Zimni gumy na Yarise

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

mrazik píše:Jimmy to je snad prvni normalni nazor, ktery presne hodnoti situaci.
Teď se červenám :D
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Nospam
Člen Týmu

Příspěvek od Nospam »

Chjo.. pro mne a za mne si jezdi na cem chces.. Jen pevne doufam ze na tom nebudes nikdy na silnici za mnou.

Jelikoz jsem spokojenej s Michelinama tak Jezdim na michelinech jak na letnich tak na zimnich.

Nema smysl resit vas machry ktery v pohode zvladate jezdit v lete zime na snehu i za mokra at je 20+ nebo 20- my troubove zmanipulovani medialni masazi si v poklidu poridime 2 sady pneu a az se nam kreten na letnich podiva do kufru tak stravim pul mesice vybyhanim pojitek, resenim servisu atd. jen proto ze trouba je machr ridic a diky svemu umu usetri 800,- rocne.

PS: sory za to ze jsem "ponekud jedovaty" ale s troubama co skvele ridi mam take par zkusenosti.. (ne ze bych driv nebyl stejnej).

EDIT: To Jimmy : Jen pokud jezdíš na letních v zimě.. :-).. ne, primarne to bylo na Mrazika.
Naposledy upravil(a) Nospam dne úte 26.01.2010, 23:14, celkem upraveno 3 x.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tohle doufám nebylo na mě.....? To bych ti musel říct, že jsi vedle jak ta jedle......
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Nospam máš absolutnu pravdu,neomluvaj sa napísal si to dobre.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Nospam ty jses hodne mimo. Cetl jsi vuvbec, co jsem psal ? Kde ze sebe delam machra ? Kdyby jsi to cetl, tak vis, ze prezouvam - preci jen jezdim kazdy den - jen proste vyvracim myty, ktere se pisou o zimnich gumach.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

mrazik mě by spíš zajímaly ty testy letních a zimních co jsi o nich psal. A nemyslím to nijak zle, protože to tu nějako trochu jiskří, prostě jen mě to zajímá. Tak kdyby jsi měl nějakej odkaz tak bych byl vděčnej. Spíš mě totiž přijde že než se tady hádat, tak by bylo lepší konkrétní příklady nebo odkazy na testy. Subjektivně máme každej dávno svůj názor.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Nospam
Člen Týmu

Příspěvek od Nospam »

To je slovo do pranice :-)

Mrazik: Kdyz prezouvas, tak nechapu jak muzes obhajovat tak zcestny nazor jako ze letni se vyrovnaji zimnim.. (Mozna opravdu na zcela suche silnici za idealnich podminek jsou i pri -C srovnatelne)

Sem s tema testama :-) sam jsem na ne zvedavy a doufam ze tam netestovali trebas letni Micheliny proti nejakejm zimnim noname..
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

mrazik píše:Klidne se nechte masirovat medii a jejich magickou hranici 7 stupnu celsia, ale je to cele jen marketing.
Epidemiologie je vysoce ceněna v medicíně, protože pomáhá rozpoznat rizikové faktory pro přenos nemocí a určuje optimální postup jejich léčby v klinické praxi. atd. blabla viz WIKi a další...

epidemiolog nepracuje s jednotlivcem, s mrazikem, pracuje s celou populací.. :D procento ztrát má epidemiolog povoleno (jako při každém očkování :) )

většina populace nemůže každou chvíli zajet do boxu a přezout :D

na zimní silnici bude % ztrát menší pokud všichni pojedou na zimních!! Je to jednoduchá matematika, logika - pokud pracuješ se stády (dobytka, občanů, voličů) je to pořád skoro to samý :D

Co je v tom za nebezpečný mýtus hodný vyvrácení.. ??
:wink:

btw: před rokem 1995 jsem jezdil všechny zimy na letních :wink: , zimní byly luxus, je fajn, že už nejsou!!
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

:roll: :roll: :roll:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Ale vy to porad nechapete, ja nebojuju proti zimnim pneumatikam, jen nesouhlasim s blbostma, ktere na nas pousti kazdy rok prodejci pneumatik a media. Ja je chapu, musi prodat to svoje a teplota 7 stupnu se jim hodi - ono kdy skutecne dojde k trvalemu snizeni teploty pod 7 stupnu, kdyby dali 0, tak to je pomalu o mesic dele.
1. Zadne nebezpecne tvrdnuti letnich pneu pod 7 stupnu se nekona, je to nesmysl. Skutecne tvrdnuti nastava az nekde pod -10, ale to zalezi na slozeni
2. Na suchu a mokru je letni pneu kolem nuly lepsi.
Nic vic, nic min.
Co se tyce odkazu na testy, tak cele se to probiralo na garaz.autorevue.cz (http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... &start=150 a http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... &start=495) a bohuzel odkazy na scan jiz nefunguji, ale preci jen se casti prekladu nasli. Cituji Autobild :
,,Takze nejlepsi zimni pneu 205/55R16H Bridgestone LM22 v testu AutoBildu a k tomu neznama letni (buh vi, co tam dali). Zamerne nevybiram v kazde testovane oblasti jinou pneu. To pak totiz neni test... Zimni = 100%

Snih:
Trakce - letni 22%
Brzdeni - letni letni 30%
Slalom - letni 48%
Ovladatelnost - letni nevyjela stoupani

Mokro:
Akvaplanink - letni 107%
Akvaplanink v zatacce - letni 190% !!!
Ovladatelnost - letni 104%
Kruhova draha - letni 109%
Brzdeni - letni 116%

Sucho:
Brzdeni - 108%
Ovladatelnost - 102%

Tak vitezstvi na snehu je samozrejme, ovsem velmi zarazejici je obrovsky rozdil v aquaplaninku v zatacce - pritom vitez testu Bridgestone LM22 byl ze zimnich pneu hodnocen na mokru jako nejlepsi"
Dalsi test byl v casopise Svet Motoru ve spolupraci s autoklubem , kde se odkazu pres d-fense :
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009102901
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2007111101

A pokusim se dohledat jeste ADAC.

Josuk copak nam to chces o sobe dokazat tim tvym prispevkem ?
Honda Jazz 1.4 CVT
Nospam
Člen Týmu

Příspěvek od Nospam »

Takze podle toho co pises je letni lepsi za vsech okolnosti i na snehu? Prima.. mozna by jsi to mel vysvetlit tem co dneska rano byli rozhazeny kolem cesty praha-kladno :-)

Ale jinak jsem se bavil s manikem co do gum dela a ten mi vysvetlil ze skutecne na mokru a na suchu letni pneu rozhodne nad zimni vede a to i za - teplot.. (muj omyl)

Ovsem v pripade uz pomerne lehkeho poprasku je letni pneu na nic.
Co se tyka ledu, tak na cistem ledu jsou na tom obe pneu stejne, ale na cestach samozrejme je led pokryt praslinama a necistotama ktere uz dokaze "zimni efektivne vyuzit" :-)

Co se taky bresky, tak tam je to spise o jeji "hustote" ale v zasade je tam na tom pry letni o neco lepe.. :-)
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Nospam kde pisu, ze letni je lepsi na snehu ? Ok, pokud nechapes procenta, vysvetlim :
100 procent zimni na snehu je lepsi nez 30 procent letni na snehu (ja toi proste musel napsat :) ).
Ostatni co pises - sucho, mokro, brecka, led, to je presne to, co se tady snazim vysvetlit, ale bohuzel spousta lidi je hluchych. Diky bohuze to, ze nekdo je ochoten zmenit nazor, jako ty a za to mas male nevyznamne plus :D
Jinak jak pises o autech rozhazenych po prikopech, to u kazdeho zastavis a kontrolujes gumy ? Ja di dovoluju trvdit, ze 90 procent tech aut ma zimni gumy, jen to nezvladli.
Jak jsem psal, sam prezouvam a v tomhle pocasi to je sakra znat a kdybych nemel zimni, tak se u skolky z vyjetych koleji nevyhrabu, jen jenmam rad pausalizovani a narizovani´, coz ma vplanu ministerstvo dopravy, dat je povine s pevnym datumem i kdyby bylo plus 20.
Honda Jazz 1.4 CVT
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

No tak de facto díky odolnosti mrazíka vůči silné opozici jsme se mohli dozvědět něco nového. Shrnul bych to asi tak, že:

Letní je dobrá na suchu, mokru, ale jak přijde trocha sněhu(led), tak je to v ...
Zimní je lepší oproti letní na sněhu a o něco na ledu, ale jak bude mokro tak bejt v pozoru hlavně v zatáčkách. Každopádně zimní má efektivní teplotní rozsah posunutý k nižším teplotám oproti letní.

Vzhledem k aktuálnímu počasí které teď v ČR je, tak by měl mít každý rozumně uvažující řidič přezuto na zimní.

Každopádně stále platí bez ohledu na obutí, přispůsobit jízdu stavu a povaze vozovky, V zatáčkách pokud možno nebrzdit ani nepřidávat plyn. A hlavně dodržovat bezpečnou vzdálenost.

Tak šťastnou cestu
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Myfune to co jsi napsal, tak vytisknout, zaramovat a rozdavat kazdemu ridici. A jeste lepe vytesat do kamene.
Lepe bych to nenapsal.
Honda Jazz 1.4 CVT
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

tywe blbosti je v kameni až dost .. du přezouvat an letní..
Odpovědět

Zpět na „Yaris“