Nízké otáčky po zahřátí motoru.
Mám ten istý ročník Yarisa,ako vieš že otáčky sú 500.Mne svieti prvý zelený dielik a na STK mi namerali 800.Inak problém asi bude v riadiacom ventile volnobežných otáčok-viď.obr. od "josuk".Na foto je krokový motorček,a z pravej strany je krytka (4 skrutky),tadial by si sa dostal k samostatnému mechanizmu.Ale aj keby si to demontoval,čo ďalej??? .Všetko je riadené z el.riadiacej jednotky.Môžeš skúsiť vystriekať konektor Kontoxom,alebo podobným (len nie preboha WD40).Skúsil by som aj na chvíľu odpojiť batériu,aby sa ECU zresetovala (stačí minútka).Ona sa po znovu zapojení znovu "učí" a vkladá do seba údaje zo všetkých čidiel. Neviem,či to pomôže,ale za pokus to stojí.
Kesu píše:no byl to děs tím V power. A ten strach, aby se něco nestalo s motorem. Trochu nezodpovědně jsem tu nádrž vyjel celou, i když jsem věděl, že se motor chová jinak a hůř. Ještě že se to pak vrátilo s naturalem k normálu. To mi fakt spadl šutr ze srdce. Od té doby vím, že tomu našemu jardovi V-power nechutná a nelejem ho tam. Zajímavý, že si s V power motor "nevěděl rady", oktany seděly, tak kde byl problém????
Urobil by som to "resetovanie" ako prvý krok..
Inak-pozri sa :
Nie raz sa stalo na shell,že ludia natankovali sajrajt -a to som to pomenoval jemne.Nemám nič proti tejto pumpe(naposledy som tam tankoval pred viac ako rokom,pretože su drahší ako OMVcarrera a mám to aj ďalej),ale nemôžeš vylúčiť,že si nebol medzi tými nešťastníkmi,ktorí natrafili možno zrovna na ďalšiu nekvalitnu varku...možno,..

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
U Shellu jsem udělal taky svoji zkušenost. Týkalo se to klientské karty. Trvalo jim 6 měsíců než mi ji poslali. Takže jak mi přišla, tak jsem od té doby u nich už nic netankoval.
Jinak co s týká té pověry, že na benál od Shellu se dá ujet o 30 i více km musím zkonstatovat, že to je pověra. Konkrétně Natural 95 kupujou od České rafinérské stejně jako ostatní čerpačky v ČR. Akorát prej ten V power, že by si mohli dovážet. Já osobně jsem nedal na pocity, ale na fakta a poctivě si píšu ujeté km a natankované litry. Vyjíždím vždy celou nádrž po rezervu a pak natankuju po cvaknutí pistole. Z naměřených údajů mi jednoznačně vyplynulo, že mezi naturalem 95 u Shellu a kdekoliv jinde není rozdíl. Záleží spíš na tom jak tlačím na plynovej pedál.
Jinak co s týká té pověry, že na benál od Shellu se dá ujet o 30 i více km musím zkonstatovat, že to je pověra. Konkrétně Natural 95 kupujou od České rafinérské stejně jako ostatní čerpačky v ČR. Akorát prej ten V power, že by si mohli dovážet. Já osobně jsem nedal na pocity, ale na fakta a poctivě si píšu ujeté km a natankované litry. Vyjíždím vždy celou nádrž po rezervu a pak natankuju po cvaknutí pistole. Z naměřených údajů mi jednoznačně vyplynulo, že mezi naturalem 95 u Shellu a kdekoliv jinde není rozdíl. Záleží spíš na tom jak tlačím na plynovej pedál.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Preeeeeesssne..!!!!! Tak to bolo aj v mojom prípade-preto som písal,že som viac ako rok nebol na shellke. Spočiatku to bolo aj kvôli tomu,no teraz nepôjdem aj kvôli vašim skusenostiam.(nechcem ale všetky Shellky hádzať do jedného vreca),ale opatrnosti nikdy nie je dosť a tak prečo dráždiť hada bosou nohou?! že?Myfune píše:U Shellu jsem udělal taky svoji zkušenost. Týkalo se to klientské karty. Trvalo jim 6 měsíců než mi ji poslali. Takže jak mi přišla, tak jsem od té doby u nich už nic netankoval.
.
Kartu ale nosím so sebou,keby som potreboval namazať chleba paštikou

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
přímo v areálu v Litvínově je tank s aditivy, které se přimíchává k vytvoření V power. Složení je tajný - nebo aspon neveřejný. Nebo takhle, zaměstnanci Č.Raf. nevědí co to je.Myfune píše:Konkrétně Natural 95 kupujou od České rafinérské stejně jako ostatní čerpačky v ČR. Akorát prej ten V power, že by si mohli dovážet.
Proto k čištění injektoru nebo ventilů radči používám ty samostatné příměsi + Natural 95. Tak aspoň vím, že tam jsou. 

Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Hele...a co tam furt čistíte na těch motorech?
Já jsem nikdy nic takovýho do auta nenalil. Je fakt, že jezdím jen na benzin známých firem (Shell, OMV, Benzina), nikdy žádný JZDoil a podobně, kde májí poměr humus/benzin 1:1.
Do Omegy 2,5 V6 jsem nalil V-power jednou...no kromě toho, že to více stálo, tak to i líp jelo...ale autu to očividně chutnalo a žralo o 1-2l víc. Chtěl jsem tam ty výše popisované sr*čky taky nalít, ale měla najeto 220tkm a měl jsem strach, že uvolněný karbon něco dojebe, takže nic. Pokud někdo natankuje vodu, to je jiná, ale jinak si myslím, že v samotným normálním benzínu už určité příměsy jsou a to musí stačit

Do Omegy 2,5 V6 jsem nalil V-power jednou...no kromě toho, že to více stálo, tak to i líp jelo...ale autu to očividně chutnalo a žralo o 1-2l víc. Chtěl jsem tam ty výše popisované sr*čky taky nalít, ale měla najeto 220tkm a měl jsem strach, že uvolněný karbon něco dojebe, takže nic. Pokud někdo natankuje vodu, to je jiná, ale jinak si myslím, že v samotným normálním benzínu už určité příměsy jsou a to musí stačit

Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
josuk: jo, Yper tam furt něco leje, furt se v tom hrabe...a taky furt nejezdí
Ovšem hodně o benzinech a olejích ví, páč je školící technik v České Rafinérské...ale kdo by ty odpovědi na 2 stránky četl, žeano
Ježiš to zase dostanu na OCR pojeb

Ježiš to zase dostanu na OCR pojeb

Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Hofi písal som ti a neviem máš v aute ten filter paliva? a kedy bol menený?Znovu upozorňujem ak tam je tak sa musí pri výmene použiť origo aký tam patrí,lebo aj nový može zmeniť tlak paliva a motor sa dusí.Ak je starý filter tak zase sa motor dusí nemá potrebné množstvo paliva.A ešte by som ti odporučil skontrolovať na EK stav katalyzátora,aj ten keď je upchatý tak znižuje otáčky,výfukové plyny nedostatočne prúdia cez kat.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Muze , oktanove cislo je jen kvuli samozapalu , musi byt vyssi cim vetsi je komprese motoru , to ze je to zbytecne do motoru ktery je staveny na 95 je jina vec , motoru by to skodit nemelo jen za to dame vice penezpedrosol píše:No nevím,ale jestliže je v techničáku napsáno 95 natural,tak by se tam asi neměl lít 100 oktanový benzín.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"