že si rejpal tak ti sem hodim nějaký foto sice to nejde moc vidět ale pro inspiraci

Tedka nevim jestli to sou ty spravny fotky, ale každopádně výrazně to snížilo spíš předek...
Před

Po

[/i]
nezáleží jen na ET ale i na šířce kola, ET 38 znamená odstavení uchycení kola od středu šířky o 38 mm-tudíž ET 38 bude něco naprosto odlišnýho při šířce 6 a šířce 9 palců-dávám jako příklad, u mr2 je dle mě větší problém při ET né lemy, ale aby se disk neopřel o tlumič zevnitř-na předkuvotecc píše:Protoze taky uz min. pul roku shanim kola na svou MR2 tak jsem mel za to, ze maximum ET co MR2 snese bez uprav blatniku v serii je ET38. ET35 uz je trochu moc ne ? Nebo se pletu ?
a to je to co se právě vzhledem k šířce kola nedá říct-protože čím širší, tím víc se bude rozlejzat do obou stran, jak k tlumiči tak k lemu, pak právě záleží na těch dalších věcech-jak tvrdej tam bude podvozek a jak moc bude sníženej-dá se doladit dorazama aby kola neškrtali o lemy, ale nedá se prostě takhle jednoduše říct že při ET 35 budeš v pohodě-musí se to vyzkoušet-jak vidíš u někoho by i ET 35 dělalo problémy a u někoho jinýho s jiným podvozkem je ET 30 v pohodě-nejjednoduší je samozřejmě dodržovat alespoň přibližně původní šířku a ET, ale pokud je někdo ouchyl jako já, nebo pepamotovotecc píše:to je mi jasny, otazka spise znela kdyz si das napr. dopredu kola s ET 35 tak budes v pohode ? Nikdy ti to nepropruzi tak aby jsi nestrejchnul o blatnik ?
Pokud budu mit seriovy podvozek a doporuceny rozmer kola 15x6J a 15x7J ale ET 35 misto ET 45 tak se obavam, ze budu skrtat.marcelus píše:a to je to co se právě vzhledem k šířce kola nedá říct-protože čím širší, tím víc se bude rozlejzat do obou stran, jak k tlumiči tak k lemu, pak právě záleží na těch dalších věcech-jak tvrdej tam bude podvozek a jak moc bude sníženej-dá se doladit dorazama aby kola neškrtali o lemy, ale nedá se prostě takhle jednoduše říct že při ET 35 budeš v pohodě-musí se to vyzkoušet-jak vidíš u někoho by i ET 35 dělalo problémy a u někoho jinýho s jiným podvozkem je ET 30 v pohodě-nejjednoduší je samozřejmě dodržovat alespoň přibližně původní šířku a ET, ale pokud je někdo ouchyl jako já, nebo pepamotovotecc píše:to je mi jasny, otazka spise znela kdyz si das napr. dopredu kola s ET 35 tak budes v pohode ? Nikdy ti to nepropruzi tak aby jsi nestrejchnul o blatnik ?a vyžaduje límcový kola, tak se buď musí zkoušet-nebo nálsedně upravovat...
Napsal jsem, ze se obavam, ne ze to tak je. Viz. delka mezi kolem a blatnikem pri ET 45 ( me vychazi cca neco malinko pres 5mm ne pres 1 cm. Pneu mam 195x60 a 195x65 zimni balony ) dale viz. konfiguratory kol ruznych vyrobcu ( kde je ET 35 uz se vetsinou uvadi uprava blatniku ). Netvrdim, ze by to pravidelne skrtalo ale obavam se, ze uz by si to mohlo obcas skrtnout (minimalne by uz kolo melo byt pri ET35 malinko pod blatnikem) .Yokohama píše:a to si vypotil jak?dyť 6 a 7 palcu je docela nic, to ET se tu hodně řešilo myslím když chceš dát dopředu 8 palců, a seriovej podvozek není taky moc měkej když ještě máš kapalinu v tlumiči