Kouření motoru D-Cat

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Craken píše:co je CCo? mam Avensis 2,2 D4D 150 HP, r.v. 2006, 2AD - FTV... tyka sa to aj mna?
Máš model ADT251 a jseš v uvedeném časovém rozmezí, pokud víceméně sedí i VIN podle toho bulettinu, tak nejspíš ano. Přesnou informaci ti dle VINu dají v Toyotě.

Co je CCo nevím, možná je to "obyč" katalyzátor.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

DieselCat píše:děkuji za informaci,předpokládám že se jedná o nahrání novoho softwaru do řídí jednotky.Toto mě dělali je to asi měsíc zpátky a nic. Trochu mě teda udivilo,že by to mělo bý zdarma,jelikož já jsem za to platil kolem 1500Kč. A to jsem měl servis kam jezdím za velice vstřícný a solidní :( Takže ted nevím,co si o tom mám myslet :roll: .Jinak je jasné,že mě to nemohlo ....
Možná si to v tu chvíli neuvědomili, dle toho bulletinu by to nahrání mělo být do srpna 2011 zdarma :?
Obrázek
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

Přesnou informaci ti dle VINu dají v Toyotě.
a to im mozem s kludom anglicana ukazat a pozadovat o update SW ? :)
len aby ma neposlali niekam... :)
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

saab píše:U vozů s filtrem zkuste nejdříve aktualizaci ECU, byla na to svolávačka:
http://techdoc.toyota-europe.com/toms_c ... E-0616.pdf

BTW: pokud máte Avensise vyrobeného mezi 20.10.2008 až 27.11.2008, tak si zajeďte vyměnit štítek VIN :shock:

http://techdoc.toyota-europe.com/toms_c ... 3E-061.pdf

plati toto v celej europe? alebo ma poslu do riti lebo to je proste ceska pozvanka ? mate niekto slovensku verziu ?
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

Mozem s kludom povedat ze to dymi o dost menej ... na kratke jazdy oproti chladnej zime to robi mozno len na kazdu 3tiu jazdu takze pravdepodobne to je ozaj tym ze v chladom pocasi + klimatizacia potrebuje ten filter precistit castejsie ... Aj to dymenie je ovela kratsie ako v zime
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

z inej diskusie tuto na fore:

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... highlight=

doporucujem si precitat stranu 18 o D-CAT a jeho funkcnosti ... Ja myslim ze to presne splna to co to robi u mna ...
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

presne aj u mna. len sa cudujem ze ten cistiaci cyklus sa castejsie spusta v zimnom obdobi. Kedze teplota vyfukovych plynov sa vtedy na kratku dobu zvysi, je to vidno kedze vonku je zima. Mozno v lete si to iba nevsimame lebo to nevidime :-)
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Craken píše: a to im mozem s kludom anglicana ukazat a pozadovat o update SW ? :)
len aby ma neposlali niekam... :)
Ano, klidně jim to ukaž a pak ti to buď zaktualizují nebo tě pošlou někam :D
Nic horšího se nestane :wink:
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

feronovak píše:plati toto v celej europe? alebo ma poslu do riti lebo to je proste ceska pozvanka ? mate niekto slovensku verziu ?
Je tam uvedeno "Dotčená oblast: Pracovní oblast společnosti Toyota Motor Europe", takže to platí pro celou Evropu. Na té stránce je to v různých jazycích (bohužel ve slovenštině ne).
Přehled svolávaček je na http://techdoc.toyota-europe.com kde si vlevo vybereš jazyk a pak se proklikáš (v češtině) přes Oprava --> Informace o servisní akci
Obrázek
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

tak sa u nas opat ochladilo, a ranna cesta do prace pripominala cestu traktora na pole :-(
Mirek-Langr
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek-Langr »

No nevím jak vy, ale auto mám pouze krátce a nerad bych se ho zbavoval. Všiml jsem si, že když natankuji u Shell, tak to kouří častěji a mohutněji. Navíc je to takový spíš černý dým. Verva kouřila míň a spíš namodrale. To jen takový můj postřeh, když je zima.
Toyota Avensis kombi 2.2 D-CAT
Tošin
Člen Týmu

Stejný problém

Příspěvek od Tošin »

Zdravím,

tak mám úplně stejnej problém na RAVce D-CATu. Kouří až fuj a nikdo není schopnej říct, co tomu je. A taky mi žere jak protržená. Umí jet za 7,5 i při 150km/h na dálnici (už jsem tak najel stovky kilometrů), ale to jen velmi zřídka, pač normálně žere kolem 9,5-10,5 kombi, na dálnici při 120 km/h na rovince klidně i 14l. Při konstantním držení pedálu plynu v nějaké poloze na rovince mi aktuální spotřeba po zahřátí motoru lítá mezi normální hodnotou a hodnotou o cca 4-6 litrů vyšší, než by měla být, pač ať mi nikdo netvrdí, že v dědině po rovině při 60km/h může žrát třeba i 12l. Když má totiž zrovna den, vím, že tu samou rovinu umí jet za 4-5l.

Viz můj příspěvek
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 158#139158

Nespojíme se všichni s tímto problémem a nezajistíme další svolávací akci Toyoty?Smile

Jirka
Tošin - RAV4 2,2 D-CAT 130 kW r.v. 2007
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

Tosin, mrkni hore, co vsetko vymenili na mojom aute.

Pomohlo to, dym je prec. Oni tvrdia, ze su to piestne kruzky a maju s tym skusenost.

Ja si ale myslim, ze toho vymenili az prilis a problemova bude iba niektora cast. Sikovny mechanik by na to mohol prist. Ak je problem v piestnom kruzku, da sa laparoskopicky zmerat kompresia a tak na to prist.

Ak to bol je len filter, tak..

Daj potom vediet.
Corolla Verso D-CAT 130kw
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

no niekedy staci natankovat nieco lepsie, co sa potvrdilo dnes u mna. Vcera som natankoval namiesto Diesel Extra na Shell plnu nadrz V-power, pojazdil s tym par kilometrov aby sa ten cistiaci cyklus DPNR spustil a mal cas aj uspesne dokoncit (15-20 minut konstantnej jazdy) a dnes rano pri podobnych podmienkach ako vcera a predvcerom mi to nedymi.

Asi zacnem skusat ktora nafta je na Slovensku najsetrnejsia k nasim D-CATom, kedze podla vyrobcu ma to byt nafta s obsahom siry mensim ako 50mg na liter.
Mirek-Langr
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek-Langr »

jojo, tak to taky potvrzuji. Obyčejná nafta od shellu, stojí za ...., hodně to kouří. No a ještě na tom má podíl vytáčení motoru, když se auto podtáčí, kouří to víc a častěji.
Toyota Avensis kombi 2.2 D-CAT
Odpovědět

Zpět na „Avensis“