Corolla E12 světelná kontrolka pod sklem...

vše ohledně modelové řady Corolla
lubos99
Člen Týmu

Corolla E12 světelná kontrolka pod sklem...

Příspěvek od lubos99 »

Ahoj, chci se zeptat zda někdo má E12 a pod sklem naproti řidiči je malá " kontrolka na světlo" k čemu to slouží ?
Dá se automaticky měnit světlost podsvícení palůbky ?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Máš digi klimu? Je to od ní, když zapneš automatickou, mělo by to nějak vyhodnocovat podle teploty a světla jak to má pracovat...

Na automatickou regulaci to určitě bohužel není....
Holomek!
lubos99
Člen Týmu

Příspěvek od lubos99 »

Ano mám digi klima, ale v manualu je Automatic Light Control Sensor
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

o tomto som este nepocul.. ako to vyzera ta kontrolka? :)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
lubos99
Člen Týmu

Příspěvek od lubos99 »

zítra to nafotím....
musím ještě řešit brzdové destičky, vzadu se jedna asi zasekla a je úplně totál....
Asi tam dám Ferodo ?
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

lubos99 píše:zítra to nafotím....
musím ještě řešit brzdové destičky, vzadu se jedna asi zasekla a je úplně totál....
Asi tam dám Ferodo ?
ferodo nedávej!!! dej tam TRW (lucas), je to origos - jako puvodní (ja mam E12 velka britanie) a stoji kolem 1000kc za par
( http://i-obchod.rall.cz/Default.asp?Page= ), menil jsem je i s kotoucema a je to opravdu to, co tam bylo pred puvodne, jen tam neni napis toyota.. :-D
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

A nebo objednej od Idaha :wink:
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

vibam píše:
lubos99 píše:zítra to nafotím....
Asi tam dám Ferodo ?
ferodo nedávej!!! dej tam TRW (lucas), je to origos - jako puvodní (ja mam E12 velka britanie) a stoji kolem 1000kc za par
( http://i-obchod.rall.cz/Default.asp?Page= ), menil jsem je i s kotoucema a je to opravdu to, co tam bylo pred puvodne, jen tam neni napis toyota.. :-D
Klidně tam dej Ferodo , je tvrdší víc vydrží.
Corolla 1.4 16V 55 prodána
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Je tvrdsi, ma pomalejsi nastup kvuli ohrevu a vic potom odchazeji kotouce. Ja osobne preferuji castejsi vymenu desticek a lepsi brzdny ucinek. Jedina nevyhoda nekterych mekkych desticek je velka prasivost, na Supre jsem mel s jednema deskama vecne disky oplacany prachem, ale byl to spise kosmeticky problem.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
vibam
Řidič

brzdy

Příspěvek od vibam »

hej kua kua..co to tady melete za ..... ja jsem kvuli tem svejm bzdam obesel asi 10 obchodu a kdyz jsem zacal hovorit o tom, ze bych chtel nejake mekci desky,at mi nezerou kotouce, tak na me koukali, jako bych priletel z marzu.. zadne takove rozdeleni se neuvadi!!! jako, ze bys rekl mam takovy auto a oni ti podle pc vyhledaji FERODO,BREMBO,TRW,ATE,ZIMMERMANN,LUCAS,NIPPARTS,GRAF.. a pak ti jeste reknou a chcete mekke, tvrde, extra tvrde!!! zadne takove ozanceni na brzdach neni... jo max tak keramika bude tvrda.. treba kamos na fabiich porad menil ferodo v predu...cca 40 000 a pak tam dal jinou znacku (nevim jakou) a uz ma dalsich 50000 a desky v poho..
P.S. netvrdim, ze vsechni vyrobce delaji na chlup stejnou smes, jiste nektere vydrzi dele, ale jak to chcete objektivne zjistit!!?? to byste museli vedet, ze obe predni brzdy brzdi stejne a pri rovnomerne zatezi pouzit na kazdou stranu jenou znacku a cekat, ktera odejde driv!! ale to je, prakticky, nesmysl..
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

To vibam: máš pravdu žádný rozdělení pro prodej není. Ale jsou zkušenosti a to ne jen moje. Takže, znám několik lidí co pracujou ve Ferodu , často se tady u nás vedou o tom co ferodácká fabrika vyrábí takzvané hospodské řeči, třeba o tom že Ferodo žere kotouče atd(právě proto že je takzvaně "tvrdcí").
Možná pokud někomu ubývají kotouče bude to ne-kvalitou materiálu kotouče a ne destiček.
Při výrobě se míchají směsi , takže různé typy destičky i od stejného výrobce mají různé vlastnosti. Obecně si myslím že na výkonu brzdového systému záleží v tomto poradí: průměr kotoučů,kvalitní brzd.posilovač, počet(velikost) pístků na třmenu, pneu a pak asi na typu destičky.

Moje zkušenost: auto Škoda 120 namontoval jsem ferodo bez problémů
Astra: ve 120t jsem měnil kotouče a desky, použil jsem repliku kotouče (značku nevím jinak AUTOKELY) a ferodo.Dojem z účinku brzd výborný ,kbyž jsem auto prodával s 212 000km stale tam byla tato sada bez nutnosti výmeny(snímač opotřebení),sám bych tomu nevěřil že vydrží tolik když bych to neviděl.

moto Simson : :P obložení vyměněno také za ferodo
Honda : výměna předních destiček bohužel nevím z hlavy značku- vydržely pouze necelé 2/3 toho co jeté obložení po předchozím majiteli. Mezi tím použito stejné obložení na zadek. Takže jsem na předek dal ferodo a drželo az do prodeje, kotouče neubývaly.
Fábia I 1.4 16V 2003
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

Jinák nechci nějak české :D Ferodo protěžovat. Ostatní renomované značky budou také dobré.
Fábia I 1.4 16V 2003
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Na E10 co byla doma od novoty vydržely původní destičky 160 tisíc, ale prej to byl fakt extrém, kotouče tam byly až do nehody původní taky 230 tkm - to stejný vzadu bubny a pakny (ty už sem se ale díval že už byly před smrtí). Značky nevím, prostě původní.

Rodičům na E12 odešly ty zadní taky, zhruba kolem 70 tkm, obecně s těma zadníma mají E12 potíže. Teď mají myslím že ty TRW, brzdí to pěkně, ale černí to jak prase a není to 2x sranda dostávat to třeba z litých kol, nejlíp přímo arvou - pak stačí jednou někam jet a zase je to černý.

__
Na motu se mi zatím osvědčily ty český Goldfreny, sice taky černí :D ale celkem dost vydrží a stojí pár kč.
Holomek!
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

Nám doma vydržely na E10 původní destičky tedy "jen" necelých 90 000. ale úplně sjetá byla jen jedna deska na jedné straně a tak trochu zešikma asi nejak divně seděla, kotouče vypadaj že vydržej ještě jednou 90.
Fábia I 1.4 16V 2003
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Když už se to tu tak pěkně zvrhlo, ty OT o destičkách, mohl by mi někdo poradit jaké tam dát kotouče? Mám je docela zvlněné, sice na volantu při brzdění to necítím, ale je to nepříjemné když brzdím na křižovatce a to auto prostě chvili brzdi a chvili ne. Jěště nevím které přesně kotouče jsou zvlněné, ale chtěl bych vyměnit všechny, včetně destiček. Jěště jsem slyšel že se to dá udělat na soustruhu, dokonce mi kamoš nabídl že mi to za pár šušnu udělá v prác, ale udajně toho moc nevydrží, při zahřátí se udajně zase zvlní (je to pravda)?

Aby jsme to tu nezaspamovali tak mi klidně doporučte do PM, byl bych nesmírně vděčnej. (Byl mi doporučeno at zavolám Idahovi, ale mám k němu respekt a bojím se ho otravovat s takovýma prkotinama... :( )
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Odpovědět

Zpět na „Corolla“