E 12U podsvícení regulace světel?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
PavelN
Člen Týmu

E 12U podsvícení regulace světel?

Příspěvek od PavelN »

Přátelé, blíží se konec záruky mého vozu a nejsem si jistý, zda by měl být podsvícen regulátor světlometů, matně si vzpomínám, že ano. Jak to máte ve Vašem případě? Vzhledem k tomu, že zlobí i podsvícení regulace větrání (chvíli ano cvíli ne - při otáčení), rád bych zkusil uplatnit opravu v rámci záruky, protože na tříleté auto je tohle celkem divný. No divný, ona ta kvalita zpracování "soudruhů" z Toyoty :-) není bůhvíjaká že? :oops:
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Podsvícení regulátoru světlometů měla už E10. Mě ale už taky nesvítí, nicméně reklamovat se to pokoušet nebudu :D
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
andy.gee
Řidič

hm

Příspěvek od andy.gee »

mne to tiez svietilo kedysi na mojej E10 ale nova ziarovka je velmi draha takze som to nechal tak

na tvojom mieste (vramci zaruky) by som si to vymenit dal ked to mas zadarmo 8)
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

www.toyotateam.sk/forum

teraz to tam kolega dobre popisal :)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
vibam
Řidič

Re: E 12U podsvícení regulace světel?

Příspěvek od vibam »

PavelN píše:Přátelé, blíží se konec záruky mého vozu a nejsem si jistý, zda by měl být podsvícen regulátor světlometů, matně si vzpomínám, že ano. Jak to máte ve Vašem případě? Vzhledem k tomu, že zlobí i podsvícení regulace větrání (chvíli ano cvíli ne - při otáčení), rád bych zkusil uplatnit opravu v rámci záruky, protože na tříleté auto je tohle celkem divný. No divný, ona ta kvalita zpracování "soudruhů" z Toyoty :-) není bůhvíjaká že? :oops:
no me to sviti.., takze jestli je to v zaruce...tak reklamovat v toyota servisu.. a ostatni veci by blikat nemely..ale me to taky blikalo, pak to zhaslo, vymenil jsem zarovecky a ted je to v klidu...
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
PavelN
Člen Týmu

Příspěvek od PavelN »

Pokusím se to "navařit" na záruku, ale moc tomu nevěřím. Zkoušel jsem jen informativně zjistit opravu občasného podsvícení zmiňovaného ovladače větrání a dostal jsem z aut.serv. odpověď, že pokud jde o vadnou žárovku, tak neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :oops: , musel by být problém v el.instalaci, což se snad nikdy nestalo. Je otázkou, kolik pracovních jednotek spolkne demontáž palubní desky, žárovky snad drahé nejsou. Ale vzhledem k tomu, že kdejaká prkotina stojí od "litru" :P nahoru, nevím, nevím, budu muset popřemýšlet.
I tak děkuji za názory a Vaše zkušenosti.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Měl jsem problém s podsvícením ovladačů topení. Auto bylo v záruce a to, že nesvítí jsem oznámil technikovi v servisu. Platil jsem jen žárovku cca 13,- Kč. Zavisí to na přístupu servisu. Pokud je solidní, udělá něco navíc pro zákazníka, ten je spokojen a přijde opět.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
PavelN
Člen Týmu

Příspěvek od PavelN »

Čepo píše:Měl jsem problém s podsvícením ovladačů topení. Auto bylo v záruce a to, že nesvítí jsem oznámil technikovi v servisu. Platil jsem jen žárovku cca 13,- Kč. Zavisí to na přístupu servisu. Pokud je solidní, udělá něco navíc pro zákazníka, ten je spokojen a přijde opět.
No to by bylo nejlepší řešení a kde takový servis je? Já jsem kolem Brna, ale to učitě tam nebude, stačilo mě jen způsob přebírání nového vozu a jeden servis, od té doby je nechci vidět :cry:
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

PavelN píše:Pokusím se to "navařit" na záruku, ale moc tomu nevěřím. Zkoušel jsem jen informativně zjistit opravu občasného podsvícení zmiňovaného ovladače větrání a dostal jsem z aut.serv. odpověď, že pokud jde o vadnou žárovku, tak neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :oops: , musel by být problém v el.instalaci, což se snad nikdy nestalo. Je otázkou, kolik pracovních jednotek spolkne demontáž palubní desky, žárovky snad drahé nejsou. Ale vzhledem k tomu, že kdejaká prkotina stojí od "litru" :P nahoru, nevím, nevím, budu muset popřemýšlet.
hele bud v klidu...auto je v zaruce, opravit to musi!! mel bys zaplatit max. za zarovku!! jinak muzes to zkusis sam..vygugluj si navod jak rozebrat stredovy panel a a zarovky si vymen..to je brnkacka a to kolecko na regulaco svetlometu by melo jit vyloupnout - bacha at si nepodres kolem toho kolecka palubku....takze hodne stesti
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
PavelN
Člen Týmu

Příspěvek od PavelN »

vibam píše:
PavelN píše:Pokusím se to "navařit" na záruku, ale moc tomu nevěřím. Zkoušel jsem jen informativně zjistit opravu občasného podsvícení zmiňovaného ovladače větrání a dostal jsem z aut.serv. odpověď, že pokud jde o vadnou žárovku, tak neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :oops: , musel by být problém v el.instalaci, což se snad nikdy nestalo. Je otázkou, kolik pracovních jednotek spolkne demontáž palubní desky, žárovky snad drahé nejsou. Ale vzhledem k tomu, že kdejaká prkotina stojí od "litru" :P nahoru, nevím, nevím, budu muset popřemýšlet.
hele bud v klidu...auto je v zaruce, opravit to musi!! mel bys zaplatit max. za zarovku!! jinak muzes to zkusis sam..vygugluj si navod jak rozebrat stredovy panel a a zarovky si vymen..to je brnkacka a to kolecko na regulaco svetlometu by melo jit vyloupnout - bacha at si nepodres kolem toho kolecka palubku....takze hodne stesti
Díkec za radu, ale nekupoval jsem funglovku, abych se v autě rýpal sám. Jen ať pěkně opravují mékánici z Toyoty, ještě na to mám měsíc :lol: pak se děj vůle Boží :lol: Už teď počítám zakoupení provozních kapalin po své linii, protože soudruzi z Toyoty nemají problém prodávat třeba mot.olej se 100% přirážkou a to jim není blbý i v situaci že o pár kroků dál za rohem je právě prodejna s úplně jinou cenou. Možná spoléhají na lidskou blbost :lol:
No nic, díky za názor, budu "zárukovat" 8) .
los fazeros
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od los fazeros »

kolečko svítit má,vyndavá se jednoduše,vyndej tu malu schránku co je pod ním a krásně to zezadu vytlačíš prstem...už nevim,co je tam za žárovku,ale pokud taková malinká s drátkama zamotaná v šedej nebo černej objímce,tak ta stojí asi 8korun v elektrosoučástkach,má dlouhý fousy jako Ledka,normálka jí nasuneš a ohneš drátek podle originálu...

štředovej panel sou maláý nabodávací,asi 3W,doporučuju malinký kleštičky,stačí jen sundat kryt a kleštičkama je vytaháš a nandáš...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“