otazka na toyotu corollu kombi1.6 z 2007 z AAAAuto.cz

vše ohledně modelové řady Corolla
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: andy:

Příspěvek od Ivan.66 »

mangas píše:Dik za radu; cital som o tychto problemoch s naftou, a preto som premyslal aj o benzine (mam teraz mazdu 6 diesel z 2000) kvoli moznym nepredvidanym vydavkom v podobobe noveho turba ci vstrekov common railu, ale ako som prave zistil, mam docela dobre kontakty na servis, tak to asi risknem s tou naftou. Mimochodom - tie aditiva do nafty na cistenie vstrekovacov nefunguju?
Aditiva fungujou, ale problem byva v nedostatecne mazivosti nafty, z toho duvodu se pridiraji trysky a cerpadlo vznikaji mikroskopicke pilinky ktere zasvini cely palivovy okruh a pak se to samozrejme kousne vsechno.Zeptej se nejakyho majitele fokuse s common railem,ti by mohli vypravet.
Aditivem zvysujes cetanove cislo i mazivost nafty,Ja do nafty pridavam jeste kvalitni olej do dvoutaktu tak deci na nadrz a zatim musim zaklepat.Corolla ma skoro 200 000 a zatim v poho.A s ex corollou jsem najezdil 180 000,ale tam to bylo jeste cerpadlo-tryska.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

Kudl: jn to jsem taky slyšel...od kamoša co dělá v servisu...baba si urazila zrcátko a elého kíče na silnici...:-D
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
mangas
Člen Týmu

vyriesene

Příspěvek od mangas »

tak som to nakoniec ukoncil kupou toyoty avensis combi 2007 2.2 verziu 110 kW.. idem si po nu v piatok, tak dufam, ze budem spokojny.. vyzera dobre
Toyota Avensis, 2007, 2.2 D-4D, 110 kw
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: vyriesene

Příspěvek od awe_cz »

mangas píše:tak som to nakoniec ukoncil kupou toyoty avensis combi 2007 2.2 verziu 110 kW.. idem si po nu v piatok, tak dufam, ze budem spokojny.. vyzera dobre
Gratuluju. pred mesicem jsem koupil skoro totez (akorat 130kW verzi).
mangas
Člen Týmu

a si spokojny?

Příspěvek od mangas »

Tak gratulujem :-) Som to auto kupil na viac rokov, tak dufam, ze ma nezradi, ked tak citam skusenosti niektorych pouzivatelov s CR, tryskami, turbom ci filtrami, tak ma trochu mrazi.. po zaplateni vyse 13 euro mi moc penazi neostalo.
andy.gee
Řidič

Re: vyriesene

Příspěvek od andy.gee »

mangas píše:tak som to nakoniec ukoncil kupou toyoty avensis combi 2007 2.2 verziu 110 kW.. idem si po nu v piatok, tak dufam, ze budem spokojny.. vyzera dobre

gratulujem 8) prajem vela stastnych km

ohladom turba by som sa az tak nebal (v toyote take turbo stoji vela ale pokial viem daju sa zohnat ine, ktore pasuju na 100% a stoja ovela menej) .. skor by ma trapila kvalita nafty

zalezi kde byvas, ak si napr. z blavy tak by som tankoval iba v rakusku

EDIT: vidim, ze si z blavy tak mas velku vyhodu :roll: tankuj v rakusku a problemy so vstrekovacmi atd. ta podla mna nestretnu
mangas
Člen Týmu

Příspěvek od mangas »

diky... a teda, prosim Ta, v tom Rakusku by si aku naftu odporucil? (teda pumpu)
andy.gee
Řidič

diesel

Příspěvek od andy.gee »

mangas píše:diky... a teda, prosim Ta, v tom Rakusku by si aku naftu odporucil? (teda pumpu)
konkretne ti neporadim lebo som z opacneho konca rebupliky, rakusko odporucam kvoli tomu, ze maju podla mnohych kvalitnu naftu (taktiez mhohi servisaci, ktori rozoberaju motory sa vyjadrili, ze kto tankoval nonstop v rakusku mal ovela menej zababrany motor ako ti co tankovali u nas)

podla mna bezne znacky ako shell a pod. tam budu mat dobru naftu

mozem ti zistit aj presnejsie, ozvem sa sestre, ktora tam byva v BA nech sa popyta kolegov napr. ak by si chcel
mangas
Člen Týmu

Příspěvek od mangas »

OK, dakujem pekne za ochotu.
andy.gee
Řidič

hm

Příspěvek od andy.gee »

no vela som toho nezistil, akurat, ze smerom na Pandorf je Shell-ka

najlepsie asi bude sa prieviezt a popozerat sa

ide v podstate o to, ze drviva vacsina slovenskych benziniek bez ohladu na znacku ma naftu od slovnaftu a slovnaft berie ropu z ruska

o rakusanoch som sa docital, ze beru ropu z inych rafinerii a to bude asi hlavnym faktorom kvality nafty
Odpovědět

Zpět na „Corolla“