Corolla E12 světelná kontrolka pod sklem...

vše ohledně modelové řady Corolla
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Neboj se a volej :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

it´s up to you... no hele, jak jsem psal vyse, dej tam TRW kotouce i desky, nebo zkus toyota servis, maj tam ted akce na brzdy (jako kotouce i s deskama origo za fajn ceny,vymeni i kapalinu, odvzdusni a kdyz to budes menit cele, tak to vyjde skoro sul nul.. pac vim, ze me rikali za origo predek stejnou cenu jako za TRW :-D, ale ja menil zadek a ten vychazel draz v toyote, a bud si to udelej sam, nebo v toyote, do hodky by to meli zvladnout..
ja mam na svem aute puvodne TRW, tak jsem je tam dal znova a predek taky tak udelam, ale s tim stahovanim bych to nedelal, a uz vubec ne zadek, neni tam toho moc co by se dalo stahnout a mohlo by to byt na skodu, stejne to pak vymenis, priklad: kdyz to nechas udelat na soustruhu, stejne bys mel koupit nove desky, a kdyz se to zacne srat, tak pak stejne koupis nove kotouce, ktere by si zaslouzily i nove desky..takze bys mohl taky prodelat, ale jak jsem zacinal..je to na tobe, mozna se tu objevi i jiny nazor, ale vzhedem, jaky mas super faro, tak brzdy jsou velmi dulezite, nepodcenoval bych to!!
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

vibam píše:it´s up to you...
Fajn fajn, zkusím vyškemrat vyplatu a podívám se na to. Cena tak předběžně? Musím si nechat peníze na opravu tukance, bojím se že mi to pojištovna celé nezaplatí. Nemáte někdo zkušenosti s ČP? Naboural mě chlap a chtěl jsem to dát do autorizovaného servisu, ale likvidator mi to nedoporučil. Udajně by oprava (vymyslel si) stála 50tisíc a já bych z toho zaplatil (taky si vymyslel) asi 20t. Kdežto když to dám k Pepovy do depa se kterým maj smlouvu, on mi to vyřízne, navaří UŽ použité plechy a dveře vyklepou (tak doslova mi to řekl) budu platit jen nějakou mizernou částku. Můžou to pojištovny tak dělat? Určovat kam to auto dámna opravu a jěště to udělat z použitých plechů?
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

Z pojištovnou jsem to zažil dvakrát. Můžeš to dát do servisu a pojištovna platí přímo servisu,rozdíl doplatíš ty,je to amortizace na stáří vozu.Do 3 nebo 5 let to nevím přesně platí pojišťovna škodu v plné výši.
A nebo si to necháš proplatit hotově a je jedno co s autem uděláš,klidně ho mužeš třeba prodat.
Já volil tu druhou variantu a po opravě mi prachy ještě zbyly.
Druhá havárka (jednání s pojištovnou)v mém případě bylo složitější Nechtěli uznat poškození převodovky, ta je drahá i pro pojištovnu, ale po delším jednání když jsem domluvil opravu u mého "dvorního mechanika" svolili a 6000 platili přímo jemu, za prachy za ostatní věci mě proplatili už dřív.

PS:Vždy okamžitě při nehodě doporučuji volat pojištovnu, teda hlavně musí zavolat ten viník( jeho jménem),tím si ověříte osobně jestli má sjednanou pojistku - jinak okamžitě volat policajty.A čas jsou peníze,ke mě přišel pojišťovák hned druhej den.
Corolla 1.4 16V 55 prodána
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

Ahold píše:
vibam píše:it´s up to you...
Fajn fajn, zkusím vyškemrat vyplatu a podívám se na to. Cena tak předběžně? Musím si nechat peníze na opravu tukance, bojím se že mi to pojištovna celé nezaplatí. Nemáte někdo zkušenosti s ČP? Naboural mě chlap a chtěl jsem to dát do autorizovaného servisu, ale likvidator mi to nedoporučil. Udajně by oprava (vymyslel si) stála 50tisíc a já bych z toho zaplatil (taky si vymyslel) asi 20t. Kdežto když to dám k Pepovy do depa se kterým maj smlouvu, on mi to vyřízne, navaří UŽ použité plechy a dveře vyklepou (tak doslova mi to řekl) budu platit jen nějakou mizernou částku. Můžou to pojištovny tak dělat? Určovat kam to auto dámna opravu a jěště to udělat z použitých plechů?
Hele, k zadnemu frantovi voprsalkovi do servisu nechod, jestli te nekdo naboural a jeho vinou, tak jsi mel po nem chtit podepsat protokol o dopr. nehode, ktery mas vozit u sebe nebo jsi mel volat policii a basta..jestlize mas auto pojistene u ČP jako havarijko, tak koukni do smlouvy, jaky mas typ pojistky...mel bys tam mit bud spoluucast 1,5 nebo 10% a u te posledni varianty je to mim 10 000. Auto bych nechal opravit v toyote, a tobe je jedno, kolik to bude stat!!! pac kdyz to pujde z jeho pojistky..tak je to jasne a kdyz z tveho havarijka, pokud ho mas, tak zaplatis max 10 000. ale budes to mit O.K. takze zadnych 20 000 tisic,bych se nebal, to by oprava musela bejt 200 000!!
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

vibam píše:Hele, k zadnemu frantovi voprsalkovi do servisu nechod, jestli te nekdo naboural a jeho vinou, tak jsi mel po nem chtit podepsat protokol o dopr. nehode, ktery mas vozit u sebe nebo jsi mel volat policii a basta..jestlize mas auto pojistene u ČP jako havarijko, tak koukni do smlouvy, jaky mas typ pojistky...mel bys tam mit bud spoluucast 1,5 nebo 10% a u te posledni varianty je to mim 10 000. Auto bych nechal opravit v toyote, a tobe je jedno, kolik to bude stat!!! pac kdyz to pujde z jeho pojistky..tak je to jasne a kdyz z tveho havarijka, pokud ho mas, tak zaplatis max 10 000. ale budes to mit O.K. takze zadnych 20 000 tisic,bych se nebal, to by oprava musela bejt 200 000!!
Asi jsem to blbě napsal. Všechno jsme takhle udělali. Mám záznam, mám i od police razítko i ten den jsme byli na ČP s tím viníkem a domluvili to. Jak mají reklamu do 5ti dnu (nebo kolikati) tak jěště ten týden se ozval likvidátor, abych k němu přijel hned. Hned jsem nemohl tak že další termín mám za 14 dní. Tam mi to pak všechno řekl. Prostě pokud chcu platit málo tak musím jet do Auto Pospíšil, kde mi udajně dají použité plechy a tím pádem mi neodečtou nic amortizací. Pokud bych to dal do Toyoty tak by mě odečetli amortizaci, která je docela velká na 8let staré auto.

M-ira mi jěště poradil že si to mohu nechat vyčíslit a že bych dostal prašule a dělal bych si co bych chtěl, má s tím někdo zkušenosti? Kousek odemne je šikovnej karosář. Soused k němu vozí bourané auta z Francie a dá je do kupy tak, že to člověk nepozná. Měl jsem možnost vidět Citroen saxo a Octavii RS a fakt to vůbec nešlo nic poznat, vypadá že mu to de. Tak bych zkusil zajet k němu. Jen to chcu mít už hlavně zpravené :(
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

Ahold píše:
vibam píše:Hele, k zadnemu frantovi voprsalkovi do servisu nechod, jestli te nekdo naboural a jeho vinou, tak jsi mel po nem chtit podepsat protokol o dopr. nehode, ktery mas vozit u sebe nebo jsi mel volat policii a basta..jestlize mas auto pojistene u ČP jako havarijko, tak koukni do smlouvy, jaky mas typ pojistky...mel bys tam mit bud spoluucast 1,5 nebo 10% a u te posledni varianty je to mim 10 000. Auto bych nechal opravit v toyote, a tobe je jedno, kolik to bude stat!!! pac kdyz to pujde z jeho pojistky..tak je to jasne a kdyz z tveho havarijka, pokud ho mas, tak zaplatis max 10 000. ale budes to mit O.K. takze zadnych 20 000 tisic,bych se nebal, to by oprava musela bejt 200 000!!
Asi jsem to blbě napsal. Všechno jsme takhle udělali. Mám záznam, mám i od police razítko i ten den jsme byli na ČP s tím viníkem a domluvili to. Jak mají reklamu do 5ti dnu (nebo kolikati) tak jěště ten týden se ozval likvidátor, abych k němu přijel hned. Hned jsem nemohl tak že další termín mám za 14 dní. Tam mi to pak všechno řekl. Prostě pokud chcu platit málo tak musím jet do Auto Pospíšil, kde mi udajně dají použité plechy a tím pádem mi neodečtou nic amortizací. Pokud bych to dal do Toyoty tak by mě odečetli amortizaci, která je docela velká na 8let staré auto.

M-ira mi jěště poradil že si to mohu nechat vyčíslit a že bych dostal prašule a dělal bych si co bych chtěl, má s tím někdo zkušenosti? Kousek odemne je šikovnej karosář. Soused k němu vozí bourané auta z Francie a dá je do kupy tak, že to člověk nepozná. Měl jsem možnost vidět Citroen saxo a Octavii RS a fakt to vůbec nešlo nic poznat, vypadá že mu to de. Tak bych zkusil zajet k němu. Jen to chcu mít už hlavně zpravené :(
no jestli tomu dobre rozumim, tak bys nemel platit ani kacku..je prece jedno, jak je auto stare a tim tuplem, ze te nejakej bambula naboural, kor kdyz se priznal, podepsal papiry, tak ted to vse jde z jeho pojistky, takze bych na aute nechal vse opravit a vymenit v toyote, a jestli ti bouchl bok, tak klidne i vymenit dvere za nove..a taky uz me rozpaluje do ruda, co ti ma nejakej bambula pojistovak rikat, kde si mas auto opravit a za kolik..to je jen tva vec!!! klidne podej podnet na ceskou pojistovnu, ze nesouhlasis s postupem likvidatora (protoze jeho postup nepovazujes za standartni), ze chces jineho..a tomu rekni, ze chces auto opravit a basta!!! kdyz si to nechas nekde zaplacat..klesne to na cene a proc vyklepavat dvere a nechat je prelakovat, kdyz muzes chtit nove!!
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

Jak jsem psal : dvakrát jsem si z povinného ručení nechal vyplatit hotovost , pak auto dal opravit a prachy ještě zbyly.
Malá rada - neříkej mechanikoj (teda pokud to není tvůj kámoš) že to máš placený přes pojistku, oni si pak rádi přihoděj na ceně.
Fábia I 1.4 16V 2003
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

tak jsem se teda na to ptal v pojištovně a tam mi řekli že u aut starších 8 let, nebo levnějších jak 150tisíc zaplatí jen 50% z ceny originálních dílů. Nakonec jsem to dal k AutoPospíšil, podnik vypadal jako že ví co mají dělat. Trochu jsem i koukal na auta co tam opravují, tak tam byl od audiny, přes mercedes až po toyoty. Dohodl jsem se s majitelem že mi to zkusí nějak cenově udělat a pak se ozve.

Tak mi držte palce, at mi Šidítko dobře dopadne. SNAD je v dobrých rukách. Už ted se mi po ní stýská.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Pokud by to bylo doopravdy 50% a doopravdy z cen originálních dílů, tak je to dobrá zpráva. Každý díl bych si mohl pak koupit tak pětkrát, šestkrát :D
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

Jimmi píše:Pokud by to bylo doopravdy 50% a doopravdy z cen originálních dílů, tak je to dobrá zpráva. Každý díl bych si mohl pak koupit tak pětkrát, šestkrát :D
Když použiješ repliku ušetříš, jako já. ALe bohužel ne pětkrát šestkrát, ale tak 6% :wink:
Fábia I 1.4 16V 2003
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

U auto a právě u toyot konkrétně ale ty repliky vs i originál z vrakoviště, to bývá galaktický rozdíl v kvalitě toho daného dílu, pozor na to. Třeba takovej blatník z autokelly je jak z papíru když si je dáte vedle sebe s originálem. Tak bych se zkusil zeptat v tom servise, jestli by nebylo lepší díly z vrakoviště a najít si ty dveře konkrétně třeba...

Jinak pojišťovny, to jsou mrchy. Dneska mi konečně uzavřeli pojistnou událost, která se stala 19.8. - původně to řešila jiná pojišťovna, ale přišlo se na to, že viník byl bez PR a tak někdy na konci října to kancelář pojistitelů předala České pojišťovně - ta na to měla 3 měsíční lhůtu a už někdy na začátku prosince mi slibovali, že to už bude uzavřený, pak že do konce roku a když už sem jim tam v pondělí volal naštvanej, že se nic neděje, tak najednou je to uzavřený.... škoda na motorce 50 tisíc a motorka je opravená od října a stojí v servise - naštěstí bez amortizace.

Tak přeju hodně štěstí.

Tady a pak tady je něco o tom mým story.
Holomek!
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Ahold píše:Když už se to tu tak pěkně zvrhlo, ty OT o destičkách, mohl by mi někdo poradit jaké tam dát kotouče? Mám je docela zvlněné, sice na volantu při brzdění to necítím, ale je to nepříjemné když brzdím na křižovatce a to auto prostě chvili brzdi a chvili ne. Jěště nevím které přesně kotouče jsou zvlněné, ale chtěl bych vyměnit všechny, včetně destiček. Jěště jsem slyšel že se to dá udělat na soustruhu, dokonce mi kamoš nabídl že mi to za pár šušnu udělá v prác, ale udajně toho moc nevydrží, při zahřátí se udajně zase zvlní (je to pravda)?

Aby jsme to tu nezaspamovali tak mi klidně doporučte do PM, byl bych nesmírně vděčnej. (Byl mi doporučeno at zavolám Idahovi, ale mám k němu respekt a bojím se ho otravovat s takovýma prkotinama... :( )
Z vlastní zkušenosti Ti mohu doporučit ATE (jak desky tak koutouče).

.. aha, tak jsem to nedočetl až do konce,.. že už kotouče netřeba..
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Odpovědět

Zpět na „Corolla“