Nízké otáčky po zahřátí motoru.
Nízké otáčky po zahřátí motoru.
Mám Yarise r.v. 2000 benzín obsah 998 cm3 SCP10 50kw.
Po zahřátí motoru klesnou otáčky volnoběhu pod 500. Vyměnil jsem vzduchový filtr, dal jsem nové svíčky, vyčistil váhu vzduchu a nic se nezměnilo. Na diagnostice v servisu žádnou závadu nenašli. Nevíte někdo kde může být problém?
Po zahřátí motoru klesnou otáčky volnoběhu pod 500. Vyměnil jsem vzduchový filtr, dal jsem nové svíčky, vyčistil váhu vzduchu a nic se nezměnilo. Na diagnostice v servisu žádnou závadu nenašli. Nevíte někdo kde může být problém?
Ak máš filter paliva vymeň aj ten, natankuj značkový benzín SHELL V-Power 1 až 2 krát plnú nádrž ktorý obsahuje čistič na vstrekovače. Filter paliva musí byť presne určený na dané vozidlo filtre obsahujú tlakový ventil a pri jeho zámene alebo použití neznačkového je nedostatočný tlak paliva a prejavuje sa to pri volnobehu po zahriatí motora. Netvrdím že je to presne tvoj problém ale podla tvojho popisu by som zvolil tento postup.
Ja by som ešte dodal, - drž ho v otáčkach - pomôže mu to na "prebudenie sa"... 
Inak mne sa zdá,že či už dáš Shell V-Power ,alebo OMV carrera,su to benziny na rovnakom principe vyrábané,len sa inak volajú
Takže si už len vybrať.

Inak mne sa zdá,že či už dáš Shell V-Power ,alebo OMV carrera,su to benziny na rovnakom principe vyrábané,len sa inak volajú

Takže si už len vybrať.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ty čističe se dají koupit i samostatně. Pro benzín s katalizátorem jsou to dva druhy: čistič injektoru a čistič ventilů. Nevím sice jestli je v nich nějakej rozdíl, ale rozhodně se nemaj kombinovat. Láhvinka stojí cca 160,-Kč a já jí dávám před natankováním paliva celý obsah na jednu nádrž. Jinak tyhle příměsi se doporučuje tak cca po 5000 km jednu lahvinku.
Toyota ty čističe prodává taky, ale u ní to představuje částu někde kolem 300-350,-Kč. Já je kupuju v OBI a nebo jsou k dostání na pumpách.
Toyota ty čističe prodává taky, ale u ní to představuje částu někde kolem 300-350,-Kč. Já je kupuju v OBI a nebo jsou k dostání na pumpách.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
mě se kupodivu motor začal takhle chovat, když jsem do něj nalil V-power. Při volnoběhu klesaly otáčky, a naopak při plynu šly strašně nahoru (tam kde jsem měl s normál benzínem plácnu 2000 , tak jsem měl s V-power 2500 a obojí při stejné rychlosti). Zajímavé to bylo, celkem jsem se toho chování lek. Zdálo se mi, že auto lépe zrychluje, nicméně motor řval jako tur. Když jsem dojel nádrž, dostal obyč naturál 95 a byl jako dřív. Proč to vlastně píšu? Ani nevim:)
To bolo pekné priznanie ,že prečo si to vlastne písal a ešte peknejšie,že sa ti nakoniec "žiarovka v hlave zapla "..sice neskôr,ale zapla..Kesu píše:. Když jsem dojel nádrž, dostal obyč naturál 95 a byl jako dřív. Proč to vlastně píšu? Ani nevim..........

Inak -bohužial,tieto "zahadné" poruchy su daňou moderných palubných počítačov a iných už "permodernyzovaných" súčiastok.
Všade počujeme len "najmodernejšie..digitálne.."..a ja neviem ešte aká veci a výsledok je "chaos" a neschopnosť opraviť vzniknutý problém.
Apropoo-aj armáda má byť (myslím už tento rok-ak to stihnú) vystrojená do "digitálnych" maskáčov...(samozrejme,každý vojak to musí sám zaplatiť -nevyfasuje sa to a je to nariadené...) je toto možné s tými digitálnymi vecami?? mňa z toho asi picne..

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
no byl to děs tím V power. A ten strach, aby se něco nestalo s motorem. Trochu nezodpovědně jsem tu nádrž vyjel celou, i když jsem věděl, že se motor chová jinak a hůř. Ještě že se to pak vrátilo s naturalem k normálu. To mi fakt spadl šutr ze srdce. Od té doby vím, že tomu našemu jardovi V-power nechutná a nelejem ho tam. Zajímavý, že si s V power motor "nevěděl rady", oktany seděly, tak kde byl problém????