiz na rozebrani motoru

kolik si najel za ty 4 tydny ? meril jsi to ve stejnych podminkach , napr. po jizde muze olej chvily stekat, a urcita odchylka pri mereni se taky muze projevit
Díky za radu teď jsem se byl dívat a nikde nic a ji když jsem to nechal i ustálit tak je to na těch asi odhadem třičtvrťe rysky uvidím dneska jak pojedu do práce tak dám pod auto v práci papír a uvidím večer jestli mi něco teče :) no doufám že :(.
bajla
Člen Týmu

Příspěvek od bajla »

na papiri nemusi byt nic aj ked bude nekde vadne tesnei moze to byt jen na kousko kde to bude slzit mne to tak delalo treba prejit motor jestli nekde neni mastnota kde by nemnela byt
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

bajla píše:na papiri nemusi byt nic aj ked bude nekde vadne tesnei moze to byt jen na kousko kde to bude slzit mne to tak delalo treba prejit motor jestli nekde neni mastnota kde by nemnela byt
To jsem se právě díval a nikde jsem nic neviděl .
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

no zkus proste sledovat, snad je jen neco blbe dotazeny a netece tam kam by nemel :wink: dej vedet jak jsi dopadl
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Mr.Loko
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Loko »

Zdarec, přidám se k již založenýmu tématu bo mi jde o uplně to stejny. Mám E10 1,6 má nalítáno podle tachecu nějakejch 157500. podle toho jak je auto zachovaly bych si troufl tvrdit ze to odpovida. při 150tis sem měnil olej+filtr. Potom jsem jen jezdil a nejak moc se o to nestaral. Při 155tis sem dolejval skoro 2 litry oleja což mě sakra hodne překvapilo. Měl jsem i tu merku kratkou. no a minulou sobotu jsem na to radsi mrknul bylo tam tech 157 500km no a zase jsem musel dolejt prez litr oleja. Přijde mi že se to ztraci čim dal rychleji a navic od jiste doby mi přijde že je to auto zdechly. Celkem me ta spotřeba oleje sere bo bracha ma E11 1,4 a jestli se mu za celej interval vymeny oleje strati 1dcl tak hodně a přijde mi že mu to jezdi lip než mě. Nevi někdo na kolik by přislo to pretesneni motoru? krouzky ventily? jedna se mi jen o material pracu samodomo.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Mr.Loko píše:Zdarec, přidám se k již založenýmu tématu bo mi jde o uplně to stejny. Mám E10 1,6 má nalítáno podle tachecu nějakejch 157500. podle toho jak je auto zachovaly bych si troufl tvrdit ze to odpovida. při 150tis sem měnil olej+filtr. Potom jsem jen jezdil a nejak moc se o to nestaral. Při 155tis sem dolejval skoro 2 litry oleja což mě sakra hodne překvapilo. Měl jsem i tu merku kratkou. no a minulou sobotu jsem na to radsi mrknul bylo tam tech 157 500km no a zase jsem musel dolejt prez litr oleja. Přijde mi že se to ztraci čim dal rychleji a navic od jiste doby mi přijde že je to auto zdechly. Celkem me ta spotřeba oleje sere bo bracha ma E11 1,4 a jestli se mu za celej interval vymeny oleje strati 1dcl tak hodně a přijde mi že mu to jezdi lip než mě. Nevi někdo na kolik by přislo to pretesneni motoru? krouzky ventily? jedna se mi jen o material pracu samodomo.
tak prvne si nech zmerit tlaky a z toho vyjdi , prace samodomo je dobra - jen nechat prebrousit hlavu kdyz se bude davat nove tesneni , jinak cenu na material muzes poslat poptavku uzivateli Idaho

ja mam ten tvuj motor 1,6 v celice a taky spotreba oleje na 10tis. takrka nulova a to ma o 100tis. vic , i kdyz puvodni byl zadrenej na klice taky z nedostatku oleje
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

MiTMaN píše:no zkus proste sledovat, snad je jen neco blbe dotazeny a netece tam kam by nemel :wink: dej vedet jak jsi dopadl
Jj budu teď to nechám 14 dní a p=ak se podívám :) jsem zvědavý.
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Třeba taťka ten má Mazda121 a už ji mám asi 1 a půl a za tu dobu nikdy nedoléval olej.Což já vůbec nechápu?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

1.3 55kw píše:Třeba taťka ten má Mazda121 a už ji mám asi 1 a půl a za tu dobu nikdy nedoléval olej.Což já vůbec nechápu?
dolevat nemusi ale mel by ho vymenit , jak pisem po roce , i kdyz kazdy je strujcem vlastniho stesti :wink:

treba otec jezdi s firemni fabii , asi 2,5 roku , najeto 250tis. a pri nejkych 180 zacla uzravat olej , do ty doby v pohode a pak zjistil ze by mel dolit , nevim kolik jsou u tehle naftaku ty jejich vymeny ale asi ty longlife 30tis. moc casto tam nejezdi
Mr.Loko
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Loko »

a nepamatujes si presne kolik to ma mit tlaky?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Mr.Loko píše:a nepamatujes si presne kolik to ma mit tlaky?
presne to nevim, hlavne rozdil na jednotlivych by nemel byt vyssi nez 0,5 ( a ted nevim ceho ale asi baru ) myslim ze je to od cca 12 mene , treba 11,5 , myslim ze by mely bat nad 10 ale to hadam
Mr.Loko
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Loko »

tak maji vsechny 10,5 dalsi postup?:D
georgin
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgin »

Ja jsem dával do 4E-FE Castrol Magnatec 10W-40 a za deset tisic kilaku jsem doleval litr. Nechal jsem si poradit od Idaha a dal tam Motul 10W-40 a za asi 4000km to na merce kleslo asi ot 3-4mm. Zkusil bych vyzkouset jinej olej, nez se zacne hrabat v motoru:-)
Toyota Corolla liftback 1.3 16V 65kw rv. 1994 - bohužel po nehodě minulost :-(
Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD
Odpovědět

Zpět na „Corolla“