Marcello píše:MGRR:
PWR HEAT nieje o tom ze sa zvysia otacky ale o tom ze vo vymenniku tepla je vyhrevne elektricke teleso ktore tento vymennik nahrieva. Zvysene otacky zapricini skor zatazeny alternator a teda zvyseny odber prudu...
Jirka:
Mozes popisat prosimta ako ti to funguje? resp. cas za ktory sa stihne prejavit teply vzduch do kabiny vozidla na rozdiel od toho ked to nezapnes.
Idealne by bolo uviest aky typ Toyky mas.
Vdaka za reakcie.
Já psal o PWR HEAT v Land Cruiseru a tam je to

jen o zvýšených otáčkách na 2.000 a tím rychlejším ohřevu vody v okruhu

, která ohřívá interiérové chladiče a topení. Nemá to žádný vliv na alternátor - žádná spirála tam není a to tam jsou 2x 90ah baterie. To by podle tvé teorie po zapnutí světel, blinkru... vylítli otáčky do nebes, ale tak to nefunguje.
Po stisknutí tlačítka se zvýší otáčky jako když je zapnutý sitič. Po sešlápnutí spojky, i když je tlačítko zapnuté, otáčky k vůli bezpečnosti klesnou na normál bez ohledu na to zda-li je PWR HEAD zapnutý, nebo ne. Já ani v Previi neměl žádnou spirálu, a to jsem měl navíc originál zadní topení s ovládáním nad hlavou zadní střední řady sedadel - to samé mám v LC, ale spirála žádná nebyla. Bylo to jen o zvýšených otáčkách. Když běží motor na volnoběh, nebo na 2.000ot., tak je to pořádný rozdíl v rychlosti náběhu topení.