Zimni gumy na Yarise

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

josuk píše:
Jimmi píše:Rozhodně by to ale mělo být uvedeno v techničáku.
je.. hmotnostní index 91 - do 615kg
V mým je 94 - do 670kg
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Mates. píše:V mým je 94 - do 670kg
jj to jsou asi ty 205 nebo 215.. jsem chtěl ještě trochu Jimmiho poškádlit tak jsem vzal tu nižší hodnotu - klasiku 195/65/15 91H :wink:
Desp.
Člen Týmu

Zimní pneu

Příspěvek od Desp. »

Kdyz vidim jak srovnavate pneu, tak se taky pridam :-) co rikate na Continental ContiWinterContact TS 780 (13ky)? Ja jsem spokojen, ale nemuzu s jinymi srovnavat, jsou to me zatim prvni zimni... Letni jsem bral taky contiky...
--
Desperado v.r.
bigjoe
Navigátor

Příspěvek od bigjoe »

Mám trochu prehlad v tejto téme, vlastním totiž pneuservis. Čo sa hustenia zimných pneumatík týka, majú sa hustiť tak isto, ako letné a ako predpisuje výrobca. Maximálny vek pneumatík by nemal presiahnuť 6 rokov, potom už materiál pneumatiky stráca svoje vlastnosti, a aj keď pneu má ešte 5 mm dezén, mali by sa zlikvidovať ( nepredával by som ich nejakému kkkktkovi!). Na poladovici nepomôže žiadna zimná, ani nová pneumatika okrem pneumatík, opatrených hrotmy, ktoré používajú v severských štátoch.
Desp.
Člen Týmu

Příspěvek od Desp. »

bigjoe píše:Mám trochu prehlad v tejto téme, vlastním totiž pneuservis. Čo sa hustenia zimných pneumatík týka, majú sa hustiť tak isto, ako letné a ako predpisuje výrobca. Maximálny vek pneumatík by nemal presiahnuť 6 rokov, potom už materiál pneumatiky stráca svoje vlastnosti, a aj keď pneu má ešte 5 mm dezén, mali by sa zlikvidovať ( nepredával by som ich nejakému kkkktkovi!). Na poladovici nepomôže žiadna zimná, ani nová pneumatika okrem pneumatík, opatrených hrotmy, ktoré používajú v severských štátoch.
jasne, strucne, k veci. Diky
--
Desperado v.r.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

bigjoe,ty si potom do toho znalý...Ako to je vlastne s tou silikou v pneu.Na čo to je vlastne? Napr. mal som SAVA Eskimo S+ je to na životnosť,alebo na jazdné vlastnosti?-jeden hovorí tak,druhý tak...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

No vidim, ze je tady dost lidi zmasirovanych marketingem pneu firem a medii. Takze asi takhle:
letni pneu pokud jsou dobre skladovany, pak se doporucuji vymenit po 10 letech - to je oficialni stanovisko vyrobcu pneumatik, ktere jsem nasel na webu. Jestli tady nekdo meni po roce, tak je blazen - sorry to fakt nejde napsat jinak. A pokud nekdo dostane smyk a haze to na kvalitni gumy, pak je problem mezi volantem a sedackou.
zimni pneu - vyhazovat po 4 letech je zbytecne a klidne bych jeste 2 roky pockal. Ona ta tajemna uzasna silika je moc precenovana. A napsat, ze 5 mm vzorek na zimnich je malo ? Chlapy probudte se.
Dulezite je jak kdo jezdi, nekomu staci Barum, nekdo potrebuje polozavodni gumy. Me obecne zimni nesedi, protoze se klouzou, ujizdeji v zatacce, mnohem radeji jezdim na letnich, jenze v tomhle snehu jsou zimni fakt lepsi.
A jeste jedna vec, magicka hranice 7 stupnu celsia, kde pod tuto teplotu letni tvrdnou a blablabla. Nesmysl, letni jsou lepsi nez zimni i pri -5, jak vyplynulo z testu. Kdyby nesnezilo, pak v podstate zimni nejsou potreba.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
bigjoe
Navigátor

Příspěvek od bigjoe »

muco: silika je jeden z komponentov, pridávaných do zmesí pneumatík. Čím vyšší podiel siliky , tým kvalitnejšia je pneumatika. Vďaka silike má pneu nižší valivý odpor, tým pádom aj menšiu spotrebu, ďalej zabezpečuje dlhodobú elastickosť pneu a prilnavosť k vozovke aj pri nízkych teplotách.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

bigjoe - dík !
Toyota Auris 1.8 hybtid
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

já letos zkusil sáhnout po Vredestein Snowtrac 3 a uplná spokojenost. Drží to na silnici supr.
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

K Mrazikovi chodí mi z toho čo píšeš mráz po chrbte.Hlavne posledná veta nie je pravda.Zimná guma je z inej zmesy a aj na suchej ceste pri nízkych teplotách má lepšiu prilnavosť z toho vyplýva napr.bezpečnejšie brzdenie.Jazdil som aj na letných pneu v zime a boli tvrdé ako kameň a stabilita auta aj na suchom a premrznutom asfalte bola slabá.Na naše požiadavky a výkony Yariskov je každá zimná guma vždy lepšia než nová letná.
Nospam
Člen Týmu

Příspěvek od Nospam »

V zime na letnich muze jezdit jen uplnej trotl..
Nejde o snih, ale i o teplotu.

Jestli jde nekomu o usetrenych 5K za 4 roky (verim ze drtiva vetsina to neojede drive) tak at si poridi kolobezku a ne auto.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

na kolobežku nedostať zimné gumy..
:cry: :cry: :cry:
Ja sice nejazdím v lete na zimných,ale poznám pár ludí,čo tak činia a trotlovia to nie sú...Je to ich vec-nie je to zakázané a ak im nevadí rýchle opotrebovanie :oops: :oops: :lol: :lol:
A len tak na okraj : vďaka tomu,že mal jeden známy celý rok zimné pneu,tak mu ta zimna guma v lete zachránila auto (možno aj jeho) pri jedenej nepríjemnej kolízii.Samozrejme vieme, asi prečo... sú v lete mäkkšie a viac sa zahryznú do asfaltu-i keď ju samozrejme skôr zgumuješ :cry:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

muco píše: ...sú v lete mäkkšie a viac sa zahryznú do asfaltu-i keď ju samozrejme skôr zgumuješ...
To jsou pověry, takhle jednoduché to není.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Když se kouknu na závody F1, tak tam maj několik druhů směsí pneu podle teploty i počasí a dost záleží na tom co nazujou. Jako běžnej slilniční provoz sice není na kola tak náročnej jak F1, ale určitá spojitost tu je, že. Takže jestli existujou letní a zimní pneu, tak by se zimní měli používat v zimě a letní v létě. Co vím tak se přezutí láme cca při 4°C. V zásadě volba pneu má vliv na jízdní vlastnosti, ale taky třeba na spotřebu paliva, hlučnost a tuším že zimní gumy nejsou tolik stavěné na aqvaplaning (jestli se pletu tak mě nekamenujte, ale opravte).

Prostě jezdit v letních v zimně a v zimních v létě mi přijde jak jezdit s hladkejma gumama v dešti.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Odpovědět

Zpět na „Yaris“