a je po toyote:-(

vše ohledně modelové řady Avensis
vojta ž.
Manager Týmu

a je po toyote:-(

Příspěvek od vojta ž. »

Lidi, prosim vas, nejezdete prosim se zapnutyma mlhovkama a dennim svicenim kdyz neni mlha. Oslni to ostatni kteri muzou zkoncit ve skape jako ja. Neni to moc prijemne.
Nejaky vocas jel v protismeru a svitil jak vanocni stromecek. Silnicde byla namrzla a ja najel ne nezpevnenou krajnici což me tak rozhodilo ze s tim uz nic neslo udelat. Dlouho se mi to darilo srovnavat, ale pak se to proste urvalo a uz jsem kacel stromky.
Co z toho plyne...? Mlhovky a denni sviceni za dobre viditelnosti a jeste na namamrzle silnici jsou na zabiti. Nevim proc to ti lidi zapinaji, proste nechapu. Vzdyt to musi vadit i jim...
Tady mala ukazka ja jsem dopadl. Postopne dodam lepsi foto i z mista nehody. Ted ty fotky jeste nemam.
Kdyztak piste nazory co s tim delat atd....
http://vojtaaa.rajce.idnes.cz/ach_jo/
Popř. kdyby mel nekdo zajem o auto na ND tak at se ozve. Pravdepodobne to tak asi bude. Nebo aspon napiste kolik si myslite ze bych za to mohl dostat. Ovsem musi to jit jako celek. Nemam kde rozebirat
Avensis 2.0i 1998
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

Velká škoda Toyotky... :( Než jsem viděl tu levou stranu, tak to nevypadalo až tak zle...
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
danr
Navigátor

Příspěvek od danr »

Skoda auticka, ale hlavne, ze jsi v pohode ty. A doufam, ze i vsichni ostatni.
knedlo
Člen Týmu

a je po toyote

Příspěvek od knedlo »

hlavně že si celej :!: zdraví je přednější,to někdo na nahr. díly veme dej inzeraty
knedlo
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Duležite je , ze jsi přežil, auta je fakt škoda, ale k tomu svícení máš pravdu , ale oni ti blbové co svítí to dělají buď z nevědomosti a nebo z frajeřiny, nechápu je a když je předjedu a rozsvítím zad.mlhovku tak to do mě perou dalkovýma, prostě na silnicích je dnes jen arogance a právo silnějšího, nevím jak tomu zabránit, jedině jim je vykopnout
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Souhlasím, hlavně že ty si celej. Mě se to stává denně, jezdím hlavně večer a v noci,takže to mám každý den. A stane se vícekrát za jednu noc že v dálce za mnou jede auto a pere to na mě dálkovejma a ani blikání brzdovkama ho nepřiměje to zhasnout, když jsem několikrát spomalil, nechal se předjet a párkrát na něj blik tak na mě rozsvítil mlhovku a dupnul na brzdu. Mlhovky bych fakt nejraději vykopal, ono ty přední v té mlze ano moc nepomůžou,ale když jsou správně nastaveny tak nemůžou oslnovat,protože svítí před auto a hodně u země. Ale nechápu ty lidi. když proti mě vyjede auto v protisměru a trvá mu víc jak 5 vteřin než to zhasne? Co v tom autě dělají. No a ještě lepší je i to když má někdo světla seřízeny tak na ho... že mu svítí tak nahoru že i tlumeny oslnují, bliknete na něj a on si rozsvítí pěkně i dálkovy. Kolikrát sem si říkal že budu jak oni, zapnu dálkovy a vypnu je až doma.... Zajímalo by mě jak se tahle nehoda třeba posuzuje,protože se asi nedá dokázat že tě oslnilo auto. Taky sem měl párkrát namále,ale když se mi tohle stane,brzdím klidně na 60, protože když člověk nic nevidí, je to o hubu.
Toyota Carina E 2.0 GLI
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

ja na ty kokoty porad nadavam. Ono jasno a oni maj zapli mlhovky... vecer jedou ona zadna mlha a zase maj mlhovky... a kdyz to udela nekdo znamej a reknu jim proc to mas roznuty tak reknou ze je to hezky a ze policajti je nestavi... Jeste ze se ti nic nestalo... auto nekdo koupi na ND ;-) zijete to je hlavni...
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Man
Člen Týmu

Příspěvek od Man »

Tito řidiči (rosvýcení jak stromeček) si neuvědomují že ohrožují i sebe.Že oslňují protijedoucí vozy kteří mohou skončit i v protisměru čelně!
Toyota Avensis Verso 2.0 VVT-i
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

Toyotky je skoda, ale hlavne, ze si v poriadku. Zdravie je to najcennejsie :wink: Len by ma zaujimalo, preco je rozbite aj sklo u spolujazdca - je to od airbagu?
Toyota Auris TS Hybrid 2016
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

S nevhodným použitím mlhovek plně souhlasím.
Nejhorší ale je, že v poslední době se rojí denní světla, která oslňují ještě více než ty mlhovky. A navíc to je přímo z automobilek, jako je např Audi, kde denní světla svítí stále (?!) i s hlavními světlomety.

Auto pěkně rozbité... ale hlavně že jsi přežil ve zdraví.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

No ja treba mam denni svetla, ale jak uz zapnu parkovacky, tak zhasnou. Nekteri lidi je maji zrejme zapnute na pevno a me samotnemu to dost vadi, kdyz v noci nekomu sviti. A i u nas v Liberci jsou nektera auta jak vanocni stromecek. Pak denni svetla primo co montuji automobilky, bez potkavacek by mely byt denni a pri zapnuti potkavacek by se jejich intenzita mela snizit a maji byt jako pozicni.
No me taky moc mrzi, jak tva Toyotka dopadla :cry:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
vojta ž.
Manager Týmu

Příspěvek od vojta ž. »

Gabo píše:Toyotky je skoda, ale hlavne, ze si v poriadku. Zdravie je to najcennejsie :wink: Len by ma zaujimalo, preco je rozbite aj sklo u spolujazdca - je to od airbagu?
Jojo, sklo je rozbite od dvirek airbagu.
Uvidim jak mi dnes napocita cenu znamy v servise...jestli to ma cenu a nebo to prodat. Otazkou zustava kolik bych za to mohl dostat.
Jen dodam k tomu sviceni...on mel zapnute jak mlhovkyy tyk i denni svbiceni. A nejsem si jistej jestli i dalky. Ono by to zas az takovy pruser nebyl kdyby nejel v protismeru a nevitlacil mne na krajnici. Uz pak neslo nic delat protoze silnice byla dost namrzla a auto se zacalo pretacet. Nejdriv se mi to darilo srovnavat, ale pak uz to stahla krajnice a bylo.
A to jsem nejel ani celych 70km/h. Clovek muze jezdit sebevic opatrne ale stejne se bajde nejaky magor...ach jo.
Avensis 2.0i 1998
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

jo kdyz je to namrzly, tak je to uplne v p*deli! To staci, kdyz proti vam jede Fabia jen s potkavacima! nebo nejakej chuj co ma HID xenony v parabolach!
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

uprimnu sustrast.

nechcem ti brat iluzie, ale nas avensis skoncil velmi podobne (len prava strana bola v pohode).

vtedy to auto bolo tri roky stare a slo to na totalku...
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
vojta ž.
Manager Týmu

Příspěvek od vojta ž. »

Kuciii, nevite jak tam jsou reseny airbagy? Jetli to ma ve predu cidla nebo jen jednotku? Abych vedel kolik by stalo je vymenit.
No a co myslite, za kolik bych to mohl takhle prodat?
Avensis 2.0i 1998
Odpovědět

Zpět na „Avensis“