Tak nevím, je pravda, že většinou mám min. z poloviny naloženo a v létě puštěnou klimu, ale na dálnici se při 150 km/h pod 7l nedostanu ani za boha, spíš tak k 8l. Pod 7 to zvládám akorát na okreskách. Rekord byl teď v zimě na sněhu, kdy jsem jel 300 km v kuse po zasněžené silnici, to jsem měl tak těch 6l, jelikož sem plyn odměřoval skutečně hoooodně opatrně. Je ale fakt, že z hlediska jízdního stylu na spotřebu kašlu, jezdím na pohodu.OndraS píše:Tak to je pekne - to j jasem na tom presne naopak se stejnou Toyo, ale s 1598ccm - tj dlohodoby primer courani po meste a okoli za 7 - 7.5l a na dalnici (140-160) se dosatnu v lete pod 6l. V zimne spis 6.5.Jolly píše: ... Umím s ní po dobrých cestách jezdit (když nespěchám) hravě za 6l/100km. Naopak když valím po dálnici,tak udržím v pohodě auto v rytmu 170-180km/h v pohodě a jsem těsně nad 7l/100km![]()
Takze to presne odpovida predpokladu.
S 1.6 sje mspokojeny, ale s Jollym nemuzu souhlasit v tom "tahu dospodu".
Mel jsme leta klasicky karbec - 1.6 Golf II a ten teda tahal odsppodu fest - klidne i natunence, ale ve vyssich otackach a pri 100+ se uz vykon ztracel, zati spotreba naopak)
Slysim ventily pri jizde...
Corolla Combi E11 1.6, 4A-FE, r.v. 97
podřazování v obci
Že mají tyhle motory rádi otáčky, to vim taky, ale myslel jsem spíš, že třeba vjedeš do vesnice, která má dvěstě metrů a výjezd z ní je do kopce, tak se mi prostě někdy nechce podřadit až na trojku, tak tam nechám tu čtyřku, no a z těch šedesáti pak zrychluješ zase na konci té vesnice na čtyřku, no a někdy tam toho plynu dáš prostě málo a ty ventily ti zaprostestujou, pak teda logicky musíš dát spojku a něco s tím udělat....