Srovnání - Avensis 98 a Ford Focus 1999

vše ohledně modelové řady Avensis
thomasson
Člen Týmu

Příspěvek od thomasson »

Mě se líbí... je to moc hezký auto.. a právě že má pověst hooodně spolehlivýho vozu :)
Myslím, že už mám stejně rozhodnuto... Jen vybrat, jeslti liftback nebo hatchback... :) No a pak narazit na ppříhodnej prodej :)
michal2202
Navigátor

Příspěvek od michal2202 »

no ja sem chtel puvodne taky lift ale pak sem zjistil ze se mi vic libi sedan . :wink: a u liftu (ja osobne) stejne nevyuziju jeho moznosti
ave 1999 1.6i
Seky
Člen Týmu

Příspěvek od Seky »

Zdravíčko, taky právě řeším podobný problém... Mám asi 120000 na nákup a váhám mezi Avensisem, Primerou, Civicem a Focusem... vše v kombíku a benzínu... u mě teda zatím vede primera, ale rád nasaju nové pro i proti... Díky
aczasa
Věčnej rejpal

(h)nisan

Příspěvek od aczasa »

Jedno doporučení dám z vlastní zkušenosti. Nisan je dobré auto, ale na můj vkus jsou nisany kolem let 98 - 01 docela koráby - těžké a líné, ale sedí jako přilepené. Osobně bych volil Ave kombi 00 - 01 a s motorem 2.0 nebo 1.8. U hondy bych se trochu bál o výdrž motoru (vem si to, že já s avensisem 98 najel přes 580 tisíc km). U Fokuse bych se bál Fšeho.
Back in Czech.
ondrej
Navigátor

Příspěvek od ondrej »

Pokud sháníte avensis tak mám svůj v nabídce v sekci prodej. Případné info rád zodpovím.
thomasson
Člen Týmu

Příspěvek od thomasson »

U 1,8 r.v. 98-03 prý byl probm, s blokem motoru, nevíte o tom něco?

Ondro, proč to prodáváš, když jsi tam vyměnil tolik věcí?
aczasa
Věčnej rejpal

nebyl..

Příspěvek od aczasa »

Byl problém s motory ZZ-fe řad, takže 1.8 od 03 - 05 avensis, různé čeliky, coroly a tak... prostě motory ZZ..... Vadná ovalita válců a hlavy.
Back in Czech.
thomasson
Člen Týmu

Příspěvek od thomasson »

Tak jsem už taky majitelem Avensiska :-)
Obrázek

Tak snad bude sloužit :-)
Je to rok 2002, 2.0 D-4D :-)
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Přeju hodně km s Avíkem.
J.
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

Vítej v Toyotí rodince! :D Taky se připojuji s přáním hodně bezproblémových km!!
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Vitej :thumbsup:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipr »

kdyz jsem pre 1,5 rokem prodal Carinu E /po 5letech spokojenosti/ tak jsem koupil Focus Combi 1.6i GHIA rocnik 99 /libil se mi a chtel jsem kombika/, auto jsem koplet videl i zespodu a vypadalo neuveritelne dobre, ale na druhy den jsem ho sel vratit, protoze se srala elektrika, obcas me samo auto zamklo, nekdy nenastartovalo

jinak -sedacky nic-moc, prepinace 4x oken v pofiderni kvalite, zadni okno buchot kdyz slo dolu, klasicke fordovske pedaly blizko u sebe.
Prevodovka -razeni hruza, spatecka pres zuby /klasika Ford/, trojka draha paky dost divne.
Taky problem se zadnimi svetlami.

Auto vypadalo jako nove, kdyz jsem ho bral tak se ho videl taky na rampe, vsechno perfektni, pozor auto stalo o 30procent vic jako jine na bazarech, fakt krasavec v plnce.

Auto malo i plusy - perfektny podvozek, supr brzdy, slusny motor /pekne jede a je tichy/

Jak jsem psal auto jsem vratil , dostal spet penize /koupil jsem od soukrome osoby/ a sel jsem kopit Corollu E11 a udelal na ni 30tis km a spokojenost, proste kvalita. Sice mensi ale bezproblemovy auto.

Mame v rodine par let taky FORD Ka a po skusenostech bych FORD za Toyotu urcite nemenil.
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
thomasson
Člen Týmu

Příspěvek od thomasson »

mipr píše:kdyz jsem pre 1,5 rokem prodal Carinu E /po 5letech spokojenosti/ tak jsem koupil Focus Combi 1.6i GHIA rocnik 99 /libil se mi a chtel jsem kombika/, auto jsem koplet videl i zespodu a vypadalo neuveritelne dobre, ale na druhy den jsem ho sel vratit, protoze se srala elektrika, obcas me samo auto zamklo, nekdy nenastartovalo

jinak -sedacky nic-moc, prepinace 4x oken v pofiderni kvalite, zadni okno buchot kdyz slo dolu, klasicke fordovske pedaly blizko u sebe.
Prevodovka -razeni hruza, spatecka pres zuby /klasika Ford/, trojka draha paky dost divne.
Taky problem se zadnimi svetlami.

Auto vypadalo jako nove, kdyz jsem ho bral tak se ho videl taky na rampe, vsechno perfektni, pozor auto stalo o 30procent vic jako jine na bazarech, fakt krasavec v plnce.

Auto malo i plusy - perfektny podvozek, supr brzdy, slusny motor /pekne jede a je tichy/

Jak jsem psal auto jsem vratil , dostal spet penize /koupil jsem od soukrome osoby/ a sel jsem kopit Corollu E11 a udelal na ni 30tis km a spokojenost, proste kvalita. Sice mensi ale bezproblemovy auto.

Mame v rodine par let taky FORD Ka a po skusenostech bych FORD za Toyotu urcite nemenil.
Možná jsi trefil na blbej kus ... Nevím, slyším chválu i kritiku... Každopádně jsem rád, že máme s přítelkyní Avíka a doufám, že budu moct taky jen a jen chválit:-)
Kamarádka si chce s přítelem koupit Fíkuse v kombíku, první řadu, ale tu po faceliftu...
Tak budeme srovnávat a kdyžtak sem hodím postřehy :wink:
Avensis Wagon 2.0 D-4D, 2002 :-)
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Tak ať dobře slouží a jsi s ním spokojený, napiš kolik má najeto?? Vypadá pěkně hodně šťastných kilometrů
deshibby
Člen Týmu

Příspěvek od deshibby »

Taky přidávám gratulaci :) Jak jsem četl, že jste uvažovali o liftbacku, tak jsem hned chtěl psát, ať jdete do kombíku. Teď vidím, že jste vybrali moc dobře. Taky jsme uvažovali o liftbacku a když jsme dva zkoušeli, tak vzadu byly velké problémy. Já mám 195cm, strýc 192, šli jsme okamžitě do kombíku. Není možná tak hezký jako liftback, ale jestli plánujete rodinku, tak se vám to štědře vrátí
Hodně šťastných kilometrů
Toyota Corolla liftback 1.6 77kw rv.91
Toyota Avensis kombi 1.6 81kw rv.99
Odpovědět

Zpět na „Avensis“