Ahoj, ja mám úplne ten istý problém a ani diagnostika nič neukázala. V čom bol nakoniec ten tvoj problém? Poraď prosím Ťa. Ak sa ešte na to pamätášJouza píše:Prostě peklo !
Kdykoliv se venku ochladí, stačí i okolu nuly jsem nuceným učastníkem tohoto nešvaru našeho miláčka. Avensis pochází z roku 2001 od našich západních sousedů Němců. Motorizace D4D 81 kw, najeto 154 000 km. Tak a k věci...
Motor startuje ihned při jakékoliv teplotě, jenže pak to začne. Není v tom projevu sledovatelná žádná pravidelnost.
1. Nastartuji, nezapnu žádné další spotřebiče, jdu očistit světla a skla. Volnoběh normál 1000 ot/min. Klidně si přede 3 - 4 min a najednou zdechne. Svítí oranžová kontrolka.
2. Nastartuji, minutka vrčení, zapnout světla, větrák, přídavné topení a v pohodě odjíždím. Po 1 km 1. semafor ... vyřadit, zastavit. Padá zelená, řadím jedna a stojím chcíplej se svojí svítící oranžovou kontrolkou na přístrojovce.
3. Zhruba stejné podmínky. Je úplně jedno co všechno mám zapnuté, nebo vypnuté. Odjezd z křižovatky za 1 v pohodě, 2 taky, dávám za 3.
Motor v tahu do mírného stoupání 2000 ot/min. Najednou ticho a svíticí oranžová kontrolka motoru.
Tak to jsou jenom 3 příklady. Na mojí cestě za prací cca 6 km mi to Avensis dokáže provést i třikrát, nebo taky 3 dny po sobě nic. S vypnutím spínací skříňky kontrolka zhasne a s opětovným otočením klíčku rozsvítí, po nastartování normálně zhasne.
Jediné co vím jistě, že problém se chcípáním zmizí když se motor ohřeje na provozní teplotu. Nafta testovaná od různých dodavatelů, včetně tankování přímo v Rakousku a Itálii neměla na výskyt tohoto problému žádný vliv.
V Toyotě Č.B. mi řekli, že je potřeba abych jim vysledoval přesně podmínky při kterých k jevu dochází.
Jenže co jim můžu říci. Můj problém je prostě ZIMA.
Tak Vás všechny PROSÍM, nemáte byť jen tušení v čem je ten problém.
Dík !!!

Dík.